Kültür Seyahat

19 Mayıs 2022
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2023

Açılımı Air Bed and Breakfast olan Airbnb, ev sahiplerinin kalacak yer arayan gezginlere yerlerini kiralamasını sağlayan bir hizmet. Birden fazla kişinin bir arada kalacağı alanlar, özel odalarla ayrılan alanlar ya da kalınacak yerin tamamı kiralanabiliyor. Giderek popülerliğini artıran Airbnb, dünyanın dört bir yanını gezen gezginler için güzel bir seçenek. Gezi aşıklarının giderek daha çok ilgisini çeken Airbnb, hayatımıza 2008 yılında girdi. Projenin fikir babaları Brian Chesky ve Joe Gebbia. Gezi sırasında konaklama için Airbnb tercihinde bulunanlar ise daha çok yeni kültürler keşfetmek isteyen, otantik yerlerle tanışmak isteyen maceraperest gençler.

Özellikle son yıllarda popülerliği artan Airbnb evleri, otellere kıyasla daha uygun konaklama ve daha farklı deneyimler sunuyor. Dünyanın dört bir yanında çok farklı ilginç fikirlerle tasarlanmış muhteşem Airbnb evleri bulunuyor. Şimdi bu yeni nesil konaklama türünün en ilginç olanlarına bakacağız.

Airbnb evleri-1

Eco Bamboo Home – Bali, Endonezya

Gezginlerin sıklıkla tercih ettiği rotalardan birisi olan Bali, ilginç Airbnb seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Bali'de bulunan Eco Bamboo Home, yemyeşil doğanın huzur dolu hissini sevenler için harika. 4 kişi kapasiteli bu evlerin gecelik fiyatı ise 225 dolar.

Bubble Tent – Bali, Endonezya

Bali'nin ilgi çekici Airbnb evlerinden biri de Bubble Tent. Özellikle influencerların mutlaka tercih ettiği Bubble Tent, ilginç balon şekli ve önündeki havuzu ile gecelik 230 dolar civarına gezginleri bekliyor.

Dog Bark Park Inn – Montana, ABD

Farklı tasarımıyla çok eğlenceli Airbnb seçeneklerinden birisi Montana'da bulunan Dog Bark Park Inn. 3 kişi kapasitesi var ve gecelik 299 dolar.

Sunny Hvaler, Norveç

Zaman zaman pek çoğumuzun hayalleri arasında bir adada yaşamak yer alır. Klasik bir soruya da konu olan bu fikir Sunny Hvaler'de gerçek olabilir. Norveç'te bulunan bu ev bir adanın üzerinde. 6 kişilik kapasitesi olan evin gecelik fiyatı 300 dolar. Siz de bir adada tatil fikrine karar verdiyseniz yanınıza alacaklarınızı düşünmeye başlayın. 

Airbnb evleri-2

Skylodge Macera Suitleri – Peru

Yükseklik korkusu çekmeyen gezginlerin mutlaka denemesi gereken yerlerden birisi Peru'da karşımıza çıkıyor. Kalabalıktan, gürültüden, stresten uzak doğayla iç içe bir deneyim için Skylodge Macera Suitleri ideal. Bu doğa harikası yerin gecelik fiyatı ise 580 dolar.

Zebra Safari Evi – Plettenberg Bay, Güney Afrika

Doğanın merkezinde hayvanlarla iç içe bir tatil deneyimi sunan Zebra Safari Evi, taş ve tahtadan yapılmıştır. Evin kapasitesi 4 kişilik olup gecelik fiyatı 225 dolar.

Casa Caracol – Mujeres Adası, Meksika

Meksika'daki Mujeres Adası'nda bulunan Casa Caracol, Airbnb evleri denince ilk akla gelenlerden biri. Sıradışı mimarisi ile oldukça havalı olan Casa Caracol, çok sayıda turistin tercih ettiği adres. 3 kişilik kapasitesi olan evin gecelik fiyatı ise 300 dolar.

Adobe Dome – Texas, ABD

En ilginç Airbnb evleri listesinde bir tane daha ABD'den geliyor. İlginç bir mimariye sahip bu kubbe ev Texas'ta çöl ortasındadır. Tüm enerji kaynağını güneşten alan Adobe Dome, iki kişi kapasiteli olup geceliği 160 dolar.

Airship - İskoçya

En ilginç Airbnb evleri listemizde sıra dünyanın en iyileri arasında sayılan Airship'te. Gözlerden bir hayli uzak konumlanan Airship, zeplin şeklindeki mimari yapısıyla dikkat çekiyor. İki kişilik bu evlerde yıldızları seyrederek uyumanın maliyeti 220 Euro.

Airbnb evleri-3

Underground Hygge – Orlando, ABD

Dünyada gezilecek yerler listelerinde kuşkusuz ABD de yerini alır. Gezi rotasını fırsatlar ülkesi Amerika'ya çeviren ve özellikle Lord of the Rings hayranı olanlar için istikamet Orlando. Orlando'da bulunan Underground Hygge hobbit evleri, kendine has mimarisi ve muhteşem doğasıyla da eşsiz bir deneyim sunuyor. Bu güzel maceranın maliyeti ise gecelik 600 dolar.

Intown Treehouse – Atlanta, ABD

Bu ev 2016-2017 yıllarında Airbnb'nin en çok gidilmek istenen evi olmuştur. 2 sene üst üste zirvede kalmayı hak edecek eşsiz güzelliğe sahip bu ev, gerçek anlamda rüya gibi bir konaklama deneyimini sunuyor. Milyonlarca insanın tercih ettiği Intown Treehouse'da gecelik kalma fiyatı 450 dolar.

School Bus Conversion – West Virgina, ABD

En ilginç Airbnb evlerinden biri de 97 model bir okul otobüsünün evrilmesiyle yapılmıştır. 3 kişi kapasitesi olan bu evin gecelik fiyatı da daha mütevazi. Gecelik 97 dolara burada kalabilirsiniz.

True Plane – Le Haut Köyü, Fransa

Otobüsten sonra sıra uçakta. Fransa'nın Le Haut Köyü'nde bulunan bu ev gerçek bir uçaktan dönüştürülmüş. 4 kişilik kapasitesi True Plane'in bir de havuzu var. Konaklama fiyatı ise günlük 120 dolar.

Airbnb evleri-4

Wilton Şatosu – Bree, İrlanda

Hiç kendinizi kral, kraliçe, prenses gibi hissetmek istediniz mi? Cevabı evet olanlar için Wilton Şatosu karşımızda. 19. yüzyıldan kalma gerçek bir şatoda krallar gibi bir tatil yaşamak mümkün. Oldukça lüks bir konaklama turu olan Wilton Şatosu'nda kalmanın fiyatı da haliyle yüksek. Airbnb'nin en pahalı seçeneklerinden biri olan Wilton Şatosu'nda gecelik fiyat 1500 dolar civarında.

Flocelliere Kalesi – Fransa

Krallara layık bir diğer tatil seçeneği 11. yüzyıldan kalma Flocelliere Kalesi. Fransa'da bulunan bu kalede 10 kişi kalınabiliyor. Oldukça pahalı bu kalede kalmanın maliyeti gecelik 2000 dolar.

Her biri birbirinden ilginç ve güzel Airbnb evlerini sizler için derledik. Dünyanın farklı bölgelerinde unutulmaz deneyimler yaşamak isteyen gezginler bu evleri mutlaka denemeliler.

Airbnb Evleri-0
Kültür Seyahat

Airbnb'deki En İlginç Konaklama Fikirleri

Dünyanın dört bir yanında çok farklı ilginç fikirlerle tasarlanmış muhteşem Airbnb evleri bulunuyor. Şimdi bu yeni nesil konaklama türünün en ilginç…

Devamını Oku
Kuzey Işıkları-Igloo
Kültür Seyahat

Kuzey Işıkları'nı İzlemenin 10 Muhteşem Yolu

Kuzey Işıkları, insanın hayatında tanık olduğu en harika deneyimlerden biri. Gezginlerin seçimleri ile Kuzey Işıkları'nı izleyebileceğiniz 10…

Devamını Oku
Kadın Gezgin (0).jpg
Kültür Seyahat

Kadın Gezginlerin Güvenle Seyahat Edebilecekleri Ülkeler

Seyahat ederken güvende hissetmek önemli. Özellikle de kadınsanız... Bugün, tüm kadınların özgür bir şekilde seyahat edebilecekleri ülkeleri derledik…

Devamını Oku