Kültür Seyahat

25 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Tarihi, kültürü mutfağı ve daha pek çok özelliğiyle ilgi odağı olan komşu ülke Yunanistan’ın en öne çıkan yanlarından birisi de kuşkusuz eğlence kültürüdür. Yunanistan’la yemeklerimizin ve içeceklerimizin birbirine ne kadar benzediği ortada. Hatta kimi zaman tatlı tatlı atıştığımız bile oluyor. İşte bu yüzden ortak noktalarımızın çok olduğu Yunanistan’la meyhane kültürümüz de az çok birbirine benziyor. Bu bağlamda hem leziz mezeler tadıp hem de keyifli vakit geçirme garantisi veren Atina meyhaneleri karşımıza çıkıyor. Eğer siz de meyhanede oturmayı, sahil kasabasındaymış gibi içinizde oluşan sakinlik hissini seviyorsanız Atina’ya mutlaka gelmelisiniz. Eğlenceli Yunan gecelerinin tadını çıkarıp meyhanede dostlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Öyleyse Atina’nın meyhanelerini incelemeye hazır mısınız? Hadi başlayalım. 

1

Klimataria

Küçük bir meydanda merkez pazarına yakın konumda bulunan Klimataria, hem şehrin yerlilerine hem de dışarıdan gelen çok sayıda turiste hitap eden keyifli yerlerin başında geliyor. Enfes yemeklerine eşlik eden canlı müziği ve sevgi dolu çalışanları ile Klimataria Yunan kültürünün sıcaklığını herkese yaşatmak için hizmette. Atina gezisi sırasında enfes Yunan lezzetleri ile beraber keyifli vakit de geçirmek isteyenler için Klimataria mutlaka listede bulunması gereken yerlerden birisi. Bu güzel mekânda yiyebileceğiniz pek çok yemek var. Örneğin; kokoreç, tavuk kebabı, domuz emme, giros, kuzu pirzola, domuz eti şiş, köfte, yunan geleneksel sosisi ve daha birçok ürünü masanıza sipariş verebilirsiniz. Yemekler dışında çok çeşitli yerel şarapları ve Yunanistan’ın meşhur rakısı “tsipouro” yu da deneyebilirsiniz. Öyleyse şimdiden afiyet olsun… 

Kebabzidiko Kyr Aristos

Şehir merkezine yakın konumdaki bu mekânda Atina’nın yerli halkı ile birlikte vakit geçirmek mümkün. Genellikle yoğun olan mekânda yer bulmak zaman zaman zor olabilir. Öte yandan geleneksel Yunan lezzetleri ile keyifli sohbetlerin kahkahalara karıştığı bu sıcak meyhane beklemeye değer. Taze ürünler ve yüksek kaliteli etler, Küçük Asya’dan etkilenerek enfes yemekler yaratmak için bir araya getirilmiştir. Menüdeki diğer cazip seçenekleri denemek için ertesi gün memnuniyetle geri döneceğiniz türden bir meyhane. Atina gezisinde akşam yemeği için keyifli seçeneklerden birisi olan bu meyhane Atina’nın keyifli ve popüler meyhaneleri yazımızda yerini alıyor. 

O Kapetanios

Atina deyince enfes deniz ürünlerinden bahsetmemek olmaz. Leziz deniz ürünlerinin adreslerinden birisi de O Kapetanios. Kaptan anlamına gelen O Kapetanios’da geleneksel Yunan balıkçılığının deneyimlerini yaşamak mümkün. O Kapetanios’da Yunan yemeklerinin neden sağlıklı ve popüler olduğunu teyit ederken, gerçek bir Yunan gecesi yaşama şansına da sahip olursunuz. 

2

Psaras

Bir zamanlar Brigitte Bardot gibi film yıldızlarının gözdesi olan Psaras, turistik bir semt olan Plaka'da olmasına rağmen Atinalılarla dolu. Bu, Akropolis'e çıkan beyaz badanalı merdivenlerde servis edilen ve hemen hemen her akşam canlı müzik eşliğinde sunulan otantik Yunan mutfağından kaynaklanıyor. Leziz Yunan mezeleri ile canlı müziğin keyifli uyumunu yaşamak isteyenler için Psaras ideal seçeneklerden biri.

Margaro

Modern menüsüne hâkim olan taze kefaliyle ünlü Margaro, şehrin limanı olan Pire’de bulunuyor. Geleneksel bir Yunan meyhanesi havasını da koruyan bu mekân renkli masa örtüleri, dev beyaz peynir salataları ve sıcak kabuklu lezzetleriyle eşsiz hava ve zarafete sahip. 

Thanasis

Modern Yunan mutfağının temel taşlarından birisi Souvlaki’dir. Bu ünlü kebabın Yunan versiyonunu sunan Thanasis Atina’nın popüler meyhaneleri arasında sayılıyor. Izgara domuz eti, salata patates kızartması ve sıcacık pideye buz gibi bira eşlik ediyor. Tüm bunlar ve daha fazlası için Thanasis ziyaretçilerini bekliyor.

1
Kültür Seyahat

Akropolis Gezisi Yapacaklara Öneriler

Akropolis yıl boyunca çok sayıda turist almaktadır. Atina'nın en önemli sembollerinden birisi olan Akropolis’i ziyaret etmeden önce aklınızda…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Atina'da Keyifli ve Popüler Meyhaneler

Tarihi, kültürü mutfağı ve daha pek çok özelliğiyle ilgi odağı olan komşu ülke Yunanistan’ın en öne çıkan yanlarından birisi de hiç kuşkusuz eğlence…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Atina'da Yaşam Maliyetleri

Antik Yunan’ın eşsiz dokusunu da yansıtan Atina, hem yerli halkı hem de her yıl ziyarete gelen çok sayıda turisti tarihte yolculuğa çıkarıyor. Peki…

Devamını Oku