Kültür Seyahat

20 Mart 2024

Kanada'nın Quebec eyaleti ile Saint Lawrence Nehri'nin bir adasında yer alan Montreal oldukça canlı, hareketli, hızlı bir şehirdir. Kanada'nın ikinci en büyük şehri ve Quebec'in de merkezidir. Montreal 24 saat canlı sokakları, mekanları ve kültürel değerleri ile ayrıca bir cazibe noktasıdır. Kültürel anlamda bir çeşitlilik söz konusudur. Ayrıca muhteşem doğa manzaraları ile her yıl sayısız turisti de kendisine çekmeyi başarır. 

Fransızcanın resmi dil olduğu Kuzey Amerika'daki tek büyük şehir olan Montreal’de dil sorunu çekmezsiniz çünkü İngilizce de oldukça yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. Eğer Montreal’e seyahat gibi bir planınız var ve ne gibi etkinliklere katılabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Çünkü sizler için Montreal’de yapılabilecek 10 popüler etkinliği sıraladık.

Montreal Gezilecek Yerler-1

Eski Montreal’e Keşif Turu Düzenleyin

Eski Montreal, Saint Lawrence Nehri'nin kıyısında yer alır ve şehrin en eski yerleşim bölgesidir. Eski Montreal şehrin kültürel zenginliğini en iyi yansıtan merkezdir. Öyle ki her tarafta Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi yapılar, küçüklü büyüklü dükkan ve butiklerle çevrilidir. Bölgede pek çok önemli turistik yer bulunuyor. Bu sebeple bölgeyi keşfederken en çok keyif alacağınız yer Eski Montreal olacaktır.

Notre-Dame Bazilikası'nı Görün

1891’de inşa edilmiş ve şehrin en ikonik yapısı olan Notre-Dame Bazilikası mutlaka listenizde yer almalı. Burası aynı zamanda turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında gelir. Girişin ücretsiz olduğu bu tarihi bazilika sadece pazartesi günleri kapalı. Bazilika'yı kendiniz keşfedebileceğiniz gibi rehberli turlara da katılabilir, çok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Fotoğraf çekimine izin verildiğinden burada bol bol anı fotoğrafı biriktirebilirsiniz.

Montreal Gezilecek Yerler-2

Kraliyet Dağı’nda bir Macera Yaşayın

Kraliyet Dağı, 190 hektarlık bir alana yayılmış parkın genel adıdır. 1876 yılında açılmış olan bu parkta ormanlık alanlar, çayır ve göllerden oluşur. Parkta pek çok aktivite yapabilirsiniz. Bisiklet, kayak, piknik, yürüyüş gibi aktivitelere katılarak bu muazzam güzellikteki parkın tadını doya doya çıkarabilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğu parka metro ya da otobüs ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Montreal Botanik Bahçelerinde Piknik Yapın

22 binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapan Montreal Botanik Bahçeleri sizleri doğa ile buluşturan özel bir alan. İçerisinde Japon ve Çin Bahçesi gibi tematik parklar bulunmakla beraber seralar, çocuklar ve yetişkinler için eğitim programları ve geziler de vardır. Bahçe içerisinde gezerken oturup soluklanabileceğiniz ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafeler bulunmaktadır. Dilerseniz bu muhteşem manzaranın içerisine dahil olup piknik de yapabilirsiniz.

Montreal Gezilecek Yerler-5

Montreal Sanat Müzesinde Sanatın Kalbine İnin

Kanada’nın en büyük sanat müzelerinden bir tanesi olan Montreal Sanat Müzesi toplamda 44 bin civarında eseri barındırıyor. Müzede Avrupa sanatının en önemli, dikkat çekici koleksiyonlarını görmek mümkün. Bu koleksiyonlar içerisinde antik Mısır, Yunan ve Roma dönemlerinden kalma seçkileri görebilirsiniz. Ayrıca burada pek çok sanatçının eserlerinin sergilendiği geçici sergiler de vardır. Montreal Sanat Müzesi hiç şüphesiz sizleri keyifli bir zaman yolculuğuna çıkaracak. 

Görkemli Montreal Olimpiyat Stadyumuna Yakından Tanık Olun

Montreal’in en önemli simge yapılarından bir tanesi olan Montreal Olimpiyat Stadyumu 56 bin kapasitelik alanı ile görkemli bir stadyumdur. 1976 yılında mimar Roger Taillibert tarafından yapılan stadyumda 175 metre yüksekliğinde eğimli kule dikkat çekmektedir. Açılır kapanır bir çatısı da olan stadyum pek çok spor aktivitelerinin ve müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca stadyumda sıklıkla büyük konser ve gösteriler de düzenleniyor. 

Montreal Gezilecek Yerler-4

Jean-Talon Pazarı'nda Alışveriş Yapın

Şehrin en büyük ve en geniş pazarı olan Jean-Talon Pazarı, şehrin Little Italy semtinde yer alır. Sene boyunca açık olan bu büyük Pazar sadece pazartesi günleri kapalı. Onun haricinde dilediğiniz saatte gidebilirsiniz. 3 hektarlık bir alana yayılmış pazarda her tür hediyelik eşya, giyim, yiyecek, meyve, sebze gibi ürünler bulunmaktadır. Pazarda bizzat üreticilerinden taze meyve ve sebze almak mümkündür. Ayrıca Avrupa, Asya ve Afrika’dan da pek çok ürün bu pazarda tüketicilere sunulur. Restoran ve kafelerin de olduğu pazarda aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz. 

Tasarım Harikası Habitat 67’yi Gezin

Montreal’in bir diğer ikonik sembollerinden olan Habitat 67, Saint Lawrence Nehri kıyısında uzanıyor. 354 prefabrik betonarme modülden oluşan yapılar sanat harikasıdır. En popüler modüler tasarım örneklerinden olan Habitat 67 farklı büyüklüklerde ve konfigürasyonlarda daireleri ile dikkat çeker. Bu özel mimari yapıda her dairenin özel bir terası ve avlusu da bulunur. Hayli ilginç yapıları bir arada tutan Habitat 67, ilginizi çekebilir. 

Montreal Gezilecek Yerler-6

Montreal Old Port’ta Yürüyüş Yapın

Tarihi bir liman bölgesi olan Montreal Old Port, Saint Lawrence Nehri kıyısında yer alıyor. Turistlerin şehirde en çok ilgi gösterdikleri yerlerden bir tanesidir. Bu eski liman içerisinde tarihi yapılar, mağazalar, barlar, restoranlar, kafeler ve müzeler bulunur. Ayrıca eski liman yürüyüş yapmak festivallere katılmak, bisiklet sürmek, nehir turu yapmak için de son derece ideal bir yer. Mimari olarak şehrin en eski yapılarından bir tanesi olan eski liman 18. ve 19. yüzyıllardan kalma tarihi binalara da ev sahipliği yapıyor. 

Vancouver-0
Kültür Seyahat

Z Kuşağının Yaşamak İstediği 10 Dünya Kenti

Son birkaç yılda adını sıkça duyduğumuz bir kavram Z kuşağı. Aşağı yukarı 1997 – 2012 yılları arasında doğan genç nesli kapsayan Z kuşağı, hayata…

Devamını Oku
Last of us-0
Kültür Seyahat

Last of Us Dizisinin Çekildiği Yerler

Dünya genelinde milyonlarca hayran kazanmış efsanevi bir video oyununun dizi uyarlaması olan The Last of Us’un sahneleri de dizinin kendisi kadar…

Devamını Oku
Vancouver-0
Kültür Seyahat

Z Kuşağının Yaşamak İstediği 10 Dünya Kenti

Son birkaç yılda adını sıkça duyduğumuz bir kavram Z kuşağı. Aşağı yukarı 1997 – 2012 yılları arasında doğan genç nesli kapsayan Z kuşağı, hayata…

Devamını Oku