Kültür Seyahat

6 Mayıs 2021
Begüm Güler
Begüm Güler

Sene 2007'de üniversite birinci sınıftayken babamın beni arayıp "Amerika’ya yaz okuluna gitmek ister misin" demesiyle Amerika maceram başlamış oldu. Çok heyecanlıydım, ilk defa yurt dışına tek başıma çıkacaktım.

San Diego şehrine âşık olmuştum. Yaklaşık 4 ay kaldığım şehir inanılmaz deneyimler kazandırdı bana.Hayatımda ilk defa bu kadar uzun yurt dışında yaşama fırsatım olmuştu. Tam yaz dönemine yakışır bir şehirdi. Harika bir iklimi var. Boylu boyunca uzanan sahili, alışveriş merkezleri, outlet mağazaları, cadde ve sokakları, cafe ve restoranlarıyla tam yaşanılası bir yer.. Sakin, sessiz, huzur içinde yaşayabileceğiniz bir yer diye tanımlayabilirim. Kendinizi yalnız hissetmeniz imkansız. Ağırlıklı genç nüfus ve emeklilerin yaşadığı bir şehir diyebilirim.

1

San Diego lokasyonu gereği birçok şehre de yakın.. Okul arkadaşlarımla beraber araba kiralayıp Los Angelas ve Las Vegas’a tatile gitme fırsatı yakalamıştık. Araba kiralayarak 2 saatte Los Angeles’a, Las Vegas’a ise 5-6 saatte varabiliyorsunuz. Meksika sınırına da çok yakın, çok gitmek istemiştim ama fırsatım olmamıştı. Siz muhakkak gidin, ihmal etmeyin. :)

San Diego’da unutamadığım ve aklımda kalan iki yer var. Onlar da Sea World ve San Diego Zoo. San Diego Zoo, dünyanın en büyük hayvanat bahçesi olarak geçiyor. Burada hayatımda görmediğim, tanık olmadığım birçok hayvanı görme fırsatı yakaladım. Yalnız bir gün boyunca hayvanat bahçesini gezmeniz imkansız. 4000’e yakın hayvan çeşidi olduğunu hatırlıyorum. Gezerken hayvanlara verilen değerin ve ayrılan alanların ne kadar büyük boyutta olduğunu görüyor ve şaşırıyorsunuz.

Sea World'ü ise yunus, balina ve fok balıkların show yaptığı geniş bir park olarak düşünebilirsiniz. Aynı zamanda da macera dolu bir park. Fok balıklarının gösterisi harikaydı. Çalan müzik eşliğinde toplarla yaptıkları şov çok büyüleyiciydi. Yanınıza mutlaka yedek kıyafet ya da mayo alın. Üç boyutlu film izlerken, trene binerken ıslanıyorsunuz. Eğlence parkı ıslanmaya odaklı kurgulanmış.

2

Aklınızda dil okulu, Work and Travel programı ya da sertifika programı var ise San Diego’yı tercih edin, asla pişman olmazsınız. Bir daha gitmek ister miyim? Kesinlikle evet!

 

Begüm Güler