Kültür Seyahat

18 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Masmavi berrak suların hemen yanında gül rengi incecik kumların alabildiğine uzandığı bir plaj düşünün. Görmeye alışık olmadığımız türden bu manzaranın karşısında nefesi kesilmeyecek kaç kişi var ki? Mercanlar ve deniz kabukları nedeniyle pembeleşen ve nadir bir görsel şölen sunan bu kumsallar dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda. Eğer daha önce haberdar olmadıysanız şimdi tam sırası.

Balos Lagün Plajı, Yunanistan

Şeker pembesi yumuşacık kumları ve capcanlı mavi bir renge sahip deniziyle Girit’in en iyi plajlarından biri kabul edilen Balos, sıcak ve sığ sularıyla özellikle çocuklu aileler için bulunmaz bir nimet. Görüntüsüyle Girit kartpostallarını süsleyen Balos Plajı’nda betonlaşmadan eser yok, bu yüzden doğanın bütün renkleriyle baş başa kalmak için ideal bir nokta.

Görsel kaldırıldı.

Tikehau, Tahiti

Lagünü çevreleyen pembe bir mercan adası olan Tikehau, Tahiti’nin 200 mil kuzeydoğusunda, çok sayıda küçük plaja sahip rüya gibi bir yer. Hem deniz altında hem de kumsalda renkli görüntülere neden olan kırmızı mercanları, su altı fotoğrafçıları tarafından da son derece ilgi görüyor.

Komodo, Endonezya

Endonezya’yı kapsayan birkaç adadan biri olan Komodo, dünyanın en büyük kertenkelesi olarak ünlenen KomodoEjderi’nin koruma altında olduğu milli parkın da bir parçası. Deniz altındaki mercanları ve inanılmaz güzellikteki plajıyla kesinlikle görülmeye değer.

Horseshoe Körfezi Plajı, Bermuda

Bermuda plajları arasında en ünlüsü olan körfez, turkuaz renkli suları ve bebek pembesi kumlarıyla özellikle yolcu gemilerinin uğramayı en sevdiği duraklardan. Mayıs ve ekim ayları arası yüksek sezon nedeniyle oldukça kalabalık olan plaj yüzmek dışında yürüyüş yapmak, su aktivitelerine katılmak ve şnorkelle dalış yapmak için oldukça popüler bir yer.

Elafonissi Plajı, Yunanistan

Şehirden uzaklığı nedeniyle uçsuz bucaksız bir denizin ortasında renkli bir vaha gibi görünen Elafonissi, Girit’in güneybatısında yer alıyor. Pastel renkli yumuşacık kumunun ve lagünlerin kristal berraklığındaki suyunun eşsizliği nedeniyle koruma altında olan bölge, aynı zamanda dört mevsim oldukça rüzgarlı.

Görsel kaldırıldı.

Pink Sands Plajı, Bahamalar

Harbour Adası’nda üç mil uzunluğunda bir sahil olan Pink Sands Plajı mikroskobik deniz böcekleri ve deniz kabukları nedeniyle pembenin en güzel tonuna sahip yerlerden biri olarak bilinir. Her daim sakin suyu ve pitoresk manzarasıyla Bahamalar’ın en sevilen yerlerinden biridir.

Büyük Santa Cruz Adası, Filipinler

Büyük SantaCruz Adası, Zamboanga şehrinde yer alan oldukça küçük bir adacıktır ve ününü görür görmez âşık olacağınız pembe renkli kumsalına borçludur. Filipinler’in başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bu güzellik, ülkenin en popüler tatil destinasyonlarından.

Tangsi Plajı, Endonezya

Lombok Adası’nda “Pembe Plaj” olarak da bilinen Tangsi Plajı’nın kumları, listedeki diğer plajlar gibi pastel renkli değildir, aksine capcanlı ve göz kamaştırıcı bir pembeden söz ediyoruz. Renklerin en parlak olduğu sabah saatleri, filtreye hiç gerek duymayacağınız birbirinden güzel fotoğraflar çekmeniz için en ideal zaman dilimi.

Barbuda Plajı, Karayip Denizi

Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi arasında yer alan ikiz adalardan biri Barbuda. Antigua’nın kuzeyinde yer alan bu ada tüplü dalış ve şnorkelle yüzmek için dünyadaki en güzel yerlerden, henüz keşfedilmemiş olması da onu ayrıca mükemmel bir kaçış noktası haline getiriyor.

Playa de ses Illetes, İspanya

Balear Adaları’nın en sessiz sakin olanlarından playa de Ses Illetes’in toz pembe renkli kumsalları, hep bu kadar güzel kalsın diye koruma alanı içerisinde bulunur. İspanya’nın canlı ve hareketli -ve tabi gürültülü- sahillerinden sonra huzuru bulabileceğiniz, pastoral bir kumsal deneyiminin tadını çıkarabileceğiniz çok özel bir yer olan plaj, Formentera’da yer alır.

Kos-00
Kültür Seyahat

Yunanistan'ı Kapı Vizesi ile Keşfet

Yunanistan'ın 6 büyüleyici adasına, Shengen Vizesi'ne sahip olmadan, yalnızca kapı vizesi ile giriş yapabileceğinizi biliyor musunuz?…

Devamını Oku
Samos-0
Kültür Seyahat

Karşı Kıyının Güzeli: Samos

Türkiye'ye en yakın Yunan adası olan Samos, uçsuz bucaksız üzüm bağları, şelaleleri, uzun sahil şeritleri ve otantik köyleriyle Türk turistlerin…

Devamını Oku
Yunan Adaları-0
Kültür Seyahat

Cruise Gezisi ile Yunan Adaları'nı Keşfediyoruz

Sonsuz bir deniz manzarası, çeşit çeşit lezzetli yemekler, muhteşem eğlenceler, adaların mis gibi havası, her yeni güne yeni bir limanda uyanış, ayrı…

Devamını Oku