Kültür Seyahat

12 Şubat 2024

Hallstatt Gölü kıyısındaki büyüleyici bir Avusturya köyü olan Hallstatt, etkileyici manzarası ve zengin kültürel mirasıyla popüler bir turizm merkezi haline geldi. Bu UNESCO Dünya Mirası alanı Alp mimarisi ve engebeli manzaralarıyla tanınıyor ve bu da onu mükemmel bir Avusturya kaçamağı haline getiriyor. 

hallstatt

Köyün yoğun sezonda büyük kalabalıkları kendine çektiği bilinse de sonbahar veya ilkbahar aylarında ziyaret eden gezginler Hallstatt'ı turist kalabalığı olmadan rahatça deneyimleyebilirler. Günübirlik turistlerin ayrılmasından sonra bölgeyi keşfetmek ziyaretçiler, sessiz atmosferin tadını çıkararak yerel kültüre kendilerini kaptırabilirler.

İster büyüleyici bir manzara ister Avusturya kültürünü deneyimleme şansı arıyor olun, Hallstatt'ı ziyaret etmek yapılacaklar listenizde mutlaka yapılması gerekenlerden biri olmalı.

Kasabada ve çevresinde o kadar çok ilgi çekici yer var ki, Hallstatt'a varıp sadece fotoğraf çekerek vakit geçirmek pek de iyi bir tatil sayılmaz. İşte Hallstatt’ da yapabileceğiniz ve gidebileceğiniz yerler.

Hallstatt Merkezi

Hallstatt merkez

Her ziyaretçinin uğraması gereken ilk yer tabii ki Hallstatt'ın ta kendisi. Sosyal medyada sıkça fotoğraflarını gördüğünüz yeri canlı görme fırsatını sonunda yakalayabileceksiniz. Köyün dar sokakları, geleneksel Alp tarzı evler, yöresel ürünlerin satıldığı dükkânlar ve de hediyelik eşya dükkânları gezinmek için harika yerler. Tarihi kenti geçerken görkemli karla kaplı dağlar ve yemyeşil ormanların yer aldığı hayranlık uyandıran manzaralarla karşılaşacaksınız. Merkezi Markplatz meydanı gölün ve çevredeki manzarayı sunarak Hallstatt'ın kalbi görevi görmektedir. Hallstatt'ın meşhur huzurunu kendiniz tatmanız için mutlaka gölün kıyısında yürüyüşe çıkın. Ancak kasaba küçük olsa bile ortaya çıkarılacak gizli mücevherleri de var. Hallstatt'ın en ünlü fotoğraf noktalarından biri olan Römisches bölgesinde fotoğraf çektirmeye değer. Bundan hariç, eğer yerel kültür ve yaşam tarzı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Hallstatt Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan bu tarihi bina yalnızca mimari bir şaheser değil aynı zamanda kasabanın geleneğinin de simgesidir.

Hallstatt Gölü

hallstatt-2

Hallstatt'a bakan göl 120 metreden fazla derinliğe sahiptir ve yemyeşil ormanlarla ve yüksek dağlarla çevrili olup Norveç fiyordunu anımsatan muhteşem bir manzaraya açılmaktadır. 8,5 kilometre uzunluğa ve iki kilometre genişliğe sahip olan göl Obertraun ve Steeg dâhil olmak üzere ziyaretçilerin çok sayıda güzel plajlardan birinde dinlenip güneşi içlerine çekebilecekleri birçok büyüleyici köyle çevrilidir. Serin sıcaklığa göğüs germek isteyenler için gölde yüzme ve tekne gezintisi aktiviteleri de mevcuttur. Ayrıca açık havanın tadını çıkarmak isteyen turistler için çok sayıda yürüyüş parkuru ve tekne kiralama gibi etkinlik ve hizmetler de vardır. 

Hallstatt ve Salzwelten Tuz Madenleri

Burada bölgenin güzelliğini ve tarihini sergileyen inanılmaz bir turizm merkezi olan ve "tuz dünyası" olarak da bilinen Salzwelten bulunmaktadır. Yolculuğunuzun ilk durağı, Hallstatt'ın 350 metre yukarısında şehrin ve çevresindeki manzarayı sunan nefes kesici bir izleme platformu olan Skywalk oluyor. Buradan, madenleri savunmak için inşa edilmiş eski bir sur olan ve şimdi bölgenin manzarasına sahip zarif bir restorana dönüştürülen Rudolfsturm'a doğru ilerleyebilirsiniz. Ayrıca, madenin rehberli turu size bölgedeki tuz madenciliğinin büyüleyici tarihi hakkında bilgilendirmeler yapacaktır. Salzwelten aynı zamanda 1734 yılında bulunan ve alanın en tanınmış sergilerinden biri haline gelen mumyalanmış bir ceset olan “Hallstatt Tuz Adamı”nın da evidir. Salzwelten'e özgü mutlaka görülmesi gereken bir cazibe merkezi olan yer altı tuz gölünü ziyaret etmeye de zaman ayırdığınızdan emin olun.

Dachstein Mağaraları

Dachstein Cave

Dachstein Dağı Hallstatt'ın baş döndürücü doğal güzelliğinin yanı sıra 1200 metre derinliğe kadar uzanan bir mağara ağı olan Dachsteinhöhlen olarak da bilinen Dachstein Mağaraları’na da ev sahipliği yapmaktadır. Bu yeraltı dünyası gerçekten eşsiz ve unutulmaz bir deneyim sunan inanılmaz buz heykelleri, devasa buz sarkıtları ve donmuş şelalelerle doludur. Daha da derine dalmak istiyorsanız "devasa mağara" olarak da bilinen Mammuthöhle'de bir zamanlar yeraltından akan antik bir nehrin oluşturduğu bir dizi tünel bulunmaktadır. Rehberli 90 dakikalık Dachstein Mağaraları turu iklim değişikliğinin etkilerinin yanı sıra ilginç jeolojik görüntüler hakkında bilgi edinmek için birçok fırsat sunuyor. 

Dachstein Salzkammergut

Hoher Dachstein

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Dachstein Salzkammergut 2995 metre yükseklikteki görkemli Hoher Dachstein da dâhil olmak üzere, yükseklikleri 2000 ila yaklaşık 3000 metre arasında değişen bir dizi Alp zirvesine ev sahipliği yapmaktadır. Karlı kış aylarında burası kayakçılar için tam bir cennet! Yaz aylarında ise turistler trekking ve hiking için buraya akın etmektedir. Grosse-Gosau ve Hallstätter dâhil buzullar buradaki manzaraların güzelliğine katkıda bulunur ve teleferikler bölgedeki muhteşem manzaralardan bazılarına kolay erişim sağlar. Havanın açık olduğu günlerde ziyaretçiler yerden 100 metre yüksekte bulunan ve farklı bakış açılarından çevreye bakabileceğiniz beş küçük izleme platformundan oluşan ünlü “Beş Parmak”ı da görebilirsiniz. 

Dostluk Günü-0
İyi Yaşam

Dostluk Günü’ne Özel: Dostluk Temalı Dizi ve Filmler

Dünya Dostluk Günü’nün anlam ve önemine uygun temalarda bir film veya dizi seçerek gününüzü daha da keyifli hale getirmek mümkün. Mesela neler mi?

Devamını Oku
Yemek Sahneleri (0).jpg
Yeme İçme

Unutulmaz Yemek Sahneleriyle Akıllarımızda Yer Eden Filmler

Şöyle iştahınızı açacak bir film sahnesi ile eminiz hepiniz daha önceden karşılaşmışsınızdır. Kimi filmler akıllara işte bu yemek sahneleri ile…

Devamını Oku
Hediye-0
İyi Yaşam

Kendin Yap: El Emeği Yılbaşı Hediyesi Fikirleri

El yapımı hediyelerin değerinin hiçbir şeyle boy ölçüşemeyeceğini düşünüyoruz. İşte tam da bu yüzden, yılbaşı öncesinde sevdiklerinizi mutlu…

Devamını Oku