Kültür Seyahat

12 Aralık 2023
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023

Pek çok farklı iklimin bir arada görüldüğü Arjantin hem coğrafi hem de kültürel yapısı itibarı ile dikkat çeken ülkelerden bir tanesi. Ülkede hem sert çöller hem de nemli ormanlara rastlamak mümkündür. Bu sebeple ülkeye ziyaret edenler pek çok farklı atmosferi bir arada görebilmekteler. 

Arjantin, pek çok farklı kültürün harmanlandığı; sanat eserleri, doğal alanları, kültürel mirasları ile turistleri kendisine hayran bırakan bir lokasyonda yer alıyor. Güney Amerika’nın bu en popüler ülkesini ziyaret etmek gibi bir planınız varsa sizler için hazırladığımız gezi rehberine bir göz atmak isteyebilirsiniz. İşte Arjantin’de mutlaka görmeniz gereken yerler. 

Perito Moreno Buzulu

Buz kütleleri ile meşhur olan bu yere dünyanın pek çok yerinden turist akın ediyor. En popüler ve dikkat çekici buz kütlesi ise 30 kilometre. Bu da sizleri hayrete düşürmeye fazlasıyla yetecek bir boyut. Burada aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Patagonya’nın Los Glaciares Milli Parkı yer alıyor. Buranın bir diğer önemli özelliği de dünyanın en büyük üçüncü tatlı su rezervinin olması. Burada yer alan 3.350 metre uzunluğundaki Monte Fitz Roy Dağı da bölgenin bir diğer öne çıkan doğal özelliğidir. Burada bulunan dağa tırmanmanın Everest’e tırmanmaktan çok daha zor olduğu söylenir. Hazır Arjantin’e gitmişken Perito Moreno Buzulu da listenizde olsun. 

Perito Moreno

Iguazu Şelaleleri

Arjantin’in Brezilya sınırında bulunan ve görenleri büyüleyen Iguazû Şelaleri yine UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş olan nadide doğal güzelliklerdendir. İki ülkenin sınırını içerisine alması nedeniyle iki ülkede de Iguazû Milli Parkı bulunuyor. Güney Amerika’nın en görkemli en göz alıcı doğal oluşumu neresi diye sorsalar büyük ihtimal cevabı Iguazû Şelaleleri olacaktır. 

Buenos Aires

Pek çok filme de konu olmuş Arjantin’in başkenti Buenos Aires, Güney Amerika’nın en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Arjantin’e gelen turistler Patagonya Bölgesi’ne geçmeden önce çoğunlukla Buenos Aires’de zaman geçirirler. Buenos Aires sanat galerileri, festivalleri, kültürel yapıları ile heyecan verici bir deneyim sunan bir şehirdir. Arjantin ziyaretinizde Buenos Aires’i kesinlikle es geçmemelisiniz. Burada bulunan butik hediye dükkânlarından hatıra olarak bir şeyler almak isteyebilirsiniz. 

Buenos Aires

Puerto Madryn ve Valdês Peninsula

Golfo Nuevo kıyılarında bulunan Puerto Madryn şehri bölgenin en korunaklı yeri olarak biliniyor. Bu kent 1886 yılında Galli yerleşimciler tarafından kurulmuş. Burada bulunan doğa rezervleri ve derin su limanları gemi turizmine de büyük katkı sağlıyor. Ayrıca su sporları yapmak isteyenler için Patagonya’nın güçlü rüzgarları oldukça ideal. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız Doğa Bilimleri Müzesi ise pek çok hayranlık uyandırıcı deniz altı güzelliği gözler önüne seriyor. 

Ushuaia: Dünyanın Sonu

Ushuaia sadece Arjantin’in değil dünyanın en güneyinde yer alan şehir olarak bilinir. 20. yüzyılın başlarında burası ceza kolonisi olarak kullanılırmış. Yani burada cezalar verilirmiş. Ushuaia dağları, buzul, orman ve denizlerin kenarında muazzam doğa manzaraları sunar. Dünyanın en güneyinde olması sebebiyle dünyanın sonu adı verilmiştir. Yine tarihi bir yapı olan ve 1894’te inşa edilen “Dünyanın Sonu Feneri” yine görülmesi gereken yerlerden. Müze gezmeyi seviyorsanız “Dünyanın Sonu Müzesi” de uğramak isteyeceğiniz yerlerden.

Ushuaia

Mar del Plata

Yaz mevsiminde gidiyorsanız ve yüzmeyi seviyorsanız Güney Amerika’nın en güzel plajlarından biriyle karşılaşmaya hazır olun. Mar del Plata’da sizleri 8 kilometrelik geniş bir plaj bekliyor. Ayrıca burada birbirinden farklı sayısız oyun alanı, su sporları için özel ayrılmış bölgeler, parklar, tatil beldeleri de bulunuyor. Elbette buraya kadar gelmişken Manul Fangie Müzesi’ne de uğramanızı öneriyoruz. 

Tierra del Fuego Ulusal Parkı

Arjantin’in en eski en köklü ulusal parkı Tierra del Fuego Ulusal Parkı’dır. Parkta neredeyse yok yok. Göller, nehirler, buzullar, tepeler içe çevrili park en eski kıyı ulusal parkını oluşturuyor. Burası turistlerin de en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Burada bulunan yürüyüş parkurları maceraperestler için bire bir. Çünkü yürüyüş yolundan iç kısımlara doğru gidildikçe bu patika engebeli ve heyecanlı bir yola dönüşüyor. Bu yürüyüş yolunda ayrıca Arjantin’deki yaban hayatını da yakından görme şansını yakalayabilirsiniz. 

Tierra del Fuego

Bariloche Göl Alanı

Bariloche özellikle kayak meraklıları için son derece cezbedici bir yer. Çünkü burada Güney Amerika’nın en büyük kayak merkezlerinden bir tanesi bulunuyor. Cerro Catedral adlı bu kayak merkezinde 100 kilometre uzunluğunda bir kayak pisti yer alıyor. Ayrıca içerisinde çok güzel bir manzaraya sahip Nahuel Huapi Milli Parkı da burada bulunuyor. Bu bölgede kamp yapmak, bisiklete binmek, trekking gruplara katılmak oldukça keyiflidir. 

Tarihi Côrdoba Katedrali

Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Côrdoba, başkent Buenos Aires’ten beş saatlik uzakta bir mesafede bulunuyor. Bu şehrin özelliği ise 16. yüzyıla kadar uzanan şehrin eski binalarının güzelliği. Bunlardan şüphesiz en önemlisi Barok ve Neoklasik stilleri üzerinde taşıyan 1580 yılında inşa edilmiş olan Tarihi Côrdoba Katedrali. Şehre yapacağınız gezide bu tarih kokan katedrali de mutlaka görmenizi öneriyoruz. 

Kurtuba
Sınır kapısı-0
Kültür Seyahat

Sınır Kapısında Vize Alınabilen Ülkeler

Vize işlemleri hem uzun hem de zor, bunu biliyoruz. Hatta sırf bu nedenle yurt dışına çıkmaktan vazgeçenlerimiz bile var. Peki bu meşakkatli süreci…

Devamını Oku
Anneler Günü-0
Kültür Seyahat

Dünyanın Dört Bir Yanından Anneler Günü Gelenekleri

Hepimizin hayatında en özel ve anlamı büyük günlerden birisidir Anneler Günü. Dünyanın dört bir yanından, değerli ve farklı adetlerle kutlanan…

Devamını Oku
Kayak Takımı-0
Tips

Kayak Takımı Nasıl Seçilir

Sporun tatil ile birleştiği en keyifli aktivitelerin başında hiç şüphesiz kayak geliyor. Kayak takımı seçmek, doğru kıyafetleri bulup bir araya…

Devamını Oku