Yeme İçme

26 Ağustos 2023

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve keyifli bir anın tadını çıkarmak için soğuk kahvenin yeri her zaman ayrıdır. İstanbul, bu konuda da ziyaretçilerine ve yerlilere geniş bir yelpaze sunuyor. Şehirdeki soğuk kahve mekanları, sadece serinletici içecekler sunmanın ötesine geçerek atmosferleri, tasarımları ve sundukları deneyimlerle de öne çıkıyor.

ice coffee istanbul-1

Kahve Tutkunlarını Bekleyen Benzersiz Deneyim: Walter's Coffee Roastery

Moda, bambaşka bir konseptle hayatımıza giren Walter's Coffee Roastery ile buluşuyor. Alışılmışın dışında bir atmosfer sunan bu mekan geleneksel kahvecilere farklı bir bakış açısı getiriyor. İki katlı geniş yapısı, yüksek tavanları ve ferah ambiyansıyla Walter's Coffee Roastery sıradan kafe deneyimlerini unutturuyor.

Kadıköy'ün kalbinde bulunan bu mekan özellikle serbest çalışanlar ve öğrenciler için ideal bir çalışma ortamı sunuyor. Masa altındaki prizler, rahatça çalışabileceğiniz düzenli masalar ve gürültüden uzak atmosferi ile çalışmak için oldukça verimli bir düzeni var.

Breaking Bad hayranlarını kendine çeken bu mekanda dizinin ikonik sarı renk teması hakim. Laboratuvar detaylarıyla süslenmiş dekoru adeta bir Instagram story cenneti. Ancak sadece görsel açıdan değil damak tadına da hitap ediyor.

Özellikle espresso bazlı soğuk içecekler zengin aromalarıyla kahve tutkunlarını büyülüyor. Kapış kapış giden lezzetler arasında yer alan cold drip deneyimleri ise sizi bir tat yolculuğuna çıkarıyor. Yazın vazgeçilmezi New Orleans Cold Brew ise ferahlıkla buluşturuyor.

Ve tabii ki, unutulmaz kahvaltı seçenekleriyle Walter's Coffee Roastery günün her saati ziyaretçilerini bekliyor. Walter White'ın kahvaltısını aratmayan menüsünde sıcak sandviçler, pankekler, hash browns ve çırpılmış yumurta gibi Amerikan klasiklerini bulmak mümkün.

Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak, No 21/B, Kadıköy, İstanbul

ice coffee istanbul-2

Kahve Severlerin Rüyası: Mendel's Coffee

İstanbul'un kahveci cenneti olduğu bir sır değil. Ancak aralarından sıyrılan Mendel's Coffee kendine özgü konseptiyle farkını ortaya koyuyor. Wes Anderson'un estetik tarzı mekanın her köşesinde hissediliyor. Ünlü yönetmenin unutulmaz eseri Grand Budapest Hotel'den ilham alarak tasarlanan Mendel's Coffee sadece kahveleriyle değil aynı zamanda tatlılarıyla da ağız sulandırıyor. Öyle ki, insanların mekana olan ilgisi nedeniyle önünde zaman zaman kuyruklar oluşuyor.

Mendel's Coffee'nin en çarpıcı özelliği çikolatalarının kahveleriyle mükemmel uyumu. Bu uyum sıcak ve samimi bir atmosferde daha da keyifli hale geliyor.

Şair Nedim Cd. No:18 Akaretler/ Beşiktaş/İstanbul

ice coffee istanbul-3

Üçüncü Dalga Kahveciliğin Zirvesi: Federal Coffee Company

Ülkemizde üçüncü dalga kahveciliğin öncü isimlerinden biri olan Federal Coffee Company kaliteli kahve deneyiminin vazgeçilmez adreslerinden biri. Yaklaşık 16 farklı tek kökenli kahve çeşidini bulabileceğiniz bu mekan sadece sıcak içecekleriyle değil aynı zamanda serinletici soğuk kahveleriyle de dikkat çekiyor.

Federal Coffee Company müşterilerine en üstün ve aromatik kahve deneyimini sunmak adına sürekli olarak yeni reçeteler ve ürünler geliştirmeye odaklanıyor. Kahve çekirdeklerinin doğru bir şekilde kavrulup demlenmesinin önemini vurgulayan Federal ekibi iyi kahvenin sırrının zamanla yarışan bir işlem olduğunu belirtiyor. Bu nedenle her bir fincan kahve özenle hazırlanıyor ve adeta bir sanat eserine dönüşüyor.

Federal Coffee Company'de deneyebileceğiniz birbirinden özel tatlar mevcut. Tarçın ve balın eşsiz uyumuyla hazırlanan buzlu Café Miel veya hafif acımsı notalarıyla öne çıkan buzlu Chili Mocha yeni tatlar arayanların damaklarını şımartacak seçenekler arasında bulunuyor.

Kaliteli kahve deneyimi ve benzersiz lezzetler arayanları, Federal Coffee Company'nin kapısını çalmaya davet ediyoruz.

Şahkulu Mahallesi, Küçük Hendek Caddesi, No 7, Beyoğlu, İstanbul

ice coffee istanbul-4

Kahve ve Sanatın Buluştuğu Nokta: Petra Roasting Co.

Kahve deneyimini İstanbul'un her köşesine taşımayı hedefleyen üçüncü nesil kahveci Petra Roasting Co., Gayrettepe'de sanat galerisiyle aynı mekânı paylaşan, ferah ve aydınlık atmosferiyle dikkat çeken ilk şubesini açarak kısa sürede kahve severlerin favori adreslerinden biri haline geldi.

Petra Roasting Co. sadece kahve deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sanatın ve kültürün de bir parçası. Gayrettepe'deki şubesinde sanat galerisiyle iç içe bir alan yaratıyor. Bu da mekanı sıradan kahve dükkanlarından ayıran özel bir dokunuş sağlıyor. Kahvenizi yudumlarken bir yandan sergideki eserleri gezebilir, istemezseniz de rahat koltuklarda uzanıp anın tadını çıkarabilirsiniz.

Petra Roasting Co.'nun en dikkat çeken özelliklerinden biri ferah ve aydınlık atmosferi. Bu atmosfer sadece kahve içmek için değil aynı zamanda dinlenmek ve ruhunuzu beslemek için de ideal bir ortam sunuyor.

Özellikle yaz aylarında serinletici soğuk kahvelerle ve sanatla buluşmak için hep birlikte Petra Roasting'e akın ediyoruz. Petra'nın serinletici içecekleri yazın sıcak günlerinde adeta bir mola noktası oluyor.

Gayrettepe, Hoşsohbet Sokaği Selenium Residence Mağaza 1, 34349 Beşiktaş/İstanbul

ice coffee istanbul-5

Anadolu Yakası'nın Güzide Kahve Mekanı: Pug Coffee Co.

Anadolu Yakası'nın incisi Pug Coffee Co., güler yüzlü personeli ve sıcacık atmosferiyle gününüzü huzurla bir kahve içerek kapatmak istediğinizde uğramak isteyeceğiniz bir nokta. Enerjisi yüksek ve canlı ambiyansıyla öne çıkıyor Pug Coffee Co. Sizi kötü bir günün yorgunluğundan kurtaracak mekan işte bu mekan!

Bu sevimli kahve dükkanında sadece kahve içmekle kalmayıp aynı zamanda oldukça keyifli anlar yaşayacağınıza eminiz. Rahat ortamıyla misafirlerine sıcak bir kucak açan Pug Coffee Co. unutulmaz anlarınızı, buluşmalarınızı ve sohbetlerinizi daha da özel kılıyor.

Pug Coffee Co.'nun özel önerilerinden biri vanilya şuruplu latte. Eğer enerjiniz düşükse ve günün stresini geride bırakmak istiyorsanız bu lezzeti mutlaka tatmalısınız. İçeceğinizi yudumlayarak kendinizi şımartabilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz.

Merkez şubesi Küçükyalı'da bulunan Pug Coffee Co.’nun aynı zamanda Adatepe'de de bir şubesi var.

Adatepe Mah. Bağdat Cad. No:274/B,  Maltepe

Saraylar-0
Kültür Seyahat

İstanbul’un Görkemli Sarayları

İstanbul’un görkemli sarayları hakkında bilgi almak ve sarayların en ilginç özelliklerini öğrenmek için hemen tıklayın!

Devamını Oku
İstanbul 2024 mart-0
Kültür Seyahat

Mart 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul Mart ayında kültüre, sanata ve eğlenceye doyacak! Konserler, festivaller, tiyatrolar, workshoplar, stand-up'lar, ne ararsanız bu ay…

Devamını Oku
Alışveriş Canavarlarına Özel Az Bilindik Alışveriş Rotaları
Tips

Alışveriş Canavarlarına Özel Az Bilindik Alışveriş Rotaları

Alışveriş yapmak kimi zaman ihtiyaçtan kimi zamansa alışveriş dürtüsünden kaynaklanan bir eylemdir ve gün geçtikçe insanlar ihtiyaç yaratıp alışveriş…

Devamını Oku