Kültür Seyahat

1 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

İtalya’nın ve tüm Avrupa’nın en gözde şehirlerinden birisi hiç kuşkusuz Venedik’tir. Eşsiz doğasıyla ve kültürel güzellikleri ile insanı büyüleyen Venedik, her yıl çok sayıda turistin de uğrak yerleri arasında bulunuyor. Peki Venedik’e gelen ziyaretçiler için en ideal oteller hangileri? Şimdi Venedik yolcuları için biçilmiş kaftan olan eşsiz otellere yakından bakacağız.

1

Belmond Hotel Cipriani

Venedik lagününün geniş manzarasına sahip 96 odalı Belmond Hotel Cipriani, lüks mükemmelliğin tanımıdır. Michelin yıldızlı yemekleri, deniz suyu ile filtrelenmiş olimpik bir havuzu ve muhteşem arazilerine ek olarak, bu beş yıldızlı tesiste mükemmel bir hizmet söz konusu. Otelde 2 restoran misafirlere yemek servisi yapıyor, ayrıca 24 saat boyunca oda servisi hizmetleri de var. Oteldeki bar ve oturma salonunda misafirlere içecek servisi yapılıyor. Müşteri memnuniyetine oldukça önem verilen otelde misafirlerin iyi vakit geçirebilmesi ve dinlenebilmesi için sağlık kulübü, açık havuz ve açık tenis kortu bile var. Kablolu ve kablosuz internet imkânı da bulunan otelde size özel emanet kasası bile bulunduruluyor. Ziyaretçilerden de tam puan alan Belmond Hotel Cipriani, Venedik’in en güzel otelleri arasında sayılabilir. 

Gritti Palace

Büyük Kanal'ın aşağı kesimlerinde imrenilecek bir noktada yer alan Gritti, 15. yüzyıldan kalma palazzo'nun (saray) 1895'te otel haline gelmesinden bu yana birinci sınıf gezginlerin gözdesi olmuştur. Görkemli iç mekân; antikalar, freskler ve özenle gizlenmiş teknolojilerle doludur. Ayrıca bir aşçılık okulu ve enfes bir spa da konuklara eşlik ediyor. Adının hakkını veren bu eşsiz mekân gerçekten de saray gibi. Venedik’te kalacak yer arıyorsanız burası sizin için özel bir seçim olabilir. 

Ca Maria Adele

Eşsiz konsept odalarıyla Ca Maria Adele, Venedik stilini en güzel şekilde yansıtıyor. Oteldeki Deluxe odalar ve en üst katta bulunan iki suit aynı derecede güzelliğe ve konfora sahip. Santa Maria della Salute Kilisesi’nin yanında bulunan otel şehrin tüm sıcaklığını en güzel şekilde hissetmenizi sağlıyor. Bu güzel otelin çatı terasında kahvaltınızı yaparken şehri seyredebilirsiniz. Çekirdek ailelerin yanı sıra çiftlerin de çokça tercih ettiği bu otel görülmeye değer. 

2

Rosa Salva

Rosa Salva, San Marco'nun kalbinde nadir bulunan bir mücevherdir. Muhteşem bir şekilde dekore edilmiş ve iyi döşenmiş yirmi iki oda sunan zarif, çağdaş bir otel. Kişiselleştirilmiş kaliteli bir hizmet sunulan bu butik otel Venedik’in en iyileri arasında.

Novecento Butik Otel

Tatili özel bir deneyime dönüştüren yerlerden birisi burası. Sakin bir köşede, San Marco Meydanı’na giden işlek bir caddenin hemen yanında, kendinizi değerli bir misafir gibi hissedeceksiniz. Doğu dokunuşlarıyla zevkli bir şekilde dekore edilmiş dokuz odalı Novecento, Venedik otelleri arasında farklı olanlardan birisi.

Palazzo Cristo

Palazzo Cristo, Venedik’in kalbinde, canlı ve yerel Campo Santi Giovanni e Paolo’ya bakan 13. Yüzyıldan kalma bir binada üç özel, geniş ve zarif bir şekilde döşenmiş daire süitleri sunmaktadır. Otel, geleneksel Venedik konaklamasına lüks ve çağdaş bir yaklaşım sunuyor. 

Otel Antico Doge

Doge Marino Falier'in eski kişisel konutu olan, sevgiyle restore edilmiş, Venedik tarihini derinden yansıtan, modern olanaklarla zenginleştirilmiş ve konukları aile olarak karşılayan sahiplerinin nezaketiyle dolup taşan bir 13. yüzyıl sarayı.

3

Otel Heureka

Cannaregio yerleşim bölgesinin kalbinde yer alan bu samimi mülk, günümüzün çağdaş Venedik'ini mükemmel bir şekilde yansıtmak için 10 geniş ve kendine özgü odada çağdaş ve antika unsurları güzel bir şekilde birleştiriyor.

Peki Venedik'te kaçırmamanız gereken hangi lezzetler var biliyor muydunuz? Keşfetmek için tıklayın.

1
Kültür Seyahat

Venedik Gondol Gezisi Hakkında Bilgiler

Venedik denince akla ilk gelen şey olan gondol gezileri, hemen her turistin yoğun ilgisini çekiyor. Öyleyse Venedik gondol gezisini deneyimlemek…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Venedik Gondol Gezisi Hakkında Bilgiler

Venedik denince akla ilk gelen şey olan gondol gezileri, hemen her turistin yoğun ilgisini çekiyor. Öyleyse Venedik gondol gezisini deneyimlemek…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Venedik Gondol Gezisi Hakkında Bilgiler

Venedik denince akla ilk gelen şey olan gondol gezileri, hemen her turistin yoğun ilgisini çekiyor. Öyleyse Venedik gondol gezisini deneyimlemek…

Devamını Oku