Kültür Seyahat

5 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Tatilde bile fitness’tan uzak kalmayan iflah olmaz sporseverler için, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gözde tatil beldesi Abu Dabi’deki en güzel fitness kulüplerini ve spor salonlarını araştırdık.

Bodyism

Londra merkezli Bodyism, Jumeirah Saadiyat Island Resort'ta yer alan tam teşekküllü bir sağlıklı yaşam merkezi. Kişiselleştirilmiş program veya grup dersleri olmak üzere farklı seçeneklerin sunulduğu Bodyism’de temel amaç kişiyi, kendisi ve bedeni için daha sağlıklı seçimler yapmaya teşvik etmek ve olumlu bir zihinsel seviyeye getirebilmek.

SPA, Pilates ve yoganın yanı sıra boks ve barre (hareketlerinden ilham alınarak oluşturulmuş son derece keyifli bir egzersiz türü) dersleri de Bodyism’de bulabileceğiniz alternatifler arasında.

Saadiyat Adası’nın dingin atmosferinde, oldukça zorlu geçen bir antrenman sonrasında müthiş manzaralı kafeteryasına serilip sağlıklı içecekler yudumlamak da işin en keyifli kısımlarından.

1

Mprove Fitness

Büyük bir deponun spor salonuna dönüştürüldüğü Mprove Fitness, son derece endüstriyel bir havaya sahip bir fitness merkezi. Yoğun rağbet gören CrossFit derslerinin yanı sıra merkezde Jiu-Jitsu, pilates, yoga, boks ve Muay Thai gibi etkinlikler de mevcut. Kendi vücudunuzun ihtiyaçlarına göre hazırlanan özel bir programdan yararlanabileceğiniz gibi, sadece kadınlara özel grup seanslarına da katılım sağlayabilirsiniz.

Inspire Sports

Al Arabi Caddesinde yer alan bu spor salonu yalnızca kadınların kullanımına açık. Inspire Sports’un sunduğu seçenekler arasında belki de en keyiflisi, “The Trip” adı verilen bisiklet turları. Kırk dakika süren bu turlar spor salonunun sınırları içerisinde yapılıyor ancak üç boyutlu dev bir ekran sayesinde her seansta kendinizi farklı bir ülkenin sokaklarını pedallar bir halde buluyorsunuz. Eğer bisiklete değil de müziğe meyilliyseniz Budy Pump, Body Step, Zumba ve Pound sınıfları ruhunuza hitap edebilir, çünkü ellerinize tutuşturulan floresan bagetlerle davul çalarken kalori yakmak çok eğlenceli bir seçenek gibi görünüyor.

Cobra Fitness

Konfor alanından çıkıp kendini biraz daha zorlamak isteyenler için dizayn edilmiş, her yaş için ayrı programlara sahip bir spor salonu Cobra Fitness. Sağlık için hem fiziksel hem de zihinsel yönlerinize odaklanan eğitmenler eşliğinde kendinize en uygun dövüş programını seçebileceğiniz kapsamlı bir liste sunan Cobra Fitness’ta Bokstan Muay Thai’ya, yağ azaltıcı program Spartacus’ten öz savunma derslerine kadar neredeyse her şey var.

YogaOne

CrossFit antrenmanları veya boks kulağa biraz fazla yorucu geliyorsa, YogaOne’ın sakin ve dingin atmosferi içerisinde yoga yapmak daha iyi bir seçenek gibi görünebilir ancak sıcaklığın 35 ila 37 dereceye sabitlendiği antrenman odalarında terlerken, kendinizi sandığınızdan biraz daha fazla zorlamanız gerekebilir. Vinyasa, Pilates, Yin ve Meditasyon sınıfları ve uzman tekniklere sahip eğitmenleriyle YogaOne gerçek bir yoga deneyimi sunmayı vaat ediyor.

F45 Training

Spor ve eğlencenin iç içe geçtiği F45, Zayed Sport City’de hizmet veren ve hem turistlerin hem de yerli halkın yoğun olarak rağbet ettiği bir spor stüdyosu. DJ eşliğinde kırk beş dakika dans ederken kendinizi bir dans pistinde hissetmeniz işten bile değil ancak her biri özenle hazırlanmış birbirinden farklı hareketlerle aynı zamanda kalori de yakıyorsunuz. Eğer biraz daha zorlayıcı bir antrenman isterseniz Foxtrot kardiyo seansını da deneyebilirsiniz.

2

Gold’s GYM

Birleşik Arap Emirlikleri’nin neredeyse tüm emirliklerinde şubesi olan Gold’s GYM, Abu Dabi’nin de en popüler spor salonlarından biri. Programlara dahil olmadan önce profesyonel bir yardım alarak sorunlu ve geliştirmek istenen bölgeleri belirleyebiliyor ve bulut teknolojisini kullanarak kaydettiğiniz ilerlemeleri görebiliyorsunuz. Su aerobiği, Kardiyo Maks, Body Combat ve RPM, modern TechnoGYM ekipmanlarıyla donatılmış salonlarında katılabileceğiniz etkinliklerden sadece bazıları.

1
Yeme İçme

Gurmeler İçin Abu Dhabi Mutfağından Lezzetler

Temel taşlarını pirincin, etin ve balığın oluşturduğu geleneksel Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı, çok kültürlülüğün muazzam bir bileşeni olarak…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Abu Dabi'deki Fitness Salonları ve Spor Kulüpleri

Tatilde bile fitness’tan uzak kalmayan iflah olmaz sporseverler için, Birleşik Arap Emirlikleri’nin gözde tatil beldesi Abu Dabi’deki en güzel…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Gurmeler İçin Abu Dhabi Mutfağından Lezzetler

Temel taşlarını pirincin, etin ve balığın oluşturduğu geleneksel Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı, çok kültürlülüğün muazzam bir bileşeni olarak…

Devamını Oku