Kültür Seyahat

1 Temmuz 2024

Yazın en canlı, en hareketli ayına bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Okullar kapandı, sıcak dorukta. E haliyle tatil planları da hız kazandı. 

Temmuz’da birkaç günlüğüne de olsa bir yerlere kaçmak, bütün senenin stresini atacağınız bir tatile çıkmak gibi bir planınız varsa, hem popüler hem de alternatif tatil destinasyonu önerilerinden derlediğimiz yazımıza mutlaka göz atın. Önerilerimiz arasında Temmuz’da çok güzel olacağını düşündüğümüz yurt dışı destinasyonlar da yer alıyor. 

Şimdiden iyi tatiller!

Türkiye İçi Destinasyonlar

1. Antalya

Temmuz destinasyon-Antalya

Söz konusu tatil ile ilgili bir liste olduğunda, o listenin olmazsa olmazı Antalya’dır. Çünkü muhteşem plajları, antik kentleri, lüks tatil köyleri ve iç açıcı doğası ile Antalya, tatil anlayışları farklı olan pek çok kişinin ortak favori destinasyonu. Deniz suyu sıcaklıklarının en ideal seviyeye geldiği temmuz ise, su sporları gibi açık hava etkinliklerine de uygun zemin hazırlıyor.

2. Bodrum

Nasıl anlatsak, nereden başlasak? Her yıl yazın geldiğini televizyonda ve sosyal medyada Bodrum ile ilgili haberler önümüze düşmeye başladığında anlıyoruz, değil mi? Doğal güzellikleriyle olduğu kadar hareketli gece yaşamı ile de ünlü olan Bodrum, her yıl binlerce turisti kendisine çekiyor. Yüksek sezondaki kalabalığı dert etmem diyorsanız, Bodrum’un berrak denizlerinde yüzmek ve Antik Tiyatro, Bodrum Kalesi gibi tarihi yerleri gezmek için temmuz en güzel aylardan bir tanesi.

3. Çeşme

Sert rüzgarı ile adını en çok Alaçatı’daki rüzgar sörfü ile duyduğumuz Çeşme, artık sadece İzmirlilerin gözde tatil beldesi olmaktan çıkıp tüm dünyaya mal oldu. Taş evleri, dar sokakları, romantik atmosferi, şıkır şıkır denizi ve renkli plaj partileriyle yaz aylarının vazgeçilmezi olan Çeşme’de temmuzun tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

4- Akyaka

Temmuz destinasyon-Akyaka

Fark ettik ki hep hareketli yaz tatillerinden söz etmişiz, o zaman biraz da sakinlik ve huzur diyelim çünkü tatilde birçoğumuzun en çok buna ihtiyacı oluyor. Muğla’nın yavaş şehri Akyaka, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle gerçek bir cennet.

5. Kapadokya

Her tatil deniz-kum-güneş üçlüsü ile özdeşleşecek değil ya, eğer deniz tatilinden ziyade kültürel bir gezi arıyorsanız tercihinizi bu yaz Kapadokya’dan yana da kullanabilirsiniz. Kapadokya’nın eşsiz manzaralarını balon turu ile havadan izlemek, özellikle Temmuz ayında büyüleyici olacaktır.

6. Bozcaada

Çanakkale'nin incisi Bozcaada, Ege Denizi'nde yer alan şirin bir adadır. Bozcaada'nın taş evleri, üzüm bağları ve butik otelleri ile keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Ayazma Plajı ve Polente Feneri, adanın en güzel yerlerinden bazıları.

Yurtdışındaki Destinasyonlar

1. Amalfi Sahili, İtalya

Temmuz destinasyon-Amalfi

Dik yamaçlara kurulmuş rengarenk evler, limon bahçeleri, kristal berraklığında bir deniz… İtalya’nın en güzel kıyı şeridi olarak ün salmış Amalfi Sahili, bu yaz tatilini geçirebileceğiniz harika destinasyonların başında geliyor. Positano, Ravello ve Amalfi gibi sahil kasabalarını keşfetmek, Akdeniz mutfağının lezzetlerini tatmak ve tekne turu ile denizin tadını çıkarmak, Amalfi’de deneyimleyebileceğiniz şeylerden yalnızca bazıları.

2. Bali, Endonezya

Tropikal iklimi, muhteşem plajları ve mistik tapınakları ile ünlü Bali, Temmuz ayında tatilciler için popüler bir destinasyon. Ubud'un yeşil ormanları, Seminyak'ın şık kafe ve restoranları ve Kuta'nın canlı gece hayatı, Bali'de yapılacak aktiviteler arasında öne çıkar. Ayrıca Bali'nin geleneksel dans gösterilerini izlemek ve yerel el sanatları pazarlarını gezmek de tatilinizin en akılda kalıcı detaylarından olacaktır.

3. Tokyo, Japonya

Temmuz destinasyon-Tokyo

Japonya’yı merak etmeyen kimse yoktur herhalde. Zengin kültürü, geleneksel tapınakları ve teknolojik yenilikleriyle eskiyle yeninin muazzam bir harmanı olan Japonya her yaştan ve her kesimden ziyaretçiyi cezbedecek özelliklere sahip. Ama Temmuz, Japonlar için bambaşka bir anlam da ifade ediyor. Her sene tüm ülke genelinde büyük bir coşku ile kutlanan Tanabata Festivali, Japonya’nın en canlı ve en heyecan verici etkinliklerinden bir tanesi. Her yerin rengarenk el işi süslerle süslendiği, geleneksel yemeklerin yendiği, dansların yapıldığı Tanabata Festivali, özellikle Tokyo’da bir başka renkli geçiyor, bizden söylemesi. 

4. Tbilisi, Gürcistan

Kafkas Dağları'nın eteğinde yer alan Tbilisi, zengin tarihi ve kültürel mirası ile büyüleyici bir şehir. Tbilisi'nin eski şehir bölgesindeki dar sokaklarda yürüyüş yapabilir, kükürt hamamlarında rahatlayabilir ve Gürcü mutfağının lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca, Tbilisi'nin çevresindeki doğa harikalarını görmek için günübirlik turlara katılabilirsiniz.

5. Porto, Portekiz

Temmuz destinasyon-Porto

Portekiz’in kuzeyinde yer alan Porto, alternatif bir tatil arayışında olanları fazlasıyla tatmin edecek bir destinasyon. Tarihi sokakları, renkli evleri ve ünlü şarapları ile bilinen Porto'da Douro Nehri kıyısında yürüyüş yapabilir, Ribeira bölgesindeki restoranlarda deniz mahsullerinin tadını çıkarabilir ve ünlü Porto şaraplarının üretildiği mahzenleri ziyaret edebilirsiniz. Temmuz ayında Porto'nun festivalleri ve açık hava etkinlikleri de oldukça keyifli anılar biriktirmenize yardımcı olacaktır.

6. Ljubljana, Slovenya

Temmuz destinasyon-Ljubljana

Son olarak Slovenya’yı önereceğiz, daha doğrusu Slovenya’nın başkenti olan Ljubljana’yı çünkü Ljubljana huzurlu atmosferi ve tarihi dokusu ile size farklı bir tatil lezzeti vadediyor. Nehir kenarında romantik yürüyüşler, doğa ile iç içe bir deneyim yaşayabileceğiniz Bled Gölü kaçamağı ve tarihi mekan gezileri, burada geçireceğiniz tatile damgasını vuracak aktiviteler.

Çok keyifli, keşif dolu, unutamayacağınız bir temmuz geçirmenizi dileriz.

2023 Instagrammable-0
Kültür Seyahat

2023 Yılında Instagram'da En Çok Paylaşılan 32 Yer

2023 senesinin Instagram hashtaglerinden derlediğimiz listemiz yayında! 2023'te Instagram'da en çok hangi şehirler, hangi tatil beldeleri…

Devamını Oku
Roamntik Kasabalar-0
Kültür Seyahat

Keşfedilmeyi Bekleyen Romantik Kasabalar

Sevgililer Günü yaklaşıyor ve her yıl olduğu gibi sevdiğimiz insanla özel bir şeyler yapma isteği artıyor. Mesela bu yıl da bir çift olarak seyahate…

Devamını Oku
Temmuz destinasyon-2024
Kültür Seyahat

Temmuz'un En İyi Tatil Destinasyonları

Yazın en canlı, en hareketli ayına bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Okullar kapandı, sıcak dorukta. E haliyle tatil planları da hız kazandı.

Devamını Oku