Kültür Seyahat

27 Mayıs 2023

Avrupa ülkelerinden en görkemlilerinden biri olan İngiltere’de modern şehirlerin yanı sıra birbirinden alımlı köyler de bulunuyor. Yeşillikler içinde, rengarenk çiçeklerle bezeli bahçelerin, geçmişin izlerini taşıyan eşsiz mimarilerin yükseldiği köyler, İngiltere'nin turistik bölgeleri arasında oldukça revaçta.

Bibury

Bibury, Gloucestershire

Adeta çocuk masallarından fırlamışçasına bir ihtişamdaki Bibury, 1830’larda yaşamış olan yazar William Morris tarafından, İngiltere’nin en güzel köyü olarak tasvir edilmiştir. Bibury köyünün, tarihi 14. yüzyıla kadar dayanan Arlington Row adı verilen manastıra ait yün dükkanı olarak inşa edilmiş kır kulübe evleri ile oldukça ünlü olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 

Nether Compton, Dorset

Dorset ilçesinde bulunan Nether Compton, nefes kesen bir güzelliğe sahip olan enfes İngiltere köylerinden biridir. Hatta öyle ki Conde Nast Traveller dergisi tarafından İngiltere’nin en güzel köylerinden biri olarak seçilmiştir. 13. Yüzyıla kadar giden tarihi kilisesi ile göz dolduran Nether Compton, kırsal ve yemyeşil alanları ile ilgi çekmeyi başarıyor.

Clovelly

Clovelly, Kuzey Devon

Tablolardan çıkmış bir İngiltere köyü var yine sırada. Arnavut kaldırımları, balıkçı tekneleri ve inanılmaz doğası ile Clovelly köyü, İngiltere’de kesinlikle ziyaret edilmesi gereken noktalardan birisidir. Hemen deniz kıyısındaki evleri ile mutlaka yaşamak isteyeceğiniz bir lokasyon olacağına eminiz. Su sporları seviyorsanız ise tam size göre olduğunu söylemeliyiz.

Portloe, Cornwall

İngiltere’nin Cornwall kentinde yer alan Portloe, Roseland Yarımadası’nda bulunan tam anlamıyla bir mücevher gibi değerlendirilen bir köy olarak arşivdeki yerini alıyor. Büyük mü büyük kayalıkların ardında yerleşik olarak okyanusa göz kırpan Portloe, kesinlikle görülmesi gereken ve “Keşke yaşayabilseydim” denilebilecek yerler arasındaki yerini alıyor.

Cornwall

Cartmel, Cumbria

Yine sırada oldukça sevilen ve ziyaret edilen bir İngiltere köyü var: Cartmel. Renkli ve ilginç tarihi hikayesi ile sevilen köy, tam anlamıyla butik bir köy olmasıyla ünlü. Geleneksel pubları, dar sokakları ile dikkat çeken köy, neredeyse 5 yıldızlı yemek ve hizmeti ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Castle Combe, Wiltshire

Tam anlamıyla bir rüya köy var sırada. Gizli mi gizli, özel mi özel, tam anlamıyla nefes alacak bir İngiltere köyü var sırada. Castle Combe, muhteşem güzelliği ve butik atmosferi ile, yerli ve yabancı turistleri oldukça kendine çeken bir köy olmayı başarıyor. Taş evler, yemyeşil ormanlar ve tertemiz nehirler, Castle Combe’de sizi bekliyor.

Castle Combe

Barningham, Durham

Pennines eyaletine bağlı olarak bulunan Durham kentine bağlı olan Barningham, neredeyse 60 evden oluşan güzel mi güzel bir köy olarak, İngiltere’de dikkat çekmeyi başarıyor. İngiltere’nin en havalı köylerinden biri olarak adlandırılan Barningham, son zamanlarda listelerin en başında yer almayı başarıyor ve bu haklı çıkışını da güzelliğine dayandırıyor.

Robin Hood’s Bay, Kuzey Yorkshire

Denize karşı manzaralar, muhteşem piknik alanları, inanılmaz güzellikteki kır evleri, sonbaharın etkileyici atmosferi, Robin Hood’s Bay’da kendini göstermeye devam ediyor. North York Moors Milli Parkı, yemyeşil hayatı ve sunduğu imkanlarla, turistleri kendine çekmeyi başarıyor. Derin bir efsaneye göre de Fransız korsanlarla karşılaşan Robin Hood’un, ganimetinin köydeki insanlara teslim ettiği söylenmekte.

Snowshill, Cotswolds

Snowshill, günümüzde National Trust tarafından yönetilen bir malikane ile bilinmektedir. 15. ila 16. yüzyıl malikanesi olarak tipik açıdan mimari anlamda oldukça ilginç olduğu söylenebilir. Güzel bahçeler teraslanarak Charles Wade tarafından tasarlanmıştır. Sıra sıra evler, adeta misafirleri, memnun edercesine Snowshill’de meraklılarını bekliyor.

Cotswolds

Broadway, Worcestershire

Nefes kesici mutfakları, dükkanları ve mağazaları, muhteşem konaklama alternatifleri, nefer kesen gezilecek yerleri, Broadway Müze ve Sanat Galerisi ile bu göz alıcı İngiltere köyü, ziyaret etmenizi merakla bekliyor olacak. Dünyanın her bir tarafından gelen ziyaretçiler için Broadway, unutulmaz bir lokasyon.

Beesands, Güney Devon

Olmak istediğiniz en güzel ve en ıssız köşelerden biri olmalı Güney Devon’a bağlı olan Beesands. Hemen okyanusun dibinde, tam anlamıyla huzura kavuşacağınız Beesands, muhteşem plajı ve doğası ile misafirlerini tam anlamıyla mest etmeye hazır olan bir lokasyon. Yengeç ve ıstakoz avlamada özellikle ön plana çıktığı bilinen Beesands, muhteşem bir balıkçı köyüdür.

Oxfordshire

Kingham, Oxfordshire

Yemyeşilliklerin ortasında bir lokasyon Kingham, bir zamanlar İngiltere’nin en favori köylerinden biri olarak bilinmekteymiş. Londra’ya ana hat bir tren servisi bulunan Kingham, özellikle yürüme ve bisiklet sürme ile oldukça revaçta bir lokasyon. Birbirinden şık kır evleri ile dikkat çeken Kingham, İngiltere’de kesinlikle, görülmesi gereken noktalardan birisi.

Polperro, Cornwall

Tam anlamıyla bir balıkçı limanı olarak bilinen Polperro, muhteşem bir tatil ve keşfedilecek yerler için adeta on numara bir nokta olmasıyla biliniyor. Tertemiz turkuaz denizi, yaşamak isteyeceğiniz güzellikteki butik atmosferi ile Polperro, inanılmaz güzellikte bir lokasyon. Gidip görmek ve o güzellikleri yaşamak için mutlaka İngiltere’ye bir adım atın.

Sonuç olarak İngiltere’ye, teknolojik ya da modern kentler sahibi bir ülke olarak bakmak çok da doğru değil. Çünkü İngiltere içerisinde bulunan birbirinden özel ve unutulmaz köyler, ülkenin turizmine damgasını vuracak değerde güzel ve değerli.

Asgari ücretler-0
İyi Yaşam

Yurtdışındaki Asgari Ücretler

Asgari ücret, o ülkedeki yaşam standardına işaret eden en önemli göstergelerden. Dünyada durum nasıl, hangi ülke vatandaşlarına ne kadar asgari ücret…

Devamını Oku
Asgari ücretler-0
İyi Yaşam

Yurtdışındaki Asgari Ücretler

Asgari ücret, o ülkedeki yaşam standardına işaret eden en önemli göstergelerden. Dünyada durum nasıl, hangi ülke vatandaşlarına ne kadar asgari ücret…

Devamını Oku
Oxford-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Üniversite Kampüsleri

Eğitim kalitesi kadar olmasa da öğrencilerin seçimlerinde üniversitenin kampüs ortamı büyük rol oynuyor. Biz de sizler için kampüsleri ile dünyanın…

Devamını Oku