Kültür Seyahat

20 Ağustos 2022
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022

En sevdiğimiz dostlarımızdır onlar, her daim yanımızdadırlar. İyi günde veya kötü günde, her bir modumuzu hissedip bize arkadaşlık ederler. Bu güzel dostlarımızı tatile giderken bırakabileceğimiz kimse olmayabilir, aklımız hep onlarda kalacağına tatile de beraber gitme taraftarı oluruz. Gelin beraber can dostlarımızla birlikte tatil yapabileceğimiz adreslere bir göz atalım.

Pet 1

Assos Dove Hotel Resort & Spa, Assos / Çanakkale

Günlük ücret ödeme koşuluyla ve belirli şartlar eşliğinde Assos Dove Hotel Resort, can dostlarımızı otellerinde misafir edebiliyor. Otelin yiyecek ve içecek noktalarında ve tasmasız gezinmelerine müsaade edilmiyor. Plaj bölgesinde denize girebilen evcil dostlarımız, çocuk oyun bölgelerine giriş yapamıyor. Yasaklı olan köpekler, tüm cins kediler ve 30 kilonun üzerindeki evcil hayvanlar otele alınmıyor. Ayrıca can dostu ile tatile çıkmak isteyen tatilcilerin, alt kattaki odalardan rezervasyon yaptırması gerekiyor.

The Marmara, Lara / Antalya

Denize sıfır konumda bulunan Lara plajındaki The Marmara Otel, evcil hayvan kabul eden noktalardan bir diğeri. Otelin ortak alanlarında, yiyecek ve içecek noktalarında, havuz ve plajda, spor salonunda gezinmesine izin verilmeyen dostlarınız için dilerseniz mama kabı, su kabı ya da uyku minderi temin edilebiliyor. Konaklamanız esnasında en fazla 2 evcil hayvan getirebildiğinizi belirtelim.

Colossae Termal, Pamukkale / Denizli

Öncelikle kedi, köpek ve kuş türleri gibi evcil dostlarınızın otele ücretsiz olarak alındığını ve giriş esnasında güncel aşı kartlarının kontrol edildiğini söyleyelim. Otele rezervasyon yaptırırken evcil hayvanınız olduğunu söylerseniz, bahçeye en yakın odalar temin edilmeye çalışılıyor. Otele gelen tüm evcil hayvanlar sadece odalarda tutulabiliyor. Yani dostlarınızın, oda haricinde restoran, havuz, spa ve bar gibi alanlarda dolaşmaları kesinlikle yasak. 

Park Dedeman, Odunpazarı / Eskişehir

En fazla 2 evcil hayvanın kabul edildiği otelde 10 kilo ağırlığına kadar olan dostlar misafir edilebiliyor. Evcil hayvanı ile gecelemek isteyen konuklar belirli bir ücret ödemek durumunda kalıyor. Bu ücretin, görme ve işitme engeli olan misafirlere eşlik eden dostlar için geçerli olmadığını belirtelim. Önceden rezervasyon ve rezervasyon esnasında evcil hayvan getirileceğinin bildirilmesi uygun olacaktır. 

Pet 2

Radisson Blu Resort & Spa Çesme, Ilıca, Çeşme / İzmir

Otelde, sadece Premium tipinde odalarda evcil hayvan ile konaklamak mümkün olmaktadır. Evcil hayvanların konaklayabilmesi için günlük belirli bir bedel alınmaktadır. Otele kabul edilen evcil hayvanın ağırlığı 15 kiloyu geçmeme ve oturur pozisyondaki boyu 40 santimden uzun olmama şartı bulunuyor. Lobi ya da koridorlarda dolaşmalarının yasak olduğu otelin bir odasında en fazla iki evcil hayvana kadar izin var.

Limak Limra Hotel Resort, Kiriş, Kemer / Antalya

Antalya’daki Limak Limra otelde, belirlenmiş odalarda evcil hayvanların konaklamasına müsaade ediliyor. Otele kabul edilen dostların, sağlık belgeleri ve aşı kartlarının tam olması talep ediliyor. Kabul edilen evcil hayvanların, 35 kilodan fazla olmaması gerekiyor. Yiyecek ve içecek alanlarında, havuzda ve plajda bulunmalarına da izin verilmiyor. 

Gazelle Resort & Spa, Bolu

Evcil hayvan sahibi misafirler, Gazelle Resort & Spa’da teras ve bahçe bölümünde bulunan odalarda konaklayabiliyor. Bu odalardan sadece 3 tane olduğunu belirtelim. Hafta içi ve hafta sonu alınan evcil hayvan konaklama ücretine ilave olarak evcil hayvan temizlik bedeli de alınmaktadır. Orman içinde 250 dönümlük bahçesi olan otelde, can dostlarınızla yürüyüş yapılacak ve gezilecek alanlar bulunuyor. 

Ramada Resort, Bitez, Bodrum / Muğla

Evcil hayvan kabul eden otelde, 5 kilodan hafif kediler ve 10 kilodan hafif köpekler için ücret alınmıyor. Restoranlar, bar, havuz ve SPA gibi alanlara, evcil hayvanların girmesine müsaade edilmiyor. Ramada Resort otelde, evcil hayvanlar gezdirilirken tasmalı ya da kafeste olmaları isteniyor. Eşsiz manzarası ile Ramada Resort Bitez, can dostları ve misafirlerini bekliyor. 

Mare Garden Otel, Akyarlar, Bodrum / Muğla

Otele kabul edilen kediler ve köpekler haricinde diğer tüm evcil hayvanların kendi kutularında saklanmak koşulu bulunuyor. Otelde sahipleri ile konaklayacak olan kedilerin ve köpeklerin 20 kilodan fazla olmaması talep ediliyor. Veteriner muayenesi ve aşı kartları istenen evcil hayvanların mama kaplarını sahiplerinin temin etmesi gerekiyor. 

Pet 3

Yazz Collective, Kayaköy, Fethiye / Muğla

Muhteşem bir doğa ve göz alıcı bir koyda, can dostlarınız yanınızda dinlenmeye ve sıfırlanmaya ne dersiniz? O halde Yazz Collective tam size göre. Yaklaşık 11 kiloya kadar olan evcil hayvanların kabul edildiği otelde, doğanın tadını evcil dostunuzla birlikte gezerek çıkarın, onu da bu güzelliklerden mahrum etmeyin.

Pitos Bungalows, Gümüşlük, Bodrum / Muğla

Adı üstünde bungalov evleri ile dikkatleri üzerine çeken Pitos Bungalows, bulunduğu konum itibarı ile evcil hayvanların oldukça rahat edebilecekleri bir lokasyon. Doğası ve huzurlu ortamı ile can dostunuz ile beraber kafayı sıfırlayıp eve dinlenmiş bir şekilde dönmeniz mümkün. 

Pera Palas Hotel, Beyoğlu / İstanbul

Belirli bir ücret karşılığında İstanbul’un en özel otellerinden biri olan Pera Palas’a evcil hayvanınız ile birlikte gidebiliyorsunuz. Yaklaşık 8 kilo altı evcil hayvanlar için ücret istendiğini de belirtmeden geçmeyelim. Sahipleri ile konaklayacak canların, eğitimli olması şartı koşuluyor. 

Ülkemizin dört bir yanında evcil hayvan dostu birbirinden özel pek çok otel bulunuyor. Diğerlerinden de kısaca bahsetmek gerekirse: Karlık Evi, Kapadokya; Büyükada Çankaya Otel, İstanbul; Hotel Riverside, Dalyan ilçesi Muğla; Kozbeyli Konağı, Foça ilçesi İzmir; Ağva Orman Evleri Forest Lodge; Hotel Pataros, Patara ilçesi Antalya; Kervan Tatil Köyü, Altınoluk ilçesi Balıkesir; Khai Otel Ortakent Bodrum ilçesi Muğla; Highend Hotel and Residance, Yalıkavak ilçesi Bodrum Muğla. 

Hayalet Köy-0
Kültür Seyahat

Ege’nin Hayalet Şehri: Kayaköy

Ziyaretçilerine unutulmayacak anlar yaşatan bir yer bilmek ister misiniz? Hadi gelin, sizi eşsiz bir maceraya çıkaralım ve rotamızı enteresan bir…

Devamını Oku
Ölüdeniz-00
Kültür Seyahat

Fethiye ve Ölüdeniz: Türkiye'nin Cennet Köşeleri

Turkuaz renkteki suları, beyaz kumlu plajları ve etkileyici doğal manzaralarıyla büyüleyici bir tatil deneyimi sunan Fethiye ve Ölüdeniz, her yıl…

Devamını Oku
Pet 3
Kültür Seyahat

Evcil Hayvanlarınızla Birlikte Tatil Yapabileceğiniz Oteller

Evcil hayvanlarımız evimizin birer üyesi ve onları tatile giderken yalnız bırakmak içimizden gelmiyor. İşte bu yüzden can dostlarınızla beraber tatil…

Devamını Oku