Kültür Seyahat

30 Temmuz 2022

Göcek, Muğla'ya bağlı Fethiye'nin körfezinde yer alan şirin bir mahalledir. 1980'li yıllardan sonra keşfedilen bu yerleşim yeri, son zamanlarda yerli ve yabancı tatilciler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Bu yaz maviliğin sonsuz güzelliğinde kaybolmayı düşlüyorsanız, Göcek koylarını ziyaret etmelisiniz. Bu eşsiz manzaraları asla unutamayacaksınız.

Göcek'e ulaşım oldukça kolaydır. Dalaman havalimanı üzerinden sadece 22 km uzaklıktadır. Bu sayede havalimanından hızlıca Göcek' ulaşım sağlayabilirsiniz. Göcek yeşil ve mavinin birleştiği harika bir yerleşim yeri. Şehir merkezinde birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz marketlere mağazalara sahip butik bir şehir görüntüsü veriyor. Göcek'te bulunan mavi turlar için firmalara başvurabilir, bir grup halinde de katılabileceğiniz gibi özel bir yat kiralayabilirsiniz. Göcek'in muhteşem doğa manzarasına hayran kalacaksınız. Dalış ekiplerine katılmak isterseniz birkaç günlük eğitimin ardından siz de tüplü dalış deneyimine sahip olabilirsiniz.

Göcek Mavi Tur-2.jpg (

Kleopatra Hamamı

Göcek'te mavi tur yapmak isteyenlerin tekne kiralayarak ya da özel yatlarını demirlediği ünlü noktalardan birisi Kleopatra Hamamı'dır. Batık Hamam olarak da adlandırılan bu bölgede bulunan suyun cilde iyi gelen çeşitli mineraller barındırdığına inanılmaktadır. Efsaneye göre Marc Anthony, Kleopatra için burada düğün hediyesi olarak bir Roma Hamamı yaptırmış ve özel olarak Mısır kumlarını buraya taşımıştır. Kalıntıları ile ünlü olan bu bölgeye sadece deniz yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Koyda demir atıldıktan sonra masmavi berrak sularında yüzebilir bu tarihi bölgenin tadını çıkartabilirsiniz. Dalış deneyimine sahipseniz bu bölgede dalış yapabilir denizin altında kalan eserleri inceleyebilirsiniz.

Tersane Adası

Osmanlı Dönemi'nde tersane olarak kullanıldığı dönemlerden kalan adıyla Tersane Adası her yıl binlerce turiste unutulmaz manzaralar sunuyor. Adaya demir attıktan sonra yaz ve kış limanları olarak ayrılan iki farklı limana sahip olduğunu göreceksiniz. Kış limanına ait tarihi kalıntılar hala varlığını koruyor. Bizans döneminden kalan bu limanı görmek isterseniz adaya çıkarak ziyaret edebilirsiniz. Tersane Adası'na sadece deniz yoluyla ulaşım sağlanmaktadır. Teknelerin demir atabilmesi için doğusunda bir yat limanı inşa edilmiştir. Bu adada bulunan zeytin ağaçları, eşsiz mavi denize hayran olacaksınız. Tersane Adası'na giriş ücretsizdir ve adada yemek molası vereceğiniz bir işletme bulunmaktadır.

Göcek Mavi Tur-3

Sarsala Koyu

Yaz kış denize girmeyi sevenlerin uğrak noktası Sarsala Koyu… Göcek'teki diğer koylarla kıyaslandığında su sıcaklığı en yüksek denize sahip olan bölgedir. Korunaklı yapısı ile şubat ayında bile denize girebileceğiniz bir su sıcaklığına sahiptir. Sakin doğası ve ılık deniz suyu ile her yıl binlerce turisti kendisine çekmektedir. Göcek koyları arasında mavi turların en çok tercih ettiği koylardan birisidir. Yemyeşil ağaçların arasından turkuaz mavisi sulara atlarken kendinizi cennette gibi hissedebilirsiniz.

Kille Koyu

Çam ağaçları ile kaplanan ve ardından büyük bir ovaya sahip olan Kille Koyu az bilinen ancak doğası harika bir koydur. Killebükü olarak da bilinen bu koyun oldukça geniş bir kumsalı bulunuyor. Dilerseniz teknenizden denize girebilir dilerseniz sahilde güneşlenebilirsiniz. Bolca çam ağacı barındıran bu bölgede çam ağaçlarının kokusu eşliğinde denizin tadını çıkartabilirsiniz. Kille koyu çam ağaçlarının arasında tarihi bir kilise kalıntısına sahiptir. Denizin ve manzaranın keyfini çıkartan ziyaretçiler bu kilise kalıntılarını ziyaret etmektedir. Kille Koyu'na giriş ücretsizdir ve kampçılar tarafından ziyaret edilen bu bölgede duş, kabin ve tuvalet gibi hizmetler sunmaktadır.

Göcek Mavi Tur-4.jpg

Yassıca Adaları

Göcek koyları arasında en çok tercih edilen adalar Yassıca Adaları'dır. Göcek'e 5 km mesafede bulunan ve Fethiye Körfezi'nin simgesi haline gelen bu adalar 12 takım adadan oluşmaktadır. Adalarda misafirler için konaklama, yeme içme gibi birçok hizmet sunulmaktadır. Adaların içerisinde en ünlü olanı Kaşık Adası'dır ve adını kendi coğrafik şeklinden alır. Kaşık görünümüne sahip doğal bir havuzdur. Her yıl binlerce turistin uğrak noktası olan bu adalar çeşitli atıştırmalıkların, ürünlerin satıldığı tezgâhlara ve teknelere sahiptir. İrili ufaklı birçok takımadadan oluşan bu bölgede sığ sulardan derin sulara kadar birçok farklılığı da barındırıyor. Zeytin ağaçları ile kaplı bu adanın gün batımı manzarası size unutulmaz anlar yaşatabilir. Bu adalarda tekne su sporları merkezi bulunmaktadır. Bu merkeze bağlı uzman dalgıçlar Göcek koyları içinde bulunan her türlü dalış için hizmet verirler. Doğal güzellikleri sayesinde bu adaya her yıl binlerce turist gelmektedir.

Sıralıbük Koyu

Göcek'in en beğenilen koylarından birisi olan bu koy mavi tur yolculukların vazgeçilmez noktalarından birisidir. Sıralıbük Koyu sadece denizden ulaşılabilen ve tatlı su kaynağı ve tuzlu suyun birleştiği nadir koylardan birsidir. Çam ağaçları ile kaplı bu koyun suları oldukça derindir. Yabancı kaynaklar tarafından Deep Bay olarak adlandırılmıştır. Bu nedenle mavi tur tekneleri demir atarak geceyi burada geçirmeyi severler. Sıralıbük Koyu'na giriş tamamen ücretsizdir. Zeytin ve çam ağaçları ile çevrelenen bu cennet koyun lacivert suları temizliğiyle ünlüdür. Sabahın erken saatlerinde dalgasız adeta bir çarşaf gibi olan denizi size eşsiz bir manzara sunacaktır. Sıralıbük Koyu dalış yapmak için ideal bir koy. Suyun altında sizi rengarenk balıklar ve çeşitli deniz canlıları karşılayacaktır.

Göcek Mavi Tur

Mavi Tur macerası tam gaz. Çok sevilen bir diğer rota olan Marmaris'e doğru yelken açmak isteyenler, Masmavi Bir Rota: Marmaris’te Mavi Tur yazımıza da mutlaka göz atmalılar.

Göcek Mavi Tur-0
Kültür Seyahat

Göcek'in Baş Döndüren Mavi Yolculuk Rotaları

Bir Mavi Tur cenneti olarak bilinen Göcek, yeşilin ve mavinin eşliğinde muazzam manzaralar sunarak tatilinizi ölümsüz kılmayı vadediyor. Turun en…

Devamını Oku
Göcek Mavi Tur-0
Kültür Seyahat

Göcek'in Baş Döndüren Mavi Yolculuk Rotaları

Bir Mavi Tur cenneti olarak bilinen Göcek, yeşilin ve mavinin eşliğinde muazzam manzaralar sunarak tatilinizi ölümsüz kılmayı vadediyor. Turun en…

Devamını Oku
Göcek Mavi Tur-0
Kültür Seyahat

Göcek'in Baş Döndüren Mavi Yolculuk Rotaları

Bir Mavi Tur cenneti olarak bilinen Göcek, yeşilin ve mavinin eşliğinde muazzam manzaralar sunarak tatilinizi ölümsüz kılmayı vadediyor. Turun en…

Devamını Oku