Kültür Seyahat

18 Aralık 2023

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir olmanın ötesinde, dünya çapında bir müzik fenomeni olan The Beatles'ın doğduğu ve yetiştiği yer olarak da bilinen Liverpool, her yıl binlerce müziksever gezgin tarafından ziyaret ediliyor. 

The Beatles’ın izlerini sürerek Liverpool’u keşfetmek, ünlü gruba ilham kaynağı olan yerlerden ilk konsere çıktıkları mekana kadar müzik ve heyecan dolu bir tur yapmak isterseniz, sizin için hazırladığımız Liverpool Gezi Rehberi’ni kaçırmayın.

Liverpool-0

The Beatles Story Müzesi

İngiltere'de The Beatles ile ilgili yolculuğunuza başlamak için en iyi yer hiç kuşkusuz The Beatles Story Müzesi olacak. Grubun efsaneleşmiş üyelerinin gündelik yaşamlarına ve kariyerlerine odaklanan interaktif sergilerle dolu olan müzede John Lennon’un, Paul McCartney’in, George Harrison’ın ve Ringo Starr'ın gençlik yıllarından şöhrete kavuşmalarına kadar olan süreci adım adım keşfedeceksiniz. The Beatles Story Müzesi, grubun hayranları için gerçekten de unutulmaz bir deneyim vadediyor.

The Beatles-1

Strawberry Field

“Strawberry Fields Forever” şarkısının çıkış noktası olan Strawberry Field, Beaconsfield Yolu, Menlove Bulvarı'nın yanında, bir zamanlar yetimhane olarak kullanılan bir ev. John Lennon’un çocukluğunda keşfettiği bu mekan, bugün bir kafeye ve interaktif bir sergi alanına sahip, sessiz sakin bir bahçe olarak öne çıkıyor. Liverpool’un turistik bir cazibe merkezi olan Strawberry Field, yalnızca grubun hayranları için değil tüm gezginler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak listede yer almayı hak ediyor.

The Cavern Club

The Beatles'ın kariyerinin başlangıcını simgeleyen dünyaca ünlü Cavern Club, şehrin önemli konser mekanlarından bir tanesi. Grubun kariyer basamaklarını tırmanmaya başladığı 1961 senesinde birçok konser verdiği Cavern Club, günümüzde de müzikseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Cavern

The Beatles'ın Evleri

The Beatles’ın izinde Liverpool’u keşfederken mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri ise, grup üyelerinin gençlik yıllarında yaşadıkları evleri. John Lennon’un Mendips’teki, Paul McCartney’in Forthlin Road’daki evleri turistik bir aktivite olmanın ötesinde, grubun hayranları için oldukça duygusal bir ziyaret anlamını taşıyor çünkü burada onların müzikle tanıştıkları yerleri yakından görme imkanı bulabiliyorlar.

Albert Dock

Liverpool’un The Beatles'ın doğduğu ve büyüdüğü yer olmanın gururunu yaşayan bir şehir olduğunu artık biliyoruz ancak elbette gezip görecekleriniz yalnızca bununla sınırlı değil. Merseyside bölgesinde, hemen nehir kenarında bulunan Albert Dock bölgesi, şehrin önemli tarihi dokusunu oluşturan hayli turistik bir yer olarak öne çıkıyor. UNESCO’nun Dünya Mirası Alanı olarak belirlediği 1846’da açılan rıhtım alanları, restoranları, barları, mağazaları, otelleri, birinci derecede koruma altında olan binaları ve müzeleri ile Albert Dock, tarih ile moderni bir araya getiren son derece etkileyici bir yer olarak öne çıkıyor.

Albert Dock

Liverpool Sanat Mekanları

Haydi biraz Albert Dock’taki müze ve sanat galerisi gezelim. Sanatseverlerin Liverpool’daki vazgeçilmez duraklarından olan Tate Liverpool, modern mimarisi ve çağdaş sanat eserlerinden oluşan koleksiyonu ile ziyaretçilerine ilham vermeye devam ediyor.

Denizcilik tarihine ilgi duyanları tam kalbinden vuracak Merseyside Maritime Museum ise, gemi modelleri, denizcilik ekipmanları ve deniz kazalarına dair ilginç sergilerle dolu.

Muazzam mimarisiyle dikkat çeken St. George’s Hall, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bir kültür kompleksi. Liverpool’un kültürel hayatının kalbinde yer alan mekanda konserler, sergiler ve atölyeler düzenleniyor.

Turner, Rembrandt ve Hockney gibi ünlü sanatçılara ait eserleri görebileceğiniz Walker Sanat Galerisi, bu turun son durağı. 19. Yüzyıl sanat eserlerini barındıran Walker Sanat Galerisi, özellikle resim koleksiyonuyla dikkat çekiyor.

Liverpool’un önemli simgelerinden tarihi binalar, en turistik cazibe merkezlerinin başında geliyor. Pier Head bölgesinde, şehrin tarihini ve ekonomisini yansıtan Three Graces, Cunard Building, Royal Liver Building ve Port of Liverpool Building, bu yapılar arasında en göz alıcı olanları. Her biri kendine özgü güzellikleri ile parlayan bu benzersiz mekanları keşfederek, şehrin zengin kültürel mirasını daha yakından tanıma imkanı bulabilirsiniz.

Three Graces

Liverpool Central Library

Liverpool Central Library, sadece kitapseverler için değil, aynı zamanda mimarisiyle de etkileyici bir yapıdır. Modern ve çağdaş tasarımıyla dikkat çeken kütüphane, ziyaretçilere kitap okuma, araştırma yapma ve etkinliklere katılma imkanı sunar.

Sefton Park

Şehrin nefes alabileceğiniz yeşil bir noktası olan Sefton Park, büyük göletleri, çiçek bahçeleri ve geniş yeşil alanlarıyla doğa ile iç içe bir kaçış sunar. Güzel bir piknik yapabilir, yürüyüşe çıkabilir veya sadece dinlenebilirsiniz.

Sefton Park

Mathew Street

Beatles'ın yükselişine tanıklık ettiği ve Cavern Club'ın bulunduğu Mathew Street, müzikseverler için bir mekan olan "The Cavern Quarter" ile ünlüdür. Canlı müzik mekanları, barlar ve nostaljik atmosferiyle bu sokak, gece hayatının vazgeçilmez noktalarından biridir.

World Museum Liverpool

Doğa tarihi, arkeoloji ve sanat konularında geniş bir koleksiyona sahip olan World Museum Liverpool, ziyaretçilere eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunar. Dinozor fosillerinden antik uygarlık eserlerine kadar birçok ilginç sergiyi içermektedir.

Anfield Stadyumu

Bir futbol tutkunu olmasanız dahi, Liverpool’un futbol ile olan bağını mutlaka daha önce işitmişsinizdir. Liverpool FC’nin evi olan Anfield Stadyumu, futbolu seven sevmeyen herkesin yüreğini hoplatacak tarihi bir atmosfere sahip. Eğer Liverpool’a giderseniz, ziyaretinizi mutlaka bir maç gününe denk getirmenizi ve bu efsanevi atmosferi deneyimlemenizi öneririz.

Anfield
Oxford-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Üniversite Kampüsleri

Eğitim kalitesi kadar olmasa da öğrencilerin seçimlerinde üniversitenin kampüs ortamı büyük rol oynuyor. Biz de sizler için kampüsleri ile dünyanın…

Devamını Oku
Oxfordshire-0
Kültür Seyahat

İngiltere'den 14 Masalsı Köy

Yeşillikler içinde, rengarenk çiçeklerle bezeli bahçelerin, geçmişin izlerini taşıyan eşsiz mimarilerin yükseldiği köyler, İngiltere'nin…

Devamını Oku
Oxford-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Üniversite Kampüsleri

Eğitim kalitesi kadar olmasa da öğrencilerin seçimlerinde üniversitenin kampüs ortamı büyük rol oynuyor. Biz de sizler için kampüsleri ile dünyanın…

Devamını Oku