Kültür Seyahat

23 Mart 2024

Tayland’ın Andaman Denizi'nde bulunan ve ülkenin en büyük adası olan Phuket hem doğası hem de canlı gece hayatı ile ilgi çeken bir yer. Özellikle yaz aylarında sahil ve plajları dolup taşa bu güzel adada yapılacak pek çok aktivite var. Phuket sadece plaj, denizi ile değil kültürel mirasları ile de son derece ilgi çekici bir yer. Egzotik cennet olarak da anılan Phuket hakkında merak edilen her şeyi yazımızda derledik.

Phuket Deniz

Phuket'te Yapılacak Şeyler

Phuket adanın başkenti olup pek çok tarihi alana ve müzeye sahiptir. Phuket Trickeye Müzesi ve Phuket Fantasea Gösterisi ülkenin en çok dikkat çeken önemli yerleri ve etkinlikleri arasındadır. Ayrıca şehirde Wat Chalong ve Wat Phra Thong gibi son derece önemli Budist tapınakları da bulunuyor. Dünyada her yıl sayısız turisti kendisine çeken bu adada ister denize girebilir ister gece hayatının tadını çıkarabilir ister maceralı bir doğa turuna çıkabilirsiniz. İşte Phuket adasında yapılacak en iyi aktiviteler.

Phuket Fantasea Gösterisi

Phuket Fantasea Show adanın kültür parkında düzenlenen gece temalı gösteri serisinin genel adıdır. Gösteri esnasında Tayland’ın zengin, egzotik kültürüne yakından şahit olmak mümkündür. Etnik ve kültürel yapıyı günümüz teknolojisi ile birleştirerek izleyenlere büyüleyici bir gece yaşatan bu gösteriye mutlaka katılmalısınız. Gösteride sihirbazlık gösterileri, hayvanlar eşliğinde yapılan şovlar, danslar adeta büyüleyici bir atmosfer ortaya çıkarır. 

Puket Tekne

Phuket Plajları

Phuket, göz alabildiğinde uzanan plajları ve turkuaz rengi denizi ile tatilcileri deyim yerindeyse mest edecek bir ada. Patong Plajı adanın en kalabalık en popüler plajı. Plaj çevresinde pek çok kafe, restoran ve bar bulunuyor. Patong Plajı’nda siz ve sevdikleriniz için keyifli zaman geçirebileceğiniz pek çok aktivite de bulunuyor. Adanın bir diğer plajı Karon Plajı. Eğer gözlerden bir nebze uzak, daha sakin bir plaj keyfi düşünüyorsanız Karon Plajı tam size göre. Bembeyaz kumu ve turkuaz rengi suyu ile plaj sizlere huzurlu bir tatil sunuyor. 

Phuket plajlarından bir diğer Kata Plajı daha çok ailelerin gittiği ve son derece huzurlu ortama sahip bir yer. Kamala Plajı ise yine adanın en sakin ve huzurlu plajlarından bir tanesi. Kısaca Phuket Adasında her zevke göre bir plaj bulmak mümkün. Adaların çevresi genellikle turistlerin ihtiyaçlarını gidermesi amacıyla pek çok dükkâna, markete ve büfeyle çevrelenmiş durumda. Bu sebeple ister arkadaşlarınızla ister ailenizle olsun huzurlu bir tatil için tüm detayları bu adanın plajlarında bulabilirsiniz. 

Phuket Tapınak

Phuket Tapınakları

Adanın plajları kadar ünlü tapınakları da görülmeye değer. Bu tapınaklar her yıl yüz binlerce turisti kendisine çekiyor. Gördüğünüzde neden bu kadar ilgi çekici olduklarını anlayabilirsiniz. Phuket tapınakları arasında en ünlüsü Wat Chalong. 1837’de inşa edilmiş olan bu tapınak çevresinde pek çok heykel ve stupalar bulunuyor. Tapınak Chalong Körfezi'ne bakan bir yamaçta bulunduğundan adanın benzersiz manzarasını da tanık olabilirsiniz. 

13. yüzyıldan kalma Wat Phra Thong ise adanın en eski tapınağıdır. Tapınak, 12 metrelik altın Buda heykeli ile görenleri hayretlere düşürür. Buda heykeli ile birlikte bir dizi farklı heykel de tapınak çevresinde yer alır. Adanın en güzel tapınaklarından bir tanesi olan Wat Phra Nang Sang, Phang Nga Körfezi'ndeki bir adada yer alıyor. Tapınak çevresinde bir dizi heykel ile bir de kutsal sayılan bir mağara bulunuyor. 

Adadaki en önemli tapınaklardan bir tanesi de Big Buddha’dır. Chalong Körfezi'ne bakan bir tepede bulunan Big Buddha, 1990’lı yıllarda inşa edilmiş olup 45 metre yüksekliğindedir. Phuket’te daha pek çok küçüklü büyüklü tapınaklar mevcuttur. Eğer tapınakları ziyaret etmek isterseniz omuz ve dizleri kapatan elbiseler giyilmesi gerektiğini hatırlatmak gerekiyor. 

Phuket Sahil

Phuket Dalış veya Şnorkelle Yüzme Noktaları

Adanın en popüler yönlerinden bir tanesi de dalış ve şnorkelle yüzme için son derece ideal olması. Mercan resifleri ve deniz yaşamının bolluğuyla bilinen adanın pek çok noktasında alış yapılabilir. Phuket’te dalış için en ideal sezon Kasım – Nisan arası olan dönemdir. Yağmurlu sezon Mayıs ayında başlar ve Ekim’e kadar devam edebilir. Phuket'te dalış yapmak isterseniz dalış için en iyi noktalarını da şu şekilde sıralayalım: 

  • Richelieu Kayalığı
  • Similan Adaları
  • Phi Phi Adaları
  • Anemone Resifi

Bu noktalar dalış için en çok tercih edilen yerlerdir. Dalış yapmak istiyor ancak gerekli eşya ve teçhizatınız yoksa telaşlanmanıza gerek yok çünkü bu noktalarda dalış merkezleri bulunuyor. Bu dalış merkezlerinde hem ekipman kiralamak hem de rehberli turlara katılmak mümkün. 

Phuket Mutfak

Phuket Mutfağı

Phuket seyahatinizde adanın lezzetli yöresel yemeklerini de deneyebilirsiniz. Phuket’in en meşhur yemekleri arasında karides, mantar ve limon otu ile yapılan Tom Yum Goong yer alıyor. Yine karidesle yapılan Pad Thai, köri Khao Soi, patates, soğan ve fıstık ile yapılan Massaman Curry gibi farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Tayland’ın bir adası olduğu için Phuket’te Tayland mutfağının en özel seçkilerini görebilirsiniz. Deniz mahsulü ağırlıklı menülerde her damak zevkine uygun bir seçenek bulmak mümkün.

Tayland Yemekleri-0
Yeme İçme

Tayland Mutfağı: Müptelası Olmak İşten Değil

Kimine göre lezzetli, kimine göre baharatlı, kimine göre ise iştah açıcıdır Tayland mutfağı. En acısından en tatlısına kadar hangi lezzeti ararsanız…

Devamını Oku
Phuket-0
Kültür Seyahat

Egzotik Cennet Phuket

Gidenlerin "Egzotik bir cennet" olarak tanımladığı Phuket, muazzam doğası ve kültürel mirasları ile olduğu kadar, canlı gece hayatı ile de…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Özetle Tayland’da Yapılması Gerekenler

İster bütçeyi kısıtlı tutmak isteyenlerden olun, ister tatilde lüks arayanlardan... Tayland her türlü isteklerinizi karşılayacak güzellikte.

Devamını Oku