Yeme İçme

12 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2022

Dondurma denince nasıl ki ülkemizde akla ilk olarak Maraş geliyorsa ülkemiz dışında ilk sırada yer alan adres şüphesiz Roma. İtalya’nın başkenti olan Roma aynı zamanda dondurma başkenti olarak nitelendirilebilir. En az makarnaları ve pizzaları kadar dondurmalarıyla da nam salmış şehri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Peki şehre has ismiyle Gelato yani en güzel Roma dondurmalarını hangi mekânlarda bulabilirsiniz? Yumuşacık ve el üretimi olan dondurmalardan yiyebileceğiniz birçok mekân var. “Gelateria” yani dondurmacılardan çeşit çeşit dondruma talebinde bulunabilmeniz için size bu mekânların adreslerini tarif edeceğiz. Nerede hangi dondurmadan yiyeceğinize karar veremiyorsanız bu yazımız sizin için bir kılavuz olacaktır. Şimdi dondurma şehri Roma’nın sokaklarında keyifli bir yolculuğa çıkma vakti. Hadi başlayalım. 

Gelato San Lorenzo

San Lorenzo’nun ortakları Maurizio ve Flavia’nın lezzet sırı doğal olmayan hiç bir malzeme kullanmamalarından geliyor. Burada tüm dondurmalar gıda boyası, renklendirici ve trans yağ içermemesiyle öne çıkıyor. San Lorenzo’da ideal dondurmanın gereken yoğunluğunu sağlamak için bu tür yapay maddeler yerine doğal lifler kullanılıyor. Ayrıca San Lorenzo dondurmalarının ağırlıklı olarak meyve, fındık ve balla tatlandırıldığını ve %25 daha az şeker içerdiğini de eklemeliyiz. Limonlu ceviz, bal ve tarçınlı armut; ahududu ve fesleğen ve kremalı avokado San Lorenzo’da mutlaka denenmesi gereken tatlar. Eğer farklı çeşitte dondurmaları denemeyi seviyorsanız ve yeniliklere açıksanız buradaki leziz dondurmalar keyfinize keyif katacaktır. Roma’nın meşhur dondurmacılarından birisi olan Gelato San Lorenzo’nun kapıları size her daim açık. 

1

Gelateria Fatamorgana

Fatamorgana’yı özel kılan şeylerden birisi değişime açık yenilikçi denemeleridir. Siyah pirinç, gül yaprağı, beyaz şarap ve misket limon gibi ürünler kullanılarak oldukça farklı lezzetler ortaya çıkarılıyor. Ayrıca mekânın bir diğer özelliği de glütensiz, şekersiz ve sütsüz ürünler de sunabilmesidir. Bol çeşit ve sağlıklı dondurmalar için Fatamorgana doğru adres. Vegan kişiler ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için buradaki dondurmalar harika bir fırsat. Tabii ki yalnızca bu kişilerin değil herkesin bu leziz dondurmalarıc tatmasını öneririz. 

Freddo Gelato

Sadelik ve kaliteyi ön plana çıkaran Freddo Gelato’da tüm ürünler günlük olarak hazırlanır ve %100 ev yapımıdır. Koruyucu ve renklendiricinin kesinlikle ulaşamadığı dondurmalarını sade metal kaplarda sunuyorlar. Gösterişe fazla önem vermeyen Freddo Gelato’da asıl mesele eşsiz lezzettir. Sadeliğin %100 doğallık ve kaliteyle buluşmasını arzulayanlar bu mekânı mutlaka denemeli. Mevsimlik meyvelerle yapılan enfes dondurmalar arasında özellikle mango ve zencefili denemelisiniz. 

Gelateria dell'Angeletto

Monti mahallesinde gizlenmiş bu mekân, glütensiz ve vegan dostu tatlar sunan dondurmacılardan birisidir. Geleneksel ve mevsimlik malzemeler burada enfes lezzetlere dönüşüyor. Özellikle bal ve pirincin keyifli buluşması mekânın favori seçeneklerinden sayılabilir. 

2

Gelateria dei Gracchi

Roma gezisi sırasında dikkat etmeniz gereken şey Aziz Petrus Bazilikası ve Piazza del Popolo çevresinde bulunan turist avcısı mekânlardan kaçınmak. Bu tuzaklı yerleri geçtikten sonra gerçek “gelato”’nun adresi olan Gelateria dei Gracchi’ye ulaşabilirsiniz. Nitekim burası sürekli olarak en iyi dondurma mekânları arasında değerlendiriliyor. Elma ve naneden romlu çikolataya kadar en güzel malzemeler mevsimlik olarak taze taze kullanılıyor. 

La Gourmandise

La Gourmandise, lavanta, safran, zencefil ve gül suyu gibi egzotik malzemeleri, genellikle paralel sokaktaki açık hava pazarından temin edilen doğal malzemelerle karıştırıyor. Laktoz intoleransı olanlar için ballı mango gibi su bazlı lezzetler ve glutensiz seçenekler de bulunuyor. Mekânın kendine has özelliklerinden birisi de ürünlerde Malta keçisi sütü kullanılması. Bu da dondurmaların daha hafif lezzette olmasını sağlıyor.

1
Yeme İçme

Pizzadan Dondurmaya: Roma’da Mutlaka Tatman Gereken Lezzetler

Roma deyince akla ilk gelenlerden birisi de muhteşem İtalyan lezzetleridir. Pizzasından dondurmasına, makarnasından şarabına kadar dolu dolu bir…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Pizzadan Dondurmaya: Roma’da Mutlaka Tatman Gereken Lezzetler

Roma deyince akla ilk gelenlerden birisi de muhteşem İtalyan lezzetleridir. Pizzasından dondurmasına, makarnasından şarabına kadar dolu dolu bir…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Roma'da Dondurma Yenecek En İyi Mekanlar

Dondurma denince nasıl ki akla ilk olarak Maraş geliyorsa dünyada ilk sırada yer alan adres ise şüphesiz Roma. İtalya’nın başkenti Roma aynı zamanda…

Devamını Oku