Yeme İçme

25 Ekim 2023
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023

Beyoğlu dendiği zaman ilk akla gelen yerlerden bir tanesi de Cihangir’dir. Cihangir, İstanbul’un en eski semtlerinden bir tanesi olmakla beraber o eski dokuyu da hala koruyabilen nadir yerlerden. Beyoğlu tarafında gezmek isteyenlerin durak noktalarından bir tanesi olan Cihangir’de atmosfer ve lezzetleri ile ilgi çekici pek çok kafe bulunuyor.

Bu kafelerin bazıları özellikle sabah ve öğle vakitleri çok dolu olabiliyor. Ancak bazıları özellikle sanki sessizliği ve sakinliği sevenler için özel olarak tasarlanmış gibi. Nasıl olursa olsun her birinde sizleri çok farklı içecek ve yiyeceklerin beklediği kesin. İşte hem biraz soluklanmak hem de bir şeyler içip bir şeyler okumak isteyenler için farklı alternatifler sizleri bekliyor. Buyurun, sizler için hazırladığımız Cihangir’in en güzel kafeleri listemiz, tavsiyelerimiz.

Cihangir kafe-1

1Kahve

Sessiz sakin ve atmosferi oldukça huzurlu bir yer arıyorsanız 1Kahve’ye uğramanızı öneririz. Burası oldukça sessiz bir ortam olduğundan kafa dinlemek için harika bir alternatif. İçeride ödevini, projesini hazırlayan insanları görmek mümkün. Zaten sessizliğinin sebeplerinden bir tanesi de bu diyebiliriz. İnsanlar kafe ortamında rahatlıkla ödevlerini, projelerini yapabilmek için sıklıkla tercih ediyor. Kahve çeşitlerinin yanında ayrıca lezzetli cheesecake, ev yapımı tart, portakallı kek gibi farklı yiyecek seçenekleri de bulunuyor. Gitmek isteyenler için adres Sıraselviler Cad. Bakraç Sok. No:19-1 Coşkun Apt. Mutlaka uğramanızı öneriyoruz. 

Kronotrop

Kahveleriyle meşhur olan bu kafe Cihangir’in en gözde mekânlarından bir tanesi. Dilerseniz sabah dilerseniz iş, okul çıkışı uğrayıp lezzetli kahvelerini deneyebilirsiniz. Kahvenin yanında ise ekler gibi çeşitli tatlılar mevcut. Hem huzurlu, zevkli bir atmosfere sahip hem de farklı kahve çeşitleri ile her damak zevkine hitap eden bir yer. Eğer uğramak isterseniz adresi Kuloğlu, Firuzağa Cami Sk. No:2. Bizce mutlaka en azından bir kere kahvelerini denemelisiniz. 

Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar

Kahve ile birlikte farklı kokteyl ve alkollü içecekleri tadabileceğiniz mekânlardan Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar loş ve huzurlu ortamı ile sizi cezbedecek. Sabahları uğrarsanız kendi kavurdukları kahvelerin tadına ilk siz bakabilirsiniz. Akşamları arkadaşlarınızla uğrayıp Blackberry Cobler, MaiTai gibi mojito çeşitlerini deneyebilirsiniz. Özellikle yoğun, stresli bir gün geçirdiyseniz Geyik Kafe sizlerin tüm stresini alacak türden bir mekân. Adresi ise Akarsu Cad. Kılıçalipaşa Mah. No:22/A. Denemenizde fayda var. 

Cihangir kafeleri-2

Smyrna

Cihangir’in neredeyse tüm kahve müdavimlerinin mekânı olan Smyrna adından da anlaşılacağı üzere İzmir esintileri taşıyor. Sabahları klasik kahvaltı menüsünün tadına bakabilir öğlen ise çorba, makarna, salata gibi yemek çeşitleri ile karnınızı doyurabilirsiniz. Elbette kahve ve çay çeşitleri de yine sizleri bekliyor. Ünlülerimizin de sıklıkla uğradığı mekân oldukça ilgi çekici bir alternatif. Uğramak isterseniz adresi Kılıçali Paşa Mahallesi, Akarsu Caddesi, No 29.

Swedish Coffee Point

Daha önce sizlere tavsiye ettiğimiz Kronotrop’un hemen yanında bulunan bu mekân ister kahvenizi hemen alıp gidebileceğiniz isterseniz oturup soluklanabileceğiniz bir yer. Merkezde olması nedeniyle biraz kalabalık olabiliyor. Eğer gürültüyü kaldıramam derseniz lezzetli kahvelerinden bir tane sipariş verip yudumlayarak yolunuza devam edebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere İsveç kahvelerini tadabileceğiniz bir mekân. Kahvenin yanında kek çeşitleri, browni, sufle gibi tatlılardan da denemeniz mümkün. Adresi Swedish Coffee Point adres: Kuloğlu Mah. Firüzağa Cami Sok. No:2/E.

Cold Bread

Kahvesiyle beraber özellikle sandviçleri ile meşhur olan bu mekân aniden açlık bastırdığında ilk gitmek isteyeceğiniz yer olabilir. Zengin bir sandviç menüsü bulunan Cold Bread jambonlu, vegan peynirli, avokadolu, haşhaşlı limonlu gibi daha önce belki de hiçbir sandviçte deneyimlemediğiniz lezzetleri sizlere sunuyor. Zengin menüsü ve lezzetli içecekleri ile atıştırmalık duraklarınızdan bir tanesi olacağına emin olduğumuz Cold Bread adresi Kılıçali Paşa Mahallesi, Matara Sokak, No:3.

Norm Coffee

Kahve, tatlı, atıştırmalık denilince Cihangir’de ilk akla gelen mekânlardan bir tanesi de Norm Coffee. Sabahları kahve içip kahvaltı yapabileceğiniz mekânda sağlıklı beslenenler için taze mevsim sebzeleriyle hazırlanmış pek çok lezzet bulunuyor. Çıtır kruvasan, tatlı çeşitleri, kahve ve çay servisleri ile beğeneceğinizi düşündüğümüz yerin adresi ise Cihangir Mahallesi, Güneşli Sokak, No 39/A.

Susam

Kahvaltı nerede yapılır sorusunun adeta cevabı olan bu mekânda sizleri pek çok lezzetli seçenek bekliyor. Menemeninden avokadolu çılbırına, yumurtalı ekmeklerinden kahvaltı tabaklarına kadar aradığınız tüm çeşitler burada. Sabahları kuyrukların oluştuğu bu kafe, bu ilginin de hakkını veriyor. Her seferinde farklı bir lezzet denemek isteyeceğiniz kahvaltıların vazgeçilmez mekânı Susam’a ulaşmak için adres Susam Sk. No:11.

Savoy Pastanesi

Kökleri çok eskiye dayanan bu pastane Cihangir’de kahve, tatlı ikilisi tercih edenlerin favori mekânlarından. 1950 senesinde açılmış olan bu pastane nostaljik dokusunu da hala ilk günkü gibi koruyor. Nefis kahve çay yanına geleneksel özel pastaları, sütlü tatlıları mutlaka denemenizi öneriyoruz. Semtteki en ünlü pastanelerden bir tanesi olan Savoy Pastanesi’nde ulaşmak için takip edeceğiniz adres ise: Cihangir Mah. Sıraselviler Cad. 91/A.

İstanbul 2024 mart-0
Kültür Seyahat

Mart 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul Mart ayında kültüre, sanata ve eğlenceye doyacak! Konserler, festivaller, tiyatrolar, workshoplar, stand-up'lar, ne ararsanız bu ay…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Haftasonu Önerisi: İstanbul Fotoğraf Turu

İstanbul, dünyanın en fotojenik şehirlerinden biri kuşkusuz. Etkileyici silueti, görkemli yapıları, ışıltılı Boğaz’ı, insanları, çok kültürlülüğü,…

Devamını Oku
Kahvaltıcılar-0
Yeme İçme

Avrupa Yakasının En İyi Kahvaltıcıları

O beklenen gün geldi, güzel bir pazar kahvaltısı için arkadaşlarla sözleşildi, keyifli bir güne hazırsınız. Peki nereye gitmeli? Eğer Avrupa…

Devamını Oku