Kültür Seyahat

23 Mart 2024

Himalayalar'ın merkezinde yer alan ve dünyanın en muhteşem manzaralarına ev sahipliği yapan Nepal, sayısız cazibe noktası ile insanları kendisine çekiyor. Öyle ki doğası, manzarası, mistik havası, turizm aktiviteleri ile yıllardır popülerliğini hiçbir şekilde kaybetmeyen bir ülke burası. Dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı’na her yıl amatör ya da profesyonel fark etmeksizin binlerce dağcı tırmanıyor. 

Zengin bir kültüre sahip olan Nepal’de yapılacak çok fazla şey var. Eğer Nepal’i ziyaret etmek isterseniz çok farklı turlara katılabilirsiniz. Bu turların bazıları o kadar kapsamlı ki Nepal’i gerçekten Nepal gibi yaşamadan dönmüyorsunuz diyebiliriz. İşte Nepal seyahatinizde mutlaka katılmanız gereken 10 popüler özel tur:

Everest Ana Kampı Trekking

Nepal Turlar-1

Everest Dağı’nı duymayanınız yoktur. Bu muhteşem manzaraya sahip dağa çıkmak için profesyonel bir dağcı olmanıza gerek yok. Sadece yürüyüş amaçlı yapılan trekking turlarına katılarak bu muazzam dağı keşfedebilirsiniz. Sherpa köylerinden başlayarak sizleri dağın en önemli noktalarına kadar götürecek tur şüphesiz unutamayacağınız heyecanlı bir anı olarak da kalacak. Trekking turuna dilerseniz rehberli gruplarla katılarak bu doğa harikası yer hakkında daha fazla bilgi de alabilirsiniz. 

Annapurna Pisti Trekking

Dünyanın en popüler trekking noktalarından bir tanesi olan Annapurna Pisti ilk gördüğünüz anda sizleri şaşkına çevirebilir. Annapurna Pisti çok uzun bir trekking rotası. Öyle ki 230-260 km bir mesafesi bulunuyor. Yüksekliği 5.416 metreye kadar uzanıyor. Ancak bu gözünüzü korkutmasın çünkü trekking turunda uzmanlarla beraber yolunuza devam ediyor olacaksınız. Bu tur hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için oldukça idealdir. 

Chitwan Milli Parkı'nda Safari

Nepal Turlar-2

Nepal’in en popüler aktivitelerinden bir tanesi olan safariyi Chitwan Milli Parkı’nda deneyimlemek daha önce hiç yaşamadığınız bir duyguyu tatma fırsatı sunuyor. Chitwan Milli Parkı, UNESCO Dünya Mirası Alanı içerisinde yer alıyor. Bu parkta gergedanlardan kaplanlara, fillerden timsahlara kadar pek çok hayvanı yakından görebilirsiniz. Bu parkın güzelliği hayvanları doğal yaşam alanlarından ayırmaması. Bu sayede kendinizi adeta vahşi bir ormanda safariye çıkmış gibi hissedeceksiniz.

Pokhara Göl Turu

Nepal'in batısında yer alan Pokhara Gölü muhteşem bir manzara ile sizleri karşılıyor. Nepal'in en popüler turistik yerlerinden biri olan bu göl ve çevresinde pek çok aktivite imkanı bulunuyor. Dilerseniz göle girebilir, tekneyle ya da kanoyla gezintiye çıkabilir, dilerseniz göl kenarında piknik yapabilirsiniz. Oldukça temiz olan göl ve çevresi özenli bir şekilde korunuyor. Nepal’in doğal güzellikleri arasında görülmeyi hak eden bu gölü tur listesine mutlaka almalısınız. 

Kathmandu Vadisi

Nepal Turlar-3

Nepal'in en popüler turistik aktivitelerinden bir diğeri de Kathmandu Vadisi turudur. Kathmandu Vadisi turunda özellikle Nepal’in kültürel ve dini anlamında önemli noktalarını görme şansına sahip olacaksınız. Pashupatinath Tapınağı, Durbar Meydanı, Swayambhunath Tapınağı, Patan Durbar Meydanı, Bhaktapur Durbar Meydanı gibi ülkenin kültürel zenginliklerine tanık olabileceğiniz yerleri bu turda görebilirsiniz.

Bhaktapur Biking Turu

Nepal'in Bhaktapur şehrini bisikletle keşfetmek gibisi yok. Kiralayacağınız bisikletler ile şehrin en önemli tarihi ve kültürel alanlarını görebilirsiniz. Nepal'in en güzel ve en iyi korunmuş tarihi şehirlerinden bir tanesi olduğu için Bhaktapur’da görecekleriniz sizleri epey heyecanlandırabilir. Hem aileler hem de arkadaş grupları için bisiklet kiralamanın yapıldığı bölgede epey keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Patan Durbar Meydanı

Nepal Turlar-4

Nepal'in en gözde ve önemli tarihi meydanlarından biri olan Patan Durbar da kültürel anlamda Nepal’i en iyi şekilde yansıtan noktalardan bir tanesi. Bu meydanda kraliyet sarayını, birbirinden farklı büyüklükteki tapınakları, hediyelik eşya satan dükkan ve mağazaları gezebilirsiniz. Ayrıca yerel restoran ve kafelerde oturup Nepal’e özgü yiyecek ve içecekleri de deneyebilirsiniz.

Nagarkot Gün Batımı Turu

Eğer Himalayalar’ın muhteşem manzarasını en büyüleyici şekilde görmek isterseniz Nagarkot’ta mutlaka günbatımını izlemelisiniz. Bu noktada güneşin batışını izlerken gökyüzündeki renklerin değişimine tanık olacaksınız. Özellikle doğa fotoğrafı çekmeyi sevenler için bu kaçırılmayacak bir andır. Nagarkot Gün Batımı Turu yapmak isterseniz bunun için en uygun zamanın ekimden mayısa kadar olduğunu hatırlatmak gerek. Bu mevsimlerde hava hem saçık hem de bunaltmayan bir sıcaklığa sahiptir. 

Lumbini Turu

Nepal Turlar-5

Budizm'in en kutsal yeri olarak görülen Lumbini’yi görmeden Nepal turunu bitirmemelisiniz. Bu turda özellikle Budizm'in kurucusu Siddhartha Gautama (Buda) hakkında bilgiler öğrenebilirsiniz. Lumbini turu ile Maya Devi Tapınağı, Kutsal Ashoka Sütunu gibi önemli mirasları görebilirsiniz. Budizm'in en kutsal yerini keşfetmek için her yıl buraya dünyanın çeşitli ülkelerinden sayısız turistin geldiğini de ekleyelim.

Rafting Turu

Eğer rafting yapmayı seven adrenal dolu biriyseniz Nepal tan aradığınız yer. Nepal’in pek çok noktasında rafting heyecanını yaşamak mümkün. Nepal’de rafting turuna katılabileceğiniz yerler arasında Trishuli Nehri, Kali Gandaki Nehri, Bhote Kosi Nehri, Marsyangdi Nehri gibi çok sayıda seçeneğiniz bulunuyor. Eğer Nepal’de rafting ya da sörf yapmayı düşünüyorsanız bunun için de en uygun zamanın ekimden mayısa kadar olan süreç olduğunu belirtmek gerek.

Nepal Turlar-0
Kültür Seyahat

Nepal Bölgesindeki 10 Özel Tur

Kültürel zenginliğin merkezi Nepal, sahip olduğu sayısız turistik aktiviteyle gezginlerin gözdesi. Nepal'i ziyaret ettiğinizde birazdan…

Devamını Oku
Nepal Turlar-0
Kültür Seyahat

Nepal Bölgesindeki 10 Özel Tur

Kültürel zenginliğin merkezi Nepal, sahip olduğu sayısız turistik aktiviteyle gezginlerin gözdesi. Nepal'i ziyaret ettiğinizde birazdan…

Devamını Oku
Nepal Turlar-0
Kültür Seyahat

Nepal Bölgesindeki 10 Özel Tur

Kültürel zenginliğin merkezi Nepal, sahip olduğu sayısız turistik aktiviteyle gezginlerin gözdesi. Nepal'i ziyaret ettiğinizde birazdan…

Devamını Oku