Kültür Seyahat

1 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022

Yunanistan şehir merkezindeki hemen hemen her yerden görülebilen Akropolis, yaklaşık 1500 yıl önce en parlak döneminde olduğu gibi şimdi de modern Atina’nın merkezindedir. Şehirdeki açık ara en büyük turistik yer olan Parthenon'a ve diğer tüm ünlü binalara bakabileceğiniz harika manzara için Akropolis’e mutlaka gitmelisiniz. Akropolis yıl boyunca çok sayıda turist almaktadır. Özellikle tatil dönemlerinde Akropolis’te yer bulmak oldukça zorlaşıyor. Atina'nın en önemli sembollerinden birisi olan Akropolis’i ziyaret etmeden önce aklınızda bulunması gereken bazı hususlar var. 

1

Akropolis’e Erken Gidin. 

Akropolis’te keyifli vakit geçirmek ve yoğun turist kalabalığından kaçmak için tatil döneminden biraz daha erken bir vakitte gitmekte fayda var. Burası yılın neredeyse her döneminde yoğun ilgiyle karşı karşıya olduğu için rahatça gezmek biraz zor. Eğer şansa bırakmak istemiyor ve gelmişken en rahat hâliyle gezmek istiyorsanız erken saatleri tercih edin. Gün içerisinde sabah erken gitmek yoğunluktan biraz olsun kaçmanızı sağlar.  

Ana Girişi Kullanmayın.

Akropolis’in iki girişi vardır. Rovertou Galli'deki ana park, otoparkın hemen yanında bulunuyor ve genellikle tur grupları tarafından kullanılıyor. Yaz aylarında, otobüsler gelmeye başladığında orada bir saatten fazla beklenebiliyor. Bu yoğunluğu yaşamamak için Akropolis Müzesi yakınlarındaki Dionysiou Areopagitou'daki bilet gişesinden içeri girmekte fayda var. Zirveye tırmanma, her iki girişten de uzunluk ve zorluk bakımından oldukça benzer. Bu sebeple kafanızda soru işareti kalmasın. 

Biletlerinizi Önceden Satın Alın. 

Akropolis’i ziyaret etmek için biletlerinizi erkenden almalısınız. Özellikle yoğunluk artmadan biletleri almanız sizin faydanıza olacaktır. Sadece Akropolis'i görmek istiyorsanız, Nisan ve Ekim ayları arasında tek bir tam fiyatlı bilet 20 €'dur. Bunları birkaç ekstra avroya önceden satın almak da mümkündür. Akıllıca davranarak bu fırsatları değerlendirirseniz geziniz çok daha keyifli geçer. 

Akropolis’i Kışın Ziyaret Edin. 

Kış aylarında tüm antik kentlerde bilet fiyatları yarı yarıya düşmekte. Akropolis için de bu durum geçerli. Akropolis gezisini daha uygun fiyata getirmek isteyenler için kış ayları uygun olacaktır. Evet, belki soğuk sizi biraz zorlayabilir ancak emin olun Akropols’in manzarası kışın bile görülmeye değer. Bu yüzden hem cebinizin iyiliği hem de kafanızın rahatlığı için gezinizi kış mevsiminde gerçekleştirebilirsiniz. 

Ücretsiz Giriş Günlerini Takip Edin. 

Akropolis’e girişin ücretsiz olduğu günler vardır. Bu günleri tercih ederek avantaj sağlayabilirsiniz. 6 Mart, 18 Nisan, 18 Mayıs, 28 Ekim Akropolis’e girişin ücretsiz olduğu günlerdir. Eğer para harcamadan gezmek istiyorsanız bu günler sizin için uygun olacaktır. Ancak bu günlerde kalabalığın oldukça yoğunlaştığını da unutmamak gerekir. 

2

Çalışma Saatlerine Dikkat Edin.

Akropolis'in iki farklı çalışma saati vardır; biri Nisan başından Ekim sonuna kadar olan yaz sezonu için, diğeri ise yılın geri kalanını kapsayan kış sezonu için. Yaz aylarında Akropolis her gün 08:00 - 20:00 saatleri arasında açıktır. Kasım'dan Mart'a kadar Akropolis sabah 08:30'dan akşam 17:00'a kadar açıktır. Resmi tatillerde Akropolis kapalı oluyor. Bu tarihlere de dikkat etmek gerekir. 1 Ocak, 25 Mart, 1 Mayıs, Paskalya Pazarı, 25 Aralık, 26 Aralık tarihleri Akropoplis’in kapalı olduğu günler. Gezinizi yapmadan önce bu tarihleri kontrol etmenizde fayda var. 

Akropolis Müzesi’ni Ziyaret Edin.

Akropolis gezisi esnasında müzeyi ziyaret etmeyi unutmayın. Eşsiz manzarasıyla büyüleyen Akropolis’te müzeyi de ziyaret ederek tarihi ve kültürel güzellikleri yakından deneyimleyebilirsiniz. Müzeyi ziyaret etmek 10 Euro’ya mal olacaktır. Bu meblağ Akropolis Müzesi’nde keyifli zaman geçirmenize kesinlikle değecek bir miktar. Zaman zaman çeşitli indirimler müze giriş fiyatlarında da yaşanmaktadır.

1
Kültür Seyahat

Atina'da Yaşam Maliyetleri

Antik Yunan’ın eşsiz dokusunu da yansıtan Atina, hem yerli halkı hem de her yıl ziyarete gelen çok sayıda turisti tarihte yolculuğa çıkarıyor. Peki…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Atina'da Yaşam Maliyetleri

Antik Yunan’ın eşsiz dokusunu da yansıtan Atina, hem yerli halkı hem de her yıl ziyarete gelen çok sayıda turisti tarihte yolculuğa çıkarıyor. Peki…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Akropolis Gezisi Yapacaklara Öneriler

Akropolis yıl boyunca çok sayıda turist almaktadır. Atina'nın en önemli sembollerinden birisi olan Akropolis’i ziyaret etmeden önce aklınızda…

Devamını Oku