Kültür Seyahat

8 Eylül 2022

Dünya spor camiasında tüm gözler, 10-18 Eylül 2022 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’na çevrilmişken, bu önemli spor olayını es geçemezdik. Hele ki ülkemizden de önemli sporcuları Belgrad’a uğurlamaya hazırlanırken… Büyükler Dünya Şampiyonası’nda Serbest Stil’de 7, Kadınlarda 5 ve Grekoromen Stil’de 8 sporcumuzun seri başı olduğu turnuva, oldukça yoğun bir programla 10 Eylül’de başlıyor.

Ata Sporumuzun İzinde

Turnuva, hem milli sporcularımızı desteklemek hem de Belgrad’ı keşfetmek isteyenler için de önemli bir fırsat. Belgrad’da mutlaka görmenizi istediğimiz yerleri Vizesiz Keşif: Belgrad yazımızda anlatmıştık, şimdi de önemli cazibe merkezlerine yakın yerlerde konaklama hizmeti sunan Belgrad otellerini derledik.

Milli sporcularımıza bir kez daha başarılar dileyerek bu otelleri tanıtmaya başlıyoruz.

Belgrad-4

Maison Royale

Belgrad şehrinin en can alıcı bölgesi olan Mihailova Caddesi’nde bulunan Maison Royale, şık ve göz alıcı mimarisi ile misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Tam bir alışveriş ve yaya caddesi olan Mihailova, gezilip görülecek renkli dükkanları, Kalemegdan Parkı ve Belgrad Kalesi gibi tarihi güzelliklerin yanı başında bulunuyor. Belgrad Nikola Tesla Havaalanı'na 19 kilometre uzaklıkta olan Maison Royale, konforlu bir konaklama için Belgrad’da tercih edilebilecek bir otel olarak göze çarpıyor. Maison Royale Otel, Etnografya Müzesi, Aziz Mihail Katedrali, Alexander Nevsky Kilisesi, Aziz Sava Katedrali gibi noktalara yakınlığı ile de dikkat çekiyor.

Belgrad City Hotel

Belgrad Cumhuriyet Meydanı’na 15 dakikalık bir yürüme mesafesinde olan Belgrad City Hotel, çiçekli balkonları, rahat odaları ve hoş mimarisi ile Belgrad’a gelmişken konaklayabilecek oteller arasında yer alıyor. Lokasyon olarak Belgrad Tren İstasyonu yakınında bulunan otel, iki bina olarak 3 ve 4 yıldızlı şeklinde hizmet veriyor. Belgrad Havaalanı’na 18 kilometrelik uzaklıkta kalan otelin bir diğer güzel tarafı ise meşhur bohem mahallesi Skadarlija ve Terazije Meydanı gibi bilinen noktalara yakın olması.

Hotel Majestic

Belgrad’ın merkezinde ve Knez Mihailova alışveriş caddesine 200 metre kadar uzaklıkta bulunan Hotel Majestic, harika konumu ile dikkat çekici bir diğer otel. Şık ve modern odaları, leziz Belgrad yemekleri, loş ışıklandırması, geleneksel tarzı ile Hotel Majestic, Belgrad’a geldiğinizde konaklamak için en ideal otellerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Belgrad Kalesi ve Kalemegdan Park'a 500 metre uzaklıktaki otel, Nikola Tesla Havalimanı’na ise 20 kilometrelik mesafede yer alıyor. Belgrad’ın büyülü yüzünü saklayan Hotel Majestic, Sırbistan Ulusal Müzesi’ne ise 3 dakikalık yürüyüş mesafesindedir.

Hotel Nobel

Zengin kahvaltısı, modern yüzü ile Hotel Nobel, Belgrad’da konaklayabileceğiniz bir diğer alternatif. Belgrad Nikola Tesla Havaalanı’na yaklaşık 18 kilometrelik uzaklıkta yer alan otel, rahat bir nefes alabileceğiniz güzel bir bahçeye sahiptir. Eğer iş amaçlı geldiyseniz, Hotel Nobel’in çalışmaya uygun bir otel olduğunu söyleyebiliriz. Toplam 54 odası bulunan otel, dilerseniz havaalanı transferleri de gerçekleştiriyor.

Belgrad-2

Rei House Apartmanı

Belgrad merkeze yaklaşık 8 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Rei House Apartmani, sauna ve jakuzi gibi alternatiflere sahiptir. Tertemiz ve modern odaları, teraslı oda seçenekleri, deluxe ve superior daireleri ile farklı konaklama olanakları bulunan otel, Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na 25 kilometre uzaklıktadır. Dinlenmek için hidromasajlı küvet ve nefes alacağınız geniş terası da bulunan Rei House Apartmani, konaklamak için ilginç bir seçenek olabilir.

Hilton Belgrade

Hilton deneyimini ve lüksünü, bir de Belgrad’da denemeye ne dersiniz? Bütün bir günü, Belgrad’ı yaşayarak ve gezerek geçirdiniz, sırada dinlenme var, kendinizi Hilton’un ellerine bırakın, spor salonunda iyice kendinizi yorup ardından saunaya girin, tüm yorgunlukların, anında sona ereceğini göreceksiniz. Otelin terasında, güzel bir manzarada oturup günü sonlandırın ve Belgrad’ın tadını çıkarın. Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na 20 dakikalık uzaklıktaki otel, şehrin kalbinde bulunuyor.

Hotel Moskva

Sağlıklı yaşam ve spor merkezi bulunan Hotel Moskva, imparatorluk stilinde inşa edilmiş bir binaya sahiptir. Bünyesinde meşhur bir pastane yer alan otel, Cumhuriyet Meydanı ve bohem Skadarlija semtine yürüme mesafesindedir. Konforlu yatakları ve leziz restoranı ile göze çarpan otel, gezgin turistlerin tercihlerinden biridir. Ücretsiz Spa hizmeti de bulunan odaları, kral ve kraliçeleri karşılarcasına girişte serili olan kırmızı halısı ve merkezi konumu ile misafirlerini bekliyor.

Hotel Moskva-2

Mark Hotel Belgrade

Sadeliği modernizm ile bir araya getiren Mark Hotel Belgrade, Nikola Tesla Müzesi’ne 5 dakikalık, St. Sava Tapınağı'na 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Yakınlarında Sırbistan Ulusal Meclisi ve Tasmajdan Stadyumu’nun bulunduğu otel, Belgrad Nikola Tesla Havaalanı 18 kilometre uzaklıktadır. Konforu şıklıkla birleştiren Mark Hotel Belgrade, merkezde konaklamayı planlayan gezginler için mantıklı bir seçim olacaktır.

Metropol Palace, a Luxury Collection Hotel, Belgrade

Belgrad’ın enfes manzarasına sahip olan bir restoranda kahvaltı yapıp güne başlamaya hazır olun. Bütün gün gezdiniz, şimdi dinlenme zamanı, dinlendirici kapalı havuz mu istersiniz yoksa sakinleştirici bir masaj mı? Tüm alternatifler, elinizin altında. Nikola Tesla Müzesi 320 metrelik, Aziz Mark Kilisesi 650 metrelik ve Aziz Sava Katedrali 1 kilometrelik mesafede. Lüks ve rahat bir atmosferde konaklamak isterseniz, Metropol Palace'a mutlaka göz atmanızı öneririz.

Capital Hotel Garni

Belgrad Nikola Tesla Havaalanı’na 20 kilometre uzaklıktaki Capital Hotel Garni, modern ve geleneksel mimariyi bir arada buluşturmuş bir otel olarak göze çarpıyor. Yaya bölgesinde bulunan otel, Aziz Sava Katedrali'ne 2,5 kilometre ve Belgrad Arena'ya da 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Güzel ve lezzetli bir kahvaltının bulunduğu otel, Tuna Nehri’ne ve Tuna Nehri’nin sağ kolu olan Sava Nehri’ne 4 kilometre mesafede yer alıyor. Ulusal Müze 470 metre, Askeri Müze 500 metre, Belgrad Kalesi ise 660 metre uzaklıktadır.

Belgrad-1

Eden Luxury Suites Terazije

Belgrad’ın tam kalbinde lüks ve konfor dolu bir konaklamaya kim hayır diyebilir ki? Modern dekorasyonu ve merkezi konumu ile ön plana çıkan Eden Luxury Suites Terazije, Belgrad manzarası ve modern çizgileri ile misafirlerini etkilemeyi başarıyor. Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na 13 kilometrelik mesafedeki otel, Belgrad’ı tam anlamıyla yaşayan ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Belgrad Otelleri-0
Kültür Seyahat

Belgrad'ın En Güzel Otelleri

Dünya spor camiasında tüm gözler, 10-18 Eylül 2022 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’na çevrilmişken…

Devamını Oku
Belgrad Otelleri-0
Kültür Seyahat

Belgrad'ın En Güzel Otelleri

Dünya spor camiasında tüm gözler, 10-18 Eylül 2022 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’na çevrilmişken…

Devamını Oku
Belgrad Otelleri-0
Kültür Seyahat

Belgrad'ın En Güzel Otelleri

Dünya spor camiasında tüm gözler, 10-18 Eylül 2022 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’na çevrilmişken…

Devamını Oku