Kültür Seyahat

6 Nisan 2022
Gezenti Anne
Gezenti Anne

Çocuklarınızın bayram coşkusuna ortak olmak ve onlara unutulmayacak bir 23 Nisan deneyimi yaşatmak için İstanbul yine birbirinden eğlenceli alternatiflerle dolu. Benim Flyista okurlarına özel önerilerim ise yazının devamında.

Çocuk

1- İSTANBUL'U 360 DERECELİK BİR AÇIYLA KUŞBAKIŞI İZLEYİN

İstanbul çocuklarınızın ve sizin ayaklarınızın altında!

Deniz seviyesinden 200 metre yüksekte, İstanbul'u 360 derecelik bir açıyla kuşbakışı izleyebileceğiniz ve 30 metrelik cam yolda adrenalin dolu anlar yaşayacağınız yepyeni bir deneyim Sky View. Göztepe Emaar Square Mall'ın 47. ve 48. katında yer alan Sky View 'e ışıltılı bir asansör yolculuğuyla ulaşılıyor. Biri açık hava diğeri camekanla kaplı iki kattan oluşan Sky View, Galata Köprüsü'nden Haliç'e, Adalar'dan Boğaz'a doğru 360 derecelik kesintisiz bir manzara sunuyor. Açık havadaki katta bulunan ve zemini tamamen cam olan 30 metrelik balkonda yürümek ve İstanbul'u kelimenin tam anlamıyla ayaklarınızın altında hissetmek hem sizin hem de çocuklarınız için sıra dışı bir deneyim oluyor.  

2- İLLÜZYONLAR MÜZESİ'NDE İNTERAKTİF VE ŞAŞIRTICI BİR YOLCULUK YAPIN

Şimdiye dek yaşadıklarınızdan çok daha büyük, çok daha iyi ve çok daha büyüleyici bir serüvene hazır mısınız? Tepetaklak Oda, Vortex Tüneli, Sonsuzluk Odası, Tabaktaki Kafa ve Klon Masa gibi bir dizi yeni ve keşfedilmemiş illüzyon sayesinde İstanbul İllüzyon Müzesi sizlere ve çocuklarınıza interaktif ve eğlenceli bir yolculuk imkanı sunuyor. Bu müze duyularınıza olan sarsılmaz inancınızı sorgulamanıza yol açıyor. İstanbul İllüzyonlar Müzesi'nin iki şubesi bulunuyor. Avrupa yakasındaki şubesi İstiklal Caddesi Asmalımescit'te, Anadolu yakasındaki şubesi ise Göztepe Emaar Square Mall'ın içerisinde yer alıyor. 

3- TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TRAMBOLİN PARKINDA EĞLENCENİN DORUĞUNA VARIN

Türkiye’nin en kapsamlı aile eğlence merkezi HUPALUPA, “23 Nisan'da hafta sonu ne yapsak?” diye düşünen çocuklu aileler için iyi bir alternatif oluşturuyor. Anadolu Yakası’nın kalbi Ataşehir’de bulunan Metropol Alışveriş Merkezi’nde yer alan Hupalupa Çocuk Oyun Alanı Türkiye’nin en büyük ve parkur çeşitliliği en yüksek parkı. Dev kaydırakları, sürüş parkuru, çocuklara özel trambolin parkı ve sünger havuzu, botlu kaydırağı, heyecan kulesi ile çocuklar eğlenceyi doruklarda yaşıyor. Hupalupa'da Tırmanma Duvarı, Bowling, Denge Parkuru, Çarpışan Arabalar, Elektronik Simülasyonlar gibi aktiviteler de mevcut. Eğlence merkezine girerken sabit bir ücret ödenmiyor, her aktivite alanı kendi özelinde ücretlendiriliyor.

çocuk-2

4- EMİRGAN KORUSU'NDA LALE FESTİVALİ’NE KATILIN

İstanbul Lale Festivali bu yıl da 1-30 Nisan tarihleri arasında Emirgan Korusu'nda gerçekleşiyor. 30 Nisan'a kadar devam edecek festivalde parklarda, meydanlarda, bahçelerde milyonlarca lale İstanbullularla buluşuyor. Festival kapsamında pek çok sanatçı sahne alıyor, fotoğraf ve resim sergilerinin yanı sıra sportif etkinlikler de festivale heyecan katıyor. Özellikle lale zamanı Emirgan Korusu’nu gezmek İstanbul’da yapılacak görsel anlamda en büyüleyici aktivitelerden biri. Emirgan Korusu'nda lalelerle, özel motifler işlenmiş ağaçlarla ve boğaz manzarasıyla harika fotoğraflar çektirmek,  piknik yapmak ya da korudaki köşklerden birinde boğaza nazır kahvaltı etmek oldukça keyifli oluyor.

5- DARICA HAYVANAT BAHÇESİ'NDE FARKLI İKLİM VE KITALARDAN HAYVANLARLA TANIŞIN

Hayvanat bahçesi olmasının yanı sıra kuş cenneti ve botanik park da olarak hizmet veren Darıca Hayvanat Bahçesi, diğer adıyla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı her yaştan çocuğunuzla birlikte pek çok hayvan türünü görerek keyifle vakit geçireceğiniz bir yer.

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde 350 çeşit kuş türü, 500 çeşit bitki ve penguen, kızıl panda, 100 yaşına yakın sevimli kaplumbağa, maymun ailesi,  kaplan, jaguar, timsah, yılan, kanguru, at ve zebra gibi 100’ü aşkın hayvan türü bulunuyor. Türkiye’ye ilk getirtilen Gergedan Samir, zürafa çifti, ayı çifti, Aslan Barış ve penguenler özellikle ilgi görüyor.

6- MİNİATURK'TE BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NDEN YAYA OLARAK GEÇİN.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından birçok tarihi eserin minyatür halinin sergilendiği dev bir açık hava müzesi olan Miniatürk Beyoğlu'na bağlı Sütlüce semtinde yer alıyor. Tam 128 maket eserin bulunduğu Miniatürk'te Ayasofya’dan Selimiye Camii’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Amasya Yalıboyu Evleri’nden Nemrut Dağı kalıntılarına dek gezmek,  Boğaz Köprüsü’nden yaya olarak geçerken Beylerbeyi Yalısı’na el sallamak mümkün.

çocuk-3

7- FORESTANBUL MACERA PARKI'NDA ZIPLINE YAPIN

Türkiye’nin orman içinde yer alan en büyük doğa ve macera parkı olan Forestanbul heyecan ve macera dolu bir gün geçireceğinizi garanti ediyor. Forestanbul yüksek ip parkuru, tırmanma duvarı, dev salıncak, zipline gibi aktivitelerle siz ve çocuklarınız için şehrin stresinden ve karmaşasından bir nebze uzaklaşarak, doğa ile uyum içerisinde spor yapma ve eğlenme fırsatı sunuyor. Forestanbul Çekmeköy Taşdelen Mesire alanında yer alıyor.

8- KIDZANIA'DA FARKLI MESLEK GRUPLARINI DENEYİMLEYİN

On bin metrekarelik bir alanda, sadece çocuklar için yaratılmış bir şehir düşünün. Çocukların gelecekte olmayı istedikleri meslekleri deneyimlemeleri için kurulmuş bu minik şehirde, çocuklar para ile alışverişi, ekip çalışmasını, temel yaşam becerilerini öğreniyor, geleceğe hazırlanıyorlar. Burada eğitim eğlence ile harmanlanıyor, çocuklar tiyatroyu, bankayı, hastaneyi, itfaiyeyi, polis karakolunu, gizli ajan eğitim merkezini ve havacılık akademisini içeren eğlenceli pek çok tesisi özgürce ziyaret edebiliyorlar. Kidzania Anadolu yakasındaki Akasya AVM içerisinde yer alıyor.

9- BALMUMU HEYKEL MÜZESİ'NDE YILDIZLARA DOKUNUN

İstiklal Caddesi’nde yer alan Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’nde çocuklar Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan gibi tarihi figürler hakkında bilgi alırken Mozart’ın piyanosunda kendi müziklerini çalıp, Yaşar Kemal’in koltuğunda yazar ile karşı karşıya geliyorlar. Arda Turan’dan Hidayet Türkoğlu’na, Einstein’dan Leonardo de Vinci’ye, Zeki Müren’den Madonna’ya, Justin Bieber’dan Lady Gaga’ya, MFÖ’den Rihanna’ya, Adile Naşit’ten Barış Manço’ya, Shek’ten Hollywood yıldızlarına pek çok ünlü ismi bir arada ve yakından görme imkanı bulan çocuklar yıldızlara dokunmanın heyecanını yaşıyorlar.

çocuk-3

10- VIALAND EĞLENCE PARKINDA SINIRSIZ LUNAPARK KEYFİ YAŞAYIN

Yerli Disneyland olarak da bilinen Türkiye’nin ilk tema park konseptine sahip dev lunaparkı VIALAND, Avrupa yakasında Eyüp İlçesi'nde yer alıyor. Vialand sadece bir eğlence parkı değil, içerisinde alışveriş merkezi, restoranlar, sinema ve bowling salonu da bulunan çok büyük bir yaşam ve eğlence kompleksi. Vialand içerisinde her yaş grubuna özel yirmiden fazla eğlence ünitesi mevcut. Bunlardan en iddialısı 110 km hızla raylarda ilerleyen roller coaster Nefeskesen. Çocuklar ise en çok Sünger Bob, Minik Kaşifler, Küçük Madenciler, Saray Salıncağı, Dora ve Diego’nun Maceraları, Çılgın Nehir ve Viking ünitelerini tercih ediyor.

Vialand'de sürpriz bir de çekiliş var. Birazdan linkini vereceğim içerikteki eğlenceli mini testi yanıtlayın ve testi #flyistailevialand hashtagi ile sosyal medyanızda paylaşın, Vialand'e ücretsiz giriş bileti belki de sizin olur! Hepinize bol şans. Unutmayın, son katılım tarihi 8 Mayıs.

Mini Test'e "Miniklere Bayram Hediyesi Flyista’dan!" linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gezenti Anne