Kültür Seyahat

26 Haziran 2024

Türkiye’nin en çekici tatil bölgelerinden biri olan Ege, sayıları giderek artan karavan kamplarına da ev sahipliği yapıyor. Pandemiden bu yana popülerliğini her geçen gün artıran karavan tatili eğer sizin de ilginizi çekiyorsa, rotanız üzerindeki kamp alanlarını önceden belirlemeyi unutmayın. 

Bir karavancının ihtiyaç duyacağı şeyleri düşünerek, size Ege’de karavanınızla konaklayabileceğiniz en güzel kamp alanlarını listeledik. Göz atmayı ve not etmeyi unutmayın.

Şimdiden iyi tatiller.

1. Akyaka Orman Kampı, Muğla

Muhteşem Gökova Körfezi’nin kıyısında küçük ve şirin bir belde olan Akyaka, kamp yapmak için de oldukça ideal. Eğer denize sıfır bir kamp alanında konaklamak isterseniz de size çam ağaçlarıyla çevrili Akyaka Orman Kampı’nı önerebiliriz. 

Akyaka’nın denizini zaten anlatmamıza gerek yok ama eğer sörf yapmayı seviyorsanız bu tatil umduğunuzdan daha hareketli geçebilir.

2. Urla Demircili Sahili, İzmir

İzmir’in en güzel koylarından birinde kamp yapmak isterseniz Urla Demircili Sahili’ni önerebiliriz. Merkeze yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Urla’da bulunan kamp alanı hem çadırcıların hem de karavancıların en sevdiği yerlerin başında geliyor. Tertemiz bir denize ve güzel bir kumsala sahip olan Demircili Kamp Alanı, İzmir ve çevresinde rotanıza gönül rahatlığı ile ekleyebileceğiniz bir mola yeri.

Urla Demircili.jpg

3- Gümüldür Hipokamp, İzmir

Çam ve zeytin ağaçlarının gölgesine karavanınızı park edip masmavi bir denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin tercihi genellikle Gümüldür’deki Hipokamp oluyor. Kamp alanı oldukça popüler olduğu için özellikle yüksek sezonda epey kalabalıktır, bizden söylemesi. Bu yüzden mutlaka önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. 

4- Eos Kamping Dikili, İzmir

İzmir’in birçok ilçesi hem deniz turizmi hem de kamp yapmak için çok avantajlı. Güzeller güzeli Dikili de bunlardan bir tanesi. Çeşme ya da Seferihisar gibi popüler olmasa da doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Dikili’nin Denizköy sahilinde konumlanan kamp alanı, karavancıların konaklamayı en sevdiği yerlerden bir tanesi.

Ege karavan-2

5. Mürsel Kamping Kuşadası, Aydın

Ege’nin en popüler tatil destinasyonlarından olan Kuşadası, karavancılar için de güzel kamp alanlarına ev sahipliği yapıyor. Sessiz sakin ve huzurlu bir atmosferde konaklamak isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği Mürsel Kamping ise en yakın plaja yalnızca 250 metre uzaklıkta.

6. Karagöl Tabiat Parkı, İzmir

Deniz kenarındaki kamp alanlarına ciddi bir alternatif olan Karagöl Tabiat Parkı, efsanelere konu olmuş Yamanlar Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Tektonik yer hareketleri sonucu meydana gelmiş şahane bir göle ev sahipliği yapan tabiat parkı, yılın her zamanında ayrı bir güzelliğe sahip. İzmir’in bu güzel kamp alanı, özellikle karavancılar arasında oldukça popüler.

Ege karavan-4

7. Çubucak Orman Kampı Marmaris, Muğla

Marmaris’in en güzel denize sahip olan sahillerinden birinde konumlanan Çubucak Orman Parkı, Datça yolu üzerinde yer alıyor. 1000 metrelik bir kıyı şeridine ve muazzam çeşitlilikte bir orman örtüsüne sahip olan kamp alanı, Hisarönü Körfezi’ne karşı kamp kurabileceğiniz çok huzurlu ve keyifli bir yer. Yolunuz Marmaris’e düşerse uğramadan geçmeyin.

 8. Evcan Camping Hisarönü Marmaris, Muğla

Sizi çok şaşırtacak kırmızı kumsala sahip bir karavan kampında sıra. Marmaris’in cennet köyü Hisarönü’nde, okaliptüs ağaçlarının gölgesinde kamp yaparken, pırıl pırıl denizinde yazın tadını çıkarmak mümkün. Çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilen Evcan Camping, Marmaris çevresinin en güzel karavan kamplarından bir tanesi.

9. Cemil’in Yeri-Akdeniz Camping Köyceğiz, Muğla

Muğla’nın değeri az bilinen tatil cennetlerinden Köyceğiz’de yer alan kamp alanı, denize nazır kamp yapabileceğiniz nezih bir yer. Bir aile işletmesi olan yerde doğayla bütünleşeceğiniz çeşitli aktiviteleri de yapabilme imkanınız var.

Ege karavan-3

10. Ginger Camping Assos, Çanakkale

Assos’un tarih kokan büyüleyici atmosferinde kamp yapmak her karavancının hayali. Çanakkale’nin en güzel koylarından olan Kadırga Koyu kıyısında, on bin metrekarelik yeşil alan üzerinde konumlanan Ginger Camping’in donanımlı karavan parklarında konaklamak güzel bir kamp deneyimi olacaktır. Gittiğinizde Kadırga’nın güzel denizinde dalış yapabilirsiniz.

11. The Camp Bodrum, Muğla

Bodrum Gümüşlük’te farklı bir kamp deneyimi isteyenler The Campp Bodrum’u bir kenara not etsinler. 5000 metrekarelik ağaçlık alanda konumlanan kamp alanı, kendi söylemleriyle yalnızca bir kamp değil, çok büyük bir ailenin muhabbetle bir araya geldiği buluşma noktası. Bodrum’la ilgili zaten söylenecek çok fazla şey yok ama Gümüşlük, sit alanları ve sakin plajları ile yüksek sezonda bile gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz bir destinasyon.

 

Ege karavan-0
Kültür Seyahat

Ege’nin En Güzel Karavan Kampları

Bir karavancının ihtiyaç duyacağı şeyleri düşünerek, size Ege’de karavanınızla konaklayabileceğiniz en güzel kamp alanlarını listeledik. Göz atmayı…

Devamını Oku
Çanakkale kamp alanları-0
Kültür Seyahat

Çanakkale'nin En İyi Kamp Alanları

Gelibolu Yarımadası’nın incisi, doğası ile misafirlerini cezbeden ve tarihe ışık tutan Çanakkale’de birbirinden güzel kamp alanları bulunuyor.

Devamını Oku
Gökçeada-0
Kültür Seyahat

Aktivitelerin En Güzeli: Güneşi Gökçeada’da Batırmak

Ege Denizi’nde yer alan ve güneşin en yavaş battığı yer olarak bilinen Gökçeada’da sizi karşılayacak çeşit çeşit güzellik var. Türkiye’nin en büyük…

Devamını Oku