Yeme İçme

23 Nisan 2022
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2022

İstanbul’da yapılacak bolca aktivite, gezilecek tarihi veya modern pek çok yer ve müdavimi olunacak sayısız kafe ve restoran mevcut. Fakat bunlar maalesef her zaman ailelerin, özellikle küçük çocuklu ailelerin rahat rahat vakit geçirebileceği mekanlar olmayabiliyor. Bahçeli, oyun alanlarına sahip, çocuklarla ilgilenmek için orada bulunan uzman personeller, çocuklara yönelik aktiviteler, organizasyonlar…

Çocuklu ailelerin ailece hep birlikte vakit geçirip sosyalleşmek istediği zaman tercih etmek isteyebilecekleri özelliklerden birkaçı. Biz de bu yazımızda sizler çocuklarınızla keyifli bir vakit geçirebilin diye İstanbul’da bu özellikleri taşıyan en iyi kafe ve restoranları derledik. Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyoruz!

Çocuklar İçin Restoran

Atölye Krem Karamel

Göktürk’te bulunan bu şirin kafe farklı yaş gruplarından çocuklar düşünülerek hayata geçirilen bir proje. Sabit bir menü olmayan Krem Karamel’de her gün taptaze hazırlanan kurabiyeler, salatalar, kahvaltılıklar, sandviçler, kekler sizlerin ve çocuklarınızın ziyaretini bekliyor.
Bu güzel kafeyi diğerlerinden ayıran en önemli nokta çocuklarınızın da zaman zaman mekanda yapılan workshoplara katılarak kendi tatlarını yaratma fırsatı bulmaları. Bu workshoplar aracılığıyla birebir katıldıkları mutfak serüveninde hem yetişkinliklerinde hayatlarının kalitesini artıracak yemek yapma yeteneğiyle erken yaşta tanışma hem de yemeğin sanat yönüne şahit olma fırsatı bulabilirler. Workshoplar çocuklarınızı izleyebileceğiniz cam duvarlı bir bölmede yapılıyor, böylelikle siz masanızda kahvenizi yudumlarken çocuğunuzun keyifli anlarına şahitlik etmiş oluyorsunuz.

Fotini İstanbul

Sıcacık ve samimi atmosferiyle Arnavutköy’de bulunan Fotini İstanbul’un bulunduğu bina 1900’lü yılların başında ünlü Balyan Ailesinin kalfalarından biri tarafından inşa edilmiş. Fotini de bu tarihi konağın ilk katına özellikle çocuklu ve bebekli aileler düşünülerek kurulmuş. Dekorasyonunda nesilden nesle aktarılan aile yadigarı eşyalar kullanıldığı için oldukça nostaljik bir havaya sahip Fotini. Tahta oyuncakları, resimleri ve kitaplığındaki çocuk kitapları ile de çocuklarınızın ilgisini çekeceğinden oldukça eminiz. Taze malzemelerle hazırlanan Akdeniz, Türk ve Alman mutfağından yiyeceklere ek apayrı bir çocuk menüsü de bulunuyor Fotini’nin. Ziyaretinizi bekleyen bu güzel mekân haftanın bir günü bir bakıcı eşliğinde çocuklarınız oyun oynarken sizin de masanızda yemeğinizin tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor.

Çocuklar İçin Restoran-2

Riva's Club

Beykoz’un yeşilinde saklanmış bu mekân yerli ve organik ürünlerle hazırlanmış leziz mi leziz bir Brunch’ın adresi. Düğün, toplantı, etkinlik organizasyonları, bahçe ve havuz hatta bir köpek otelini içinde bulunduran bu devasa mekân çocuklarınızın geniş bahçesinde güvenli bir şekilde koşup oynayabileceği, acıkınca menüsündeki lezzetli seçeneklerinin tadına bakabileceği bir restorana da sahip. Tam bir evcil hayvan dostu olan mekâna kedinizi veya köpeğinizi de getirerek bahçesinde rahat rahat vakit geçirebilirsiniz. Konaklayabileceğiniz butik otele de sahip mekânın atmosferi hem yaz hem kış bambaşka.

Bee eat.play.love

Hem kendiniz hem çocuğunuz için sağlıklı menülere sahip bu mekân özellikle çocuklar düşünülerek tasarlanmış. İçinde özel atölyeler ve bir oyun alanının bulunduğu Bee eat.play.love aynı zamanda çocuklara yönelik ürünlerin satışını da yapıyor. Her daim lezzetli ve taze ürünlere yer verilen mekân Sarıyer’de bulunuyor. Yolunuz düştüğünde Pazar brunchı için mutlaka uğramanızı öneriyoruz!

Çocuklar İçin Restoran-3

Funloft – Mariposa

Zorlu Center içinde gençlerin ve çocukların gözdesi Funloft’da bulunan bu şirin kafe, Funloft’taki bowling bölümü, karaoke odaları, çocuk diskosuyla saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacağınız sizin de çocuğunuzun da unutamayacağı mükemmel bir deneyime ev sahipliği yapıyor. Tüm bu aktivitelerden yorulduğunuzda hemen yanı başında bulunan Mariposa kafede birbirinden lezzetli yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilir, keyfinize keyif katabilirsiniz.

Kalpazankaya

Yolunuz Burgazada’ya düşerse mutlaka uğramanız gereken Kalpazankaya mükemmel bir manzaraya sahip. Bir aile restoranı olan bu mekân kayalıklar üzerine inşa edilmiş ve yerleşime hem denizden hem karadan ulaşım sağlanabiliyor. Kebap, balık ve diğer deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz restoranda tahta çitlerle çevrili park içinde bulunan salıncak, tahterevalli ve ağaç ev içinde çocuklarınız da gönüllerince doğanın tadını çıkarabilir.

Çocuklar İçin Restoran-4

Sahan

Ataşehir'de bulunan mekânda çocuklara özel hazırlanmış, ayrı bir menü seçeneği bulunuyor. Çocukların sevebileceği tatları ihtiyaç duydukları besleyici besinlerle buluşturan Sahan, çocukları fast food gibi sağlıksız yiyecek alışkanlıklarından uzak tutmayı hedefliyor. Tüm bu güzelliklere ek mekânda aynı zamanda içinde mutfak bulunan bir oyun alanı, çocukların uzmanlarla birlikte yemek yapmayı deneyimleyebileceği bir alan ve özel bir sinema odası bulunuyor.

Giardino Cappuccino Cafe & Bistro

Atlar desek çocuklarınız yeterince heyecanlanacaktır diye düşünüyoruz sayın okuyucu. Menüsünde bulunan leziz mi leziz seçeneklerin yanı sıra atlarla oynama ve uzmanlar eşliğinde onlara binme gibi farklı bir aktiviteleri içinde bulunduran Giardino’da aklınıza gelebilecek her çeşit yemek mevcut. Çekmeköy’de bulunan ve dingin yeşillik içine kurulmuş Giardino çocuklarınızın hiç unutamayacağı anıların başını çekecek.

Mombie.Fun Food Friends

Suadiye’de bulunan bu mekânda yok yok. Çocuklar için, farklı yaş gruplarına yönelik mutfak, sanat ve beceri atölyeleri bulunduran Mombie, 2019’da kurulmuş. Oyun alanı, kafe ve parti ve atölye mekânı olarak da kullanılan bu kafe leziz yiyecek ve içecekleriyle de sizlerin ziyaretini bekliyor.

5 Kitap Bir Yolculuk
İyi Yaşam

Seyahat Etmeyi Özleyenlere: Beş Kitap Bir Yolculuk

Her yolculuğun özel olduğu söylenir. Kimi zaman bulunduğumuz yerden uzaklaşmak için yolculuğa çıkarız kimi zaman da kendimizi bulmak için.…

Devamını Oku
Temmuz-0
İyi Yaşam

Temmuz İstanbul Kültür Sanat Rehberi

İstanbul, en sevilen haliyle temmuz ayında da bizleri yalnız bırakmıyor. İçinizi ferahlatacak etkinlik önerileriyle bu temmuzda da sanatsız ve…

Devamını Oku
Kahve-0
Yeme İçme

İstanbul’da Gurme Turu: Bozadan Salebe Kış Lezzetleri

Kış aylarında soğukların da etkisiyle tatlı yiyecekleri ve sıcak içecekleri tüketmeyi tercih ediyoruz. Peki ya bunu İstanbul’da yapmak istersek…

Devamını Oku