Yeme İçme

10 Ağustos 2020
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022
İstanbul’da 5 Instagrammable Kafe

İstanbul’da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri yalnız ya da arkadaşlarınızla beraber oturup bir kafede vakit geçirmek olabilir. Yaşadığımız teknoloji ve Instagram döneminde de vakit geçirdiğimiz mekânlardan hem rahatlık hem menü güzelliği hem de fotoğraflık bir ortama sahip olmasını bekler olduk. Öyle ki artık “Instagrammable” adında “Instagram’da paylaşmaya değer” anlamında yeni bir kelime bile türedi. Eğer siz de sosyal medyada paylaşabileceğiniz yeni mekanlar keşfetmek isteyen biriyseniz bir sonraki gezinizde görmeniz gereken birbirinden güzel İstanbul kafelerini sizin için derledik. 

Voi Cental – Etiler

Etilerin merkezinde bulunan bu kafe zinciri gelenlerini kendine hayran bırakarak yolcu ediyor. Etiler metro istasyonuna yakınlığı ile de ulaşım imkânı sağlayan Voi Central, müşterilerine sakin ve huzurlu bir ortam vaat ediyor. Menü olarak temasını sağlıklı fakat lezzetli yiyeceklerden yana belirlemiş. Her bir tabak sizler için sunumları ile mükemmel fotoğraf olanağı sağlarken damak tadınıza da hitap ediyor. Yeşilliğin içinde bulunan mekânın her bir köşesi sizin için bir fotoğraf seçeneği olabilir. Fiyat aralığı ile de ortalamayı yakalayan Voi Central kesinlikle bir kahveyi hak ediyor.

Müz – Cihangir

Hepimizin aklındaki küçük ama sevimli kafe imajını her açıdan sağlayan Müz, Cihangir’in arka sokaklarında hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza çıkıyor. Müz, aslında bir kafeden çok daha fazlası, bünyesinde bulundurduğu sukulentler, ev yapımı seramikler ve eşsiz aromatik kahveleri ile müşterilerine çok güzel bir deneyim sunuyor. Menü olarak birbirinden lezzetli kahveler ve tatlılar sizleri bekliyor. Kahve içerken bir yandan kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bu şirin kafede belirli zaman aralıklarında güzel workshoplar da mevcut. Bu yüzden gitmeden önce sosyal medya sayfalarını ziyaret etmekte fayda var. 

Walter's Coffee Roastery – Kadıköy/Moda

Kadıköy denilince akla gelen ilk mekanlardan biri tabii ki listemizde yerini alması gerekliydi. Walter’s Coffee, yabancı dizi severlerin çok iyi bildiği bir dizi olan “Breaking Bad” den ilham alınarak tasarlandı. Dışarıdan gördüğünüz zaman kendine çeken bir dizayna sahip kafe aynı zamanda en iyi kahveyi “pişirmek” için kendini adamış baristaları ile de ünlü. Bardakları, duvar tasarımları, kahve laboratuvarı ve daha birçok ayırıcı özellikleri ile fotoğraf çekimlerinizde istediğiniz fotoğraf karesini size sunuyor. Geniş ve ferah ortamı ile gidenleri olduğunca rahat ettirip saatlerce muhabbet etmeye teşvik ettiriyor. 

FiLBooks – Karaköy

Son zamanların gözde lokasyonlarından Karaköy’ü listemize eklemesek olmazdı. Kabataş-Bağcılar tramvayı ile Fındıklı istasyonunda indiğinizde 2-3 dakikalık bir yürüme mesafesi sonrası Karaköy’ün meşhur kafelerine ulaşabilirsiniz. Bizim favorimiz FiLBooks. Çok katlı bir kafe olan FiLBooks, hem kapısının önündeki hipster atmosferi hem de çatı katındaki rahat ortamı ile sizi kendine çekeceğinden şüphemiz yok. Menü konusunda ise kahve ve tatlı ikramlarıyla servis sunan kafenin fiyatları gayet makul. 

Old Java Coffee Roasters - Kadıköy

Tekrardan Anadolu yakasından bir kafedeyiz. Old Java, Kadıköy’ün en çok bilinen kafelerinden biri. Aynı zamanda en çok gidilen kafelerinden biri. Duvarındaki led ışıklı dünya haritası ile mükemmel bir minimal fotoğraf ortamı sağlarken eşsiz kahveleri ile de sizleri sıcak muhabbetleriniz için ortam hazırlar. Ortamı gayet rahat ve samimi. Bu yüzden arkadaşlarınız ile özel konular konuşabilir ya da rahatlıkla ders çalışabilirsiniz. Kahve fiyatı olarak Kadıköy üstü fiyatlara sahip olsa da buna değer bir hizmet sağlıyorlar. 

İF-0
Kültür Seyahat

Bir İstanbul Klasiği: İstanbul Film Festivali

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği 41. İstanbul Film Festivali 8- 19 Nisan tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (…

Devamını Oku
Galata-0
Kültür Seyahat

İstanbul Kanatlarımın Altında: Galata Kulesi'nin Hikayesi

Devasa büyüklüğü ve güzel mimarisi ile en güzel fotoğrafların manzarası. Tabi ki, Galata Kulesi’ni yalnızca görüntüsü ile sınırlamak mümkün değil.

Devamını Oku
Paylaşımlı Ofisler-0
İyi Yaşam

İstanbul'daki 5 Paylaşımlı Ofis

Freelance ya da uzaktan çalışanların yeni gözdesi paylaşımlı ofislerin gerçekten de bir sürü avantajı var. Özellikle İstanbul'daki paylaşımlı…

Devamını Oku