Kültür Seyahat

22 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

1924 senesinden bu yana popülerliğini koruyan Kış Olimpiyatları, dünyanın farklı yerlerinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu sene 4 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kış Olimpiyatları’na ise Çin’in başkenti Pekin ev sahipliği yapıyor olacak. Şüphesiz, Pekin kültürel ve tarihi çekicilikleri ile turistlerin ilgi odağı olan bir şehir olarak Kış Olimpiyatları için enfes bir seçim. Burası adeta olimpiyatları seyretmek için gidildiğinde aynı zamanda ziyaretçilerine pek çok turistik aktivitenin ve çekiciliğin kapısını aralayacak bir destinasyon.

Peki, Pekin’e olası bir ziyaretinizde gezebileceğiniz en özel ve keyifli yerleri öğrenmek ister misiniz? İşte sizin için 2022 Kış Olimpiyatları’nın ev sahibi Pekin’de görülmeye değer 10 çok özel yer!

1- The Great Wall of China / Çin Seddi

Çin’in en ünlü tarihi yapılarından The Great Wall of China, Pekin’e yalnızca 1 saat uzaklıkta. 1950’de turistlere açılan ilk bölüm Badaling Geçidi’nde, Çin Seddi’nin 16. yüzyıldan kalma ve 8 metre yüksekliğindeki bölümünde uzun bir yürüyüş yaparak eşsiz doğa manzarasına tanıklık edin. Yürürken sayısız tarihi yapı ve korkuluklar eşliğinde tarihi derinden hissedeceksiniz.

Görsel kaldırıldı.

2- The Palace Museum / Yasak Şehir

The Forbidden City (Yasak Şehir) olarak da bilinen bu müze; eşsiz mimari yapısı, devasa tabloları ve kaligrafileri, imparatorluk koleksiyonlarına ait antikalar ve etkileyici seramikleri ile dünyada ve Çin’deki en prestijli müzelerden biri. UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan bu müze, Pekin’in kalbinde yer alıyor ve 10 metre yükseklikteki duvarlar ile geçmişten bu yana korunuyor.

3- Tiananmen Square / Tiananmen Meydanı

Dünya’nın en büyük şehir meydanı olan Tiananmen, 1958’de Çin Cumhuriyeti’nin 10. Yılını kutlamak üzere inşa edilmiş ve milyonlarca insanı ağırlayacak büyüklükte. Buraya geldiğinizde Çin Devrimi Müzesi, Zhengyangmen Kapısı ve 38 metrelik dikilitaş Halk Kahramanları Anıtı’nı görmeden dönmeyin deriz.

Görsel kaldırıldı.

4- Beihai Park

Burası Pekin’de varlığını korumuş en eski imparatorluk bahçelerinden biri ve yakınındaki Beihai Gölü’nün güzelliği ile sizi büyüleyecek bir yer. Parkın en önemli yapıları ise; Yuan Dönemi’nden kalma Yuvarlak Kale ve Aydınlatma Salonu. Salondaki beyaz yeşim bloğundan oyulmuş Buda heykeli sizi çok etkileyecek!

5- The Temple of Heaven / Cennet Tapınağı

Pekin’in kutsal yapılarından bazılarını barındıran Cennet Tapınağı, yeşillerle çevrili alanları ve ikiye bölünmüş Cennet ve Dünya’yı temsil eden tapınaklar ve türbeleri ile sizi büyüleyecek. Mavi kiremitli çatısı ile Cennet Mahzeni ve içerisindeki Yankı Duvarı ise görülmeye değer.

Görsel kaldırıldı.

6- Lama Temple / Lama Tapınağı

Pekin’in en çekici ve en iyi korunmuş tapınaklarından biri burası. Birbirinden çeşitli sanat eseriyle donatılmış ve zamanında Lamaizm dinine hizmet eden tapınak, Buda heykelinin bulunduğu Cennetin Kralları Salonu ile ziyaretçilerin ilgisini üzerine topluyor. Buradaki en büyük bina olan Wangfu Ge, 18 metrelik sandal ağacı heykeliyle bir başka eşsiz yapı.

7- Summer Palace / Yazlık Saray

Pekin’in merkezinden yalnızca 30 dakikalık mesafede olan saray, 700 yıllık insan yapımı büyüleyici gölü ve yemyeşil bahçeleri ile sizi 12.yüzyıla götürecek. Buraya gelmişken Çin oyunlarının ve müziğinin sergilendiği Büyük Tiyatro’yu da görmeden geçmeyin. Görülmeye değer çok fazla yapıyı barındıran bu sarayı gezmek için en azından yarım gününüzü ayırın deriz.

5

8- Beijing Botanical Garden / Beijing Botanik Bahçesi

Rengarenk çiçekleri ve 10.000’e yakın türdeki bitkileri ile bu botanik bahçesi Pekin’de görülmeye değer yerlerden. Gül, bambu, leylak, kiraz, şakayık ve daha pek çok türün bahçelerinden harika kokular yayıldığına eminiz. Bitkilerin sergilendiği yerler, bahçeler, korular ve Budist tapınakları eşliğinde eşsiz bir doğa sergisinin keyfini çıkarın.

9- Beijing Zoo / Beijing Hayvanat Bahçesi

Çin’deki en eski hayvanat bahçelerinden biri olan Beijing Zoo 1906 yılından bu yana varlığını koruyor. Burası; 1.000’e yakın tür ve 15.000’e yakın hayvan, bir akvaryum ve yeşillerle çevreli çardakları ile doğa içinde keyifli zamanlarınıza eşlik edecek. Çin’in nadir vahşi hayvanlarından dev pandalar, altın maymunlar, milu geyiği ve kuzeydoğu kaplanları ile tanışmak için burayı ziyaret etmeyi unutmayın.

Görsel kaldırıldı.

10- Beijing World Park / Beijing Dünya Parkı

İçindeki 5 kıta ile Dünya’nın bir minyatürü olarak sergilenen bu parkta, 40 ülkeden 109 farklı yapıya tanıklık edebilirsiniz. Eyfel Kulesi, Özgürlük Heykeli, Mısır Piramitleri ve diğer ünlü yapıların neredeyse aynısını gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Lazer çeşmeler ve bitkilerden yapılmış labirentler eşliğinde dolaştıktan sonra uluslararası caddelerde alışveriş yapmayı unutmayın.

0
Kültür Seyahat

Kış Olimpiyatlarının Ev Sahibi Pekin'de Görülecek 10 Yer

Bu sene 4 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Pekin, aynı zamanda pek çok turistik…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Kış Olimpiyatlarının Ev Sahibi Pekin'de Görülecek 10 Yer

Bu sene 4 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Pekin, aynı zamanda pek çok turistik…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Kış Olimpiyatlarının Ev Sahibi Pekin'de Görülecek 10 Yer

Bu sene 4 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Pekin, aynı zamanda pek çok turistik…

Devamını Oku