Kültür Seyahat

20 Aralık 2023

Daha önce bir Noel köyünü ziyaret ettiniz mi? Kar beyazı manzaralar, göz alıcı ışıklar ve tatlı bir Noel ruhu ile dopdolu sihirli bir atmosfere sahip olan bu köylerde yılbaşı kutlamak, gerçekten de bambaşka ve unutulmaz bir tatil deneyimi olacak.

Sizin için en favori altı Noel Köyü’müzü seçtik, bakalım sizin en sevdiğiniz hangisi olacak.

Rovaniemi, Finlandiya

Kuzey Kutbu’nun Lapland bölgesinde yer alan Rovaniemi, dünyanın resmi Noel Baba köyü olarak biliniyor. Ziyaretçilerine gerçek bir kuzey masalı deneyimi yaşatma konusunda hayli iddialı olan Rovaniemi, özellikle Noel zamanında sihirli bir dünyaya dönüşmesiyle ünlü.

Noel Baba'nın resmi konutu olarak kabul edilen Santa Claus Village’de Noel Baba ve onun sevimli ren geyikleriyle tanışmak için yalnızca yılbaşında gitmeniz gerekmiyor. Yılın 365 günü kendinize bu masalın bir parçası olma şansını armağan edebilirsiniz. Peki Rovaniemi’de sizleri neler bekliyor, bir göz atalım mı?

Rovaniemi

Geleneksel Laponya evlerinin arasında dolaşmak, ren geyikleri ile karşılaşmak, at sırtında kızak turlarına katılmak, buz balıkçılığı ve gökyüzünde dans eden kuzey ışıklarını gözlemlemek, Rovaniemi’nin size sunacağı unutulmaz deneyimler arasında.

Geleneksel el sanatlarının ve lezzet dolu standların kurulduğu Noel pazarları ise Laponya’nın kendine özgü kültürünü keşfetmek için muazzam bir fırsat. Tabi kasabanın sıcak ve samimi insanları ile tanışmak da öyle.

Colmar, Fransa

Fransa'nın Alsace bölgesinde, Ren Nehri kıyısında yer alan Colmar, tarihi ve büyüleyici atmosferiyle hayallerinizdeki masal kasabasının hayat bulmuş hali gibidir. Özellikle Noel zamanı süslemelerle dolup taşan sokakları, geleneksel Alsas Noel pazarları ile ziyaretçilerine yeni yılın coşkusunu hissettirir.

Colmar’ın en çarpıcı bölgelerinden biri olan La Petite Venise bölgesi, renkli evleri, kanalları, romantik tekne turları nedeniyle Küçük Venedik olarak nam salmıştır. Noel zamanı giderseniz, burasının da bir peri masalına dönüştüğünü görürsünüz.

Colmar

Colmar aynı zamanda Orta Çağ'dan kalma dar sokakları ve renkli evleriyle meşhurdur. Her biri kendine özgü bir karaktere sahip olan bu benzersiz evlerin yanı sıra Tarihi Saint Martin Katedrali ve Saint Matthieu Kilisesi gibi yapılar da şehrin mimari zenginliğini gözler önüne serer. Her sokağı, her meydanı adeta bir tablo gibi olan Colmar, yalnızca yeni yıla girerken değil, yılın her zamanı görmek isteyeceğiniz bir kasaba.

Hallstatt, Avusturya

Alp masallarının gerçek hazinesi diyebileceğimiz Hallstatt, Avusturya’nın kalbinde yer alan küçük bir köy. Dört mevsim büyüleyici güzellikte manzaralara ev sahipliği yapan Hallstatt, aynı zamanda tarihi zenginlikleri, kültürel etkinlikleri ve sıcakkanlı atmosferiyle de ön plana çıkar.

Noel zamanı geldiğinde Alp Dağları’nın eteklerinde yer alan bu köy, doğal bir çekiciliğe bürünür. Kristal berraklığındaki gölü, göle yansıyan rengarenk evleri, sakin ve huzurlu atmosferi, adeta bir açık hava müzesi olan köy meydanı ve tarihi dokusu ile ziyaretçilerini kucaklayan Hallstatt yaz aylarında da sanat festivalleri ve kültür etkinlikleriyle capcanlı bir atmosfere kavuşur.

Hallstatt

North Pole, ABD

Alaska’nın ortasında yer alan North Pole kasabası, Noel masalını yaşamak için en güzel yerlerden bir tanesi. Yıl boyu Noel atmosferinin sürdüğü bu büyülü kasabanın turistik cazibeleri ise saymakla bitmez. Bunların en popüleri hiç şüphesiz büyük bir Noel Baba heykelinin ve çeşitli hediyelik eşya mağazalarının yer aldığı Santa Claus House’dur.

Santa Claus Village

Dünyanın ilk ve tek buz müzesi olan Aurora Ice Museum da buradadır. Buzdan harikalar diyarında ziyaretçiler buzdan yapılmış sanat eserlerini ve yapılarını keşfetme fırsatı bulurlar.

Kasabanın merkezindeki Sleigh Bell Plaza, Noel zamanı dev bir kızak, büyük bir çan ve ışıl ışıl süslemelerle bezenir. Burada Noel müzikleri eşliğinde dolaşabilir ve tatil ruhunu doyasıya yaşayabilirsiniz.

Brugge, Belçika

Tarihi pazar meydanları, ışıl ışıl sokakları ve kanalları Brugge’u özellikle kış mevsiminde bir peri masalına dönüştürür. Yerel el sanatları ve lezzetleri ile dolu olan Noel pazarları da bu Orta Çağ kasabasını dünyanın en romantik şehirlerinden biri haline getirir.

Eğer bir Noel zamanını Brugge’de geçirmek isterseniz öncelikle tarihi merkezinde bulunan Belfry Meydanı’na uğrayın. Büyük bir Noel ağacı etrafında kurulan pazarlardan alışveriş yapmak ve sıcak içeceklerden tatmak, sıradan bir pazar deneyiminden çok daha fazlasını vadeder.

Noel zamanında Brugge'un romantik atmosferini yakalamak için Minnewater Parkı da ideal bir yere dönüşür. Karla kaplı ağaçlar altında parkta yürüyüş yapmak, göletteki kuğuları izlemek ve çevredeki tarihi binaların görkemini keşfetmek kendinizi son derece iyi hissettirecektir.

Brugge

Quebec City, Kanada

Kanada'nın doğusunda, St. Lawrence Nehri kıyısında yer alan Quebec City, tarihi dokusu, Avrupa tarzı mimarisi ve unutulmaz manzaralarıyla ziyaretçilerini cezbeden bir UNESCO Dünya Mirası şehridir. Yılbaşı süslemelerinin etkileyici bir atmosfer yarattığı kış mevsimi, Quebec City’nin tarihi dokusu ile birleştiğinde gerçek bir kış masalına dönüşür.

Noel zamanında Place Royale, Quartier Petit Champlain ve Dufferin Boardwalk gibi tarihi yerler, renkli ışıklar, yılbaşı süsleri ve dev süslemelerle dolup taşar. Şehrin ana meydanlarından birinde, yerel halkın coşkulu katılımı ile büyük bir ağaç süsleme töreni düzenlenir.

Quebec City

Noel pazarları, açık hava konserleri, sokak tiyatroları gibi çeşitli etkinliklerle kutlanan yılbaşı eğlenceleri, yerel halk ile ziyaretçileri bir araya getirir. Sıcak çikolata ve taze pişmiş lezzetli ekmekler de vazgeçilmez Noel lezzetleri arasındadır.

Tarihi, kültürü ve eğlenceyi bir arada yaşatan Quebec City, ziyaretçilerine benzersiz bir Kuzey Amerika deneyimi yaşatma konusunda iddialıdır.

Paris mon amour-0
Yeme İçme

Gastronomi Turizminde Öne Çıkan Ülkeler'23

2023 senesinde muhteşem yemekleriyle ön plana çıkan ve yemek tutkunları için en iyi seyahat destinasyonları arasına girmiş olan ülkelerin bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Fransa’da Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

Dünyanın en büyük müzesi Louvre'dan, Düşünen Adam heykelinin yaratıcısı Rodin'e adanmış müzeye kadar, Fransa'da sanata doyabileceğiniz…

Devamını Oku
Before-0
Kültür Seyahat

18 Yıllık Bir Aşk Hikayesi: "Before" Serisi

Üçleme, iki aşık birbirlerini tanıma yolculuğundayken bizlere Avrupa’nın üç göz alıcı şehrini üç filme dağıtarak bir kültür turuna çıkarmış oluyor…

Devamını Oku