İyi Yaşam

1 Mayıs 2023

Sanat dolu bir baharın kapılarını aralayan mayıs, kültürün ve sanatın başkenti İstanbul’da bir başka yaşanacak. Tiyatrodan müzikale, gastronomi festivallerinden konserlere, sergilerden stand up gösterilerine kadar sanatın her dalı ile dopdolu. Bu ay henüz etkinlik takviminizi oluşturmaya başlamadıysanız, sizin için oluşturduğumuz mayıs seçkisine de mutlaka göz atmayı unutmayın.

Mayıs 2023

Tiyatro ve Stand Up Gösterileri

Amadeus: 70 Kişilik Dev Kadro

Mozart ve Salieri’nin herkesçe bilinen hikayesi, bu kez Selçuk Yöntem, Tansu Biçer ve Dilan Çiçek Deniz’in başrollerini paylaştığı bir gösteri ile hem müzikseverleri hem de tiyatroseverleri bir araya getirecek. 70 kişilik kalabalık bir ekibin kolları sıvadığı bu büyük prodüksiyon için biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın.

Yer: Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu

Tarih: 11 Mayıs

Zengin Mutfağı

Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta ismi Şener Şen, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olarak tarihe not düşen 15-16 Haziran 1970  olaylarını perdeye taşıyor. Toplumdaki değişimden nasibini alan her kesim insanın yaşadığı olaylar silsilesinin işlendiği Zengin Mutfağı, tiyatroseverlerden tam not aldı.

Yer: Maximum Uniq Açıkhava

Tarih: 24 Mayıs

Mesut Süre ile İlişki Testi

Kıskançlıklar, aşk, evlilik teklifleri, aileler… Bir ilişkiye dair aklınıza gelebilecek her türlü detay, Mesut Süre’nin moderatörlüğünde oldukça eğlenceli bir şekilde masaya yatırılıyor. Rabarba’dan tanıdığımız Mesut Süre’nin her programında içimizden birilerini ağırladığı İlişki Testi, kahkahaya doymak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik. Kim bilir, belki bu programa konuk olarak ilerleyen günlerde siz de eşinizle birlikte karşıdaki iki koltukta olma şansını yakalayabilirsiniz bile.

Yer: Cevahir Sahne Salon A

Tarih: 7 Mayıs

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Serkan Keskin’in eşsiz oyunculuk performansı ile hayat buluyor. Tuluğ Tırpan’ın piyanosu ile hikayeye bambaşka bir hava kattığı uyarlama mayıs ayının çeşitli günlerinde perde diyecek.

Yer: Maximum UNİQ Hall

Tarih: 3-4 ve 9-10 Mayıs

Mayıs 2023-2

Konserler ve Festivaller

İstanbul Kahve Festivali

Şehrin kahveseverlerini ve kahvecilerini bir araya toplayan COFFEX İstanbul Kahve Festivali, bu mayıs ayında 5. kez düzenlenecek.

Uluslararası ve ulusal kahve üreticileri, 3. dalga ve nitelikli kahve temsilcileri, butik çay markaları, tasarımcılar ve kahve ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü ekipman bu festivalde yerini almaya hazırlanıyor. Mis gibi kahve kokuları eşliğinde kafeinin her türlüsüne doyacağınız festival için 4-7 Mayıs tarihleri arasında başka program yapmayın.

Yer: Haliç Kongre Merkezi

Tarih: 4-7 Mayıs 2023

%100 Music: FT United “Athena-Lil Zey-Khontkar-Second”

Çok sevdiğimiz Athena grubu, Türkçe rap’e yeni bir soluk getiren Lil Zey, rap müziğin en sevilen isimlerinden Khontkar ve punk’ın en iyilerinden Second’ın sahne alacağı FT United, Epifoni ve Fakülte Teras’ın organizasyonu ile gerçekleşecek.

Yer: Küçükçiftlik Park

Tarih: 12 Mayıs 2023

İstanbul’da Bahar

Yine %100 Music’in katkılarıyla gerçekleşecek olan bir diğer festival, bayıldığımız isimleri bir araya getirerek baharı coşkuyla karşılayan İstanbulluların keyfine keyif katıyor.

Müziğin hiç susmayacağı İstanbul’da Bahar Festivali’nde Altın Gün, Kozmonotosman ve Babazula gibi dev isimlerin yanı sıra sürpriz sanatçılar da sahne alacak.

Yer: Küçükçiftlik Park

Tarih: 13 Mayıs 2023

Seksendört

Hepimiz onların şarkılarını mutlaka bir yerlerde duymuşuzdur. 2000’li yılların başında hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan grup, 27 Mayıs’ta şarkılarını dinleyicileri ile buluşacak. İlginizi çekerse şimdiden biletinizi almayı unutmayın.

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Tarih: 27 Mayıs

VibeFest 2023

Bahar aylarının vazgeçilmezi festivallere hazır mısınız? O zaman bu baharda da eğlencenin ritmini VibeFest ile hissedebilirsiniz. Birbirinden farklı ve ses getiren müzikleriyle piyasaya damga vuran sanatçıların hepsini bir arada görmek bu festivalde mümkün. Aynı zamanda hem şarkılara eşlik edip hem de ritme ayak uydurarak dans ederken kendinizi alıkoyamayabilirsiniz. Dolayısıyla biletlerinizi şimdiden almanızda fayda var.

Yer: Life Park

Tarih: 6-7 Mayıs

Brazzavile

Ülkemizde de geniş bir hayran kitlesi bulunan ABD’li indie pop/rock grubu Brazzaville, geçen seneki muhteşem konserinin ardından bu ay yine İstanbullu sevenleri ile kucaklaşacak.

Yer: Blind

Tarih: 5 Mayıs 2023, 21:30

Mayıs 2023-3

Sergiler

Kazım Karakaya, “Töz”

Çin, İran ve Anadolu gibi kadim uygarlıkların izinde, tüm canlıların birbirleri ile ilişkide olduğu bir dünyanın kurgulandığı Töz isimli sergi, bizleri zanaat ve sanat arasındaki o ince çizgide dolaştırarak ilham veriyor. Kazım Karakaya’nın Töz’ünü Bozlu Art Project’te mayısın ilk haftasında izleyebilirsiniz.

Yer: Bozlu Art Project, Şişli

Tarih: 21 Mart – 6 Mayıs 2023

Alp İşmen, “Aşk imiş…”

İsmini Fuzuli’nin bir beytinden alan sergi, gravür ve çizim gibi farklı teknikleri bir araya getirerek aşkı yeniden tanımlamanın ötesine geçmeyi hedefliyor. Alp İşlem’in “Aşk imiş…” isimli sergisi aşkın kendisinden çok ikili ilişkilerin yarattığı duygulara odaklanıyor.

Yer: Mixer, Karaköy

Tarih: 8 Nisan – 13 Mayıs 2023

Serdar Acar, “Bir Yaz Gecesi Rüyası”

Serdar Acar’ın Pi Artworks’teki ilk kişisel sergisi, William Shakespeare’in ünlü tiyatro oyunu Bir Yaz Gecesi Rüyası’na atıf yapan ismiyle mayıs ayının dikkat çekici sergilerinden. Serdar Acar bu eserlerinde yalnızlık, aşk, kader, düşler ve delilik gibi kavramlar üzerinden ilerliyor.

Yer: Pi Artworks, Beyoğlu

Tarih: 15 Nisan – 20 Mayıs 2023

Telefon Kamerası ile Tatilinizi Güzel Anılarla Fotoğraflayın
Tips

Telefon Kamerası ile Tatilinizi Güzel Anılarla Fotoğraflayın

Telefon kamerasıyla profesyonel bir kamera kalitesinde fotoğraflar çekebileceğinizi biliyor musunuz? Güzel ve doğru açıyı bulup, ışık ayarlamasını da…

Devamını Oku
Çengelköy
Kültür Seyahat

Ünlü Dizilerden Hatırlayacağınız İstanbul Semtleri

Hikayesiyle ve kahramanlarıyla olduğu kadar çekildiği yerlerle de özdeşleşmiş diziler vardır, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu detaylar hiç…

Devamını Oku
İstanbul'un Ormanları-0
Kültür Seyahat

İstanbul’un En Güzel Ormanları

Hafta sonu eğer plan yapmadıysanız, havaların güzel gitmesini de fırsat bilerek kendinizi doğanın kucağına bırakıp biraz şarj olabilirsiniz. Üstelik…

Devamını Oku