Kültür Seyahat

15 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022

Günümüzde tatile çıkmanın en güzel yanlarından biri de gittiğimiz yerde çekildiğimiz fotoğraflar. Şüphesiz, Instagram hayatımıza girdiğinden beri çoğumuz güzel fotoğraflar çekilmekten, fotoğraflar için uygun yerler seçmekten ve bunları Instagram hesabımızdan paylaşmaktan oldukça keyif alıyoruz. Daha da fazlası, artık bazı yerlerde fotoğraf çekilmek için özel olarak arka planlar tasarlandığına bile tanık olabiliyoruz. Peki, Instagram hesabınızda harika bir fotoğraf paylaşmak için siz de en popüler tatil destinasyonlarını öğrenmek ister misiniz? Profilinizi bir adım öteye taşıyacak, son zamanların en popüler Instagram fotoğrafları destinasyonlarını sizin için sıraladık. İşte sizi trendlerde tutacak ve bir sonraki tatilinize ilham olacak o yerler!

1- New York, New York

Instagramda lokasyon olarak en çok hashtag’e sahip olan şehir New York! Burası devasa yüksek binaları ve şehirdeki koşuşturmaların oluşturduğu eşsiz atmosfer ile size unutulmaz fotoğraf kareleri fırsatı veriyor. Kimi buraya Broadway şovlarının tadını çıkarmak veya alışveriş yapmak için geliyor. Gezmeye zamanınızın asla tam olarak yeterli olmayacağı New York; Özgürlük Anıtı, Empire State Binası, Brooklyn Köprüsü, Central Park, Times Square, Fifth Avenue ve sayısız müzeleri ile ziyaretçilerine çok fazla şey sunuyor. Neredeyse her yere yürüyerek gidebileceğiniz bu şehrin sokaklarının her bir köşesi adeta bir Instagram arka planı!

Görsel kaldırıldı.

2- Maldivler, Güney Asya

Listemizin ikinci sırasındaki Maldiv adaları, Instagram paylaşımlarında en çok karşımıza çıkan ikinci destinasyon. Eşsiz güzellikteki kumsalları ve çok çeşitli bir canlı sualtı dünyasına sahip olan Maldivler, adeta doğanın ihtişamı ile donatılmış bir destinasyon. Egzotik adaları, eşsiz mavi denizleri, parlak kumlu plajları, enfes resifleri ve yeşillikleri eşliğinde kendinizi büyülenmiş hissedeceksiniz. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi alan Maldivler’ gittiğinizde lüks su vilları ve palmiye bahçelerinde sayısız fotoğraf karesi çekeceğinize şimdiden eminiz!

Görsel kaldırıldı.

3- İstanbul, Türkiye

Avrupa’nın en büyük şehri ve etkileyici tarihi ile İstanbul, Türkiye’den en çok paylaşım yapılan şehirlerin başında geliyor. İstanbul’un bu kadar popüler olmasına şaşmamak gerek çünkü eşsiz yapıları ve kültür yansımaları ile kesinlikle bunu hakettiğini düşünüyoruz. Bugün, Bizans anıtları ve antik çarşıları ile tarihi mirasına sadık kalmış bir şehir. Boğaziçi’nin kıyısındaki bu şehir; Ayasofya Cami, Topkapı Sarayı, deniz kenarındaki yalıları, birbirinden güzel mimariya sahip sokakları ve daha pek çok çekiciliği ile adeta bir kartpostal!

Görsel kaldırıldı.

4- Bakü, Azerbaycan

Görsel şölen yaşatan doğası, tarihi, ve harika şehir manzaraları, Bakü’yü günümüzün popüler tatil destinasyonlarından biri haline getiren yalnızca birkaç şey. Renkli tarihi geçmişi ve modern mimari yapısı ile Bakü, ziyaretçilerine fotoğraf kareleri için eşsiz ortamlar sunuyor. Kendinizi adeta Venedik’te hissedeceğiniz Little Venice, Hazar Denizi yakınlarındaki gözde lokasyon Boulevard, harika mimarisi ve iç tasarımıyla Heydar Aliyev Merkezi, Bakü Old Town ve Highland Parkı özellikle ziyaret etmenizi önereceğimiz yerlerden.

5- Paris, Fransa

Paris denince akla ilk gelen şey tabi ki de heybetli ve popüler turistik çekiciliklerden olan Eyfel Kulesi. Eminiz, bu yapı geçmişten bu yana çok fazla kişinin fotoğraflarının arka planını süsledi. Paris’in, Eyfel Kulesi’nin göründüğü Avrupai mimarideki sokaklarında dolanırken bir sürü fotoğraf çekileceğiniz kesin. Louvre Müzesi ise, her yıl çok sayıda ziyaretçi alan ve şehirdeki popüler fotoğraf arka planlarından biri. Bu şehir, eşsiz tarihi yapıları ve kafeleri ile tatilinizin gözde anlarına eşlik edecek. Ayrıca, Seine Nehri kenarından şöyle bir şehri seyretmek de başka bir keyif olacak türden.

Görsel kaldırıldı.

6- Santorini Adası, Yunanistan

Bembeyaz mimarileri sahip, deniz kenarında mavilikler eşliğindeki köyleri ile özellikle romantik tatillerin merkezi Santorini. Burası, Kiklad mimarisine uygun çok sayıda kilise, şapel, badanalı ve mavi kubbeli yapılara ev sahipliği yapıyor. Zaten Santorini dediğimizde hepimizin gözünde mavi ve beyazın efsane uyumu gelmiyor mu? Bu adanın etrafı ender güzellikteki manzara ve berrak sulara sahip plajlarla çevrili. Her köşesinde estetik bir yapıyla karşılaşabileceğiniz Santorini Adası, bir sonraki fotoğrafınız için doğru adreslerden! Ayrıca buraya özgü şaraplardan da tatmadan dönmeyin deriz.

7- Phuket, Tayland

Tay adalarının en büyüğü Phuket, mavi, yeşil ve altın rengi tonları ile adeta görsel bir şölen. Tüm ülkedeki en muhteşem plajların burada olduğunu da söylemeliyiz. Özellikle; Kata Noi, Nai Harn, Karon plajları ve büyüleyici doğa parçası Promthep Cape görülmeye değer. Görülecek ve fotoğraf çekilecek çok yerin olduğu Phuket tatil destinasyonu için harika bir tercih. Ayrıca Tayland’ın eşsiz mimarisinin en belirgin şekilde görüldüğü; Devasa Buda Heykeli, Wat Chalong ve Jui Tui Shrine de fotoğraflarınızın kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak!

Görsel kaldırıldı.

8- Bali, Endonezya

Bali kültürünün, tarihinin ve eşsiz doğasının geçmişten bu yana enfes bir şekilde korunduğuna şahit olacağınız Bali, bu yazımızın son durağı. Hızlı bir şekilde Endonezya ve hatta Asya’nın en çekici destinasyonlarından biri haline gelen Bali, ziyaretçilerine sayısız turistik çekicilikler sunuyor. Eşsiz güzellikteki antik tapınakları, yemyeşil devasa pirinç tarlaları terasları ve tertemiz havası burayı özel kılıyor. Güneşin batışını izlerken maviliklere karşı lezzetli bir akşam yemeği, tarihi tapınaklar ve ormanlarda yürüyüş veya Kuta Plajı’nda serinleme, siz seçin. Bali kültürüne has mimariye sahip yapılar ve yemyeşil pirinç tarla teraslarının arasındaki otelinizden harika kareler paylaşacağınıza şimdiden eminiz!

Görsel kaldırıldı.

NY1
Kültür Seyahat

Instagram’da Fotoğrafları En Çok Paylaşılan Tatil Destinasyonları

Instagram hesabınızda harika bir fotoğraf paylaşmak için siz de en popüler tatil destinasyonlarını öğrenmek ister misiniz? İşte sizi trendlerde…

Devamını Oku
Bir Şehir 5 Pastane- New York
Yeme İçme

Bir Şehir 5 Pastane- New York

Hangi alanda olursa olsun New York, dünyanın en ünlü mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de değişik tatlılar peşinde koşuyorsanız buyurun New…

Devamını Oku
NY1
Kültür Seyahat

Instagram’da Fotoğrafları En Çok Paylaşılan Tatil Destinasyonları

Instagram hesabınızda harika bir fotoğraf paylaşmak için siz de en popüler tatil destinasyonlarını öğrenmek ister misiniz? İşte sizi trendlerde…

Devamını Oku