Kültür Seyahat

15 Nisan 2024

Balkanlar’ın en ilgi çeken, en güzel ülkelerinden komşumuz Bulgaristan hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekliyor. Öyle ki son yıllarda Bulgaristan’a artan ilgi bu ülkeyi çok daha fazla ön plana çıkarıyor. Ülkenin doğal güzellikleri, tarihi, kültürel alanları, renkli etkinlikleri kısacası her bir detayı insanları cezbetmeye yetiyor. Biz de bu güzel ülkeyi ziyaret etmeyi düşünenler için mutlaka görülmesi gereken 10 destinasyonu sıralamak istedik. İşte Bulgaristan seyahatinde mutlaka görülmesini düşündüğümüz yerler.

Sofya

Aynı zamanda ülkenin de başkenti olan Sofya hem geleneksel hem de modern yapıyı aynı yerde çok güzel şekilde harmanlamayı başarıyor. Sofya’da gezip görebileceğiniz pek çok yer, müze, tarihi miras, park, cadde bulunuyor. Sofya, 7. yüzyıldan beri yerleşim yeri olmakla beraber çok zengin bir tarihe sahiptir. Yaklaşık 1,3 milyonluk nüfusa sahip olan şehir son derece canlı bir yerleşim yeri. Pek çok kültürel sanat ve etkinliğin merkezidir. Ayrıca bu güzide şehir Vitosha Dağı’nın eteklerinde yer aldığında ziyaretçilerine muhteşem bir doğa şöleni de sunar.

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-1

Varna

Karadeniz kıyısında yer alan Varna, turistik anlamda ülkenin en çok ilgi çeken sahil beldelerinden bir tanesidir. Varna plajlarında halk denize girip serinleyebiliyor, parklarda dinlenebiliyor, doğa eşliğinde huzurlu vakit geçirebiliyor. Varna aynı zamanda pek çok tarihi ve kültürel alanı ile de meşhur. Varna’da Roma Hamamları, Varna Arkeoloji Müzesi ve Asparuhovo Anıtı gibi ülke için son derece önemli turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz. 

Rila Manastırı

Adını Rila Dağları'ndan alan Rila Manastırı, Bulgaristan'ın en büyük ve en önemli manastırlarından biridir. Manastır, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve 14. yüzyıldan kalmadır. Bu nedenle de ülkenin en önemli tarihi miraslarından olarak kabul edilmektedir. Manastır içerisindeki müze bölümünde pek çok eseri de yakınmak görme fırsatını elde edebilirsiniz. 

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-2

Bansko

Pirin Dağları'nda yer alan Bansko, özellikle kayak tutkunlarının sıklıkla tercih ettiği bir yer. Çünkü burada ülkenin en önemli ve büyük kayak merkezlerinden bir tanesi bulunuyor. Kış aylarında kayak ve snowboard ile adrenalin dolu anlar yaşayan turistler yaz aylarında doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapabiliyor. Bunun yanı sıra Bansko’da, Bansko Milli Parkı, Todorka Zirvesi ve Vihren Zirvesi gibi turistik yerleri de ziyaret edebilirsiniz. 

Tsarevets Kalesi

Ülkenin en önemli tarihi miraslarından bir tanesi olan Tsarevets Kalesi 12. yüzyılda inşa edilmiş ve günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kale, Veliko Tărnovo'nun tam tepesinde yer alır. Burası bir zamanlar İkinci Bulgar İmparatorluğu'nun başkenti olduğundan pek çok tarihi kalıntıyı görmek mümkündür. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan kale ve çevresi günümüzde turistler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-3

Belogradchik Kayalıkları

Belogradchik Kayalıkları, kuzeybatı Bulgaristan'da yer alır ve popüler kültür de dahil olmak üzere doğa meraklılarının radarındadır. Öyle ki bu kaya oluşumları tuhaf şekilleri ve boyutlarıyla bilinir ve birçok filme de konu olmuştur. Belogradchik Kayalıkları, Belogradchik Kalesi ve Magura Mağarası gibi kayalıklardan oluşan yapıları ziyaret edebilir, bu merak uyandıran doğal yapıları yakından gözlemleyebilirsiniz. 

Kazanlak Vadisi

Bulgaristan’da “Gül Vadisi” olarak da bilinen bu yer gül yetiştiriciliği ile ünlüdür. Bu vadi aynı zamanda her sene Mayıs ayında Gül Festivali’ne de ev sahipliği yapar. Hem yurt içi hem de yurt dışından pek çok turist bu festivale ilgi gösterir. Vadide Kazanlak Gül Müzesi, Shipka Anıtı ve Thracian Mezarları gibi gezip görmekten son derece keyif alabileceğiniz yerler de bulunuyor. 

Nesebar 

Yine Karadeniz kıyısında bulunan Nesebar, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir ve oldukça popülerdir. Bir sahil kasabası olan Nesebar, ahşap evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, kiliseleri ve müzeleri ile dikkat çeker. Turistlerin gezmekten son derece keyif aldığı bir yerdir. Burada Nesebar Arkeoloji Müzesi, Aziz Stephen Kilisesi ve Aziz John Kilisesi gibi tarihi anlamda önemli noktaları da görebilir, ziyaret edebilirsiniz. 

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-4

Melnik

Bulgaristan’ın en küçük ve en sevimli şehri olan Melnik konum olarak Pirin Dağları'nda yer alır. Şehir, şarap üretimi ile ünlüdür ve birçok şarap imalathanesine ev sahipliği yapar. Bu küçük şehir 14. yüzyıldan beri şarap üretimiyle tanınır. Şehrin kendine özgü bir üzüm türü olan Melnik üzümleri yetiştirilir ve bu üzümler dünyaca ünlü şarapların yapımında da kullanılır. Melnik şarapları, koyu kırmızı rengi ve baharatlı tadıyla oldukça ilgi çekicidir. Şarap tadımcıları için Melnik bu anlamda oldukça ünlüdür. Melnik’te Melnik şarap Müzesi’ni gezebilir, ayrıca Kordopulov Evi ve Rojen Manastırı gibi şehrin birçok turistik yerini de görebilirsiniz. 

Seven Rila Gölleri

Yedi Rila Gölleri, ülkenin en çok turist çeken noktalarından bir tanesidir. Rila Dağları'nda, deniz seviyesinden 2.000 ila 2.500 metre yükseklikte yer alırlar. Bu muhteşem buzul gölleri görenleri büyüleyecek bir manzaraya sahiptir. Bu yedi göl sırasıyla; Göz Gölü, Böbrek Gölü, Trilistnik Gölü, Ribno Ezero, Dolno Ezero, Bliznaka Gölü ve Malko Ezero’dur. Bölge kamp, yürüyüş, fotoğraf çekmek için son derece idealdir. 

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-5
1
Yeme İçme

5 Ülkeden En Ünlü Et Yemekleri

Dünya lezzet atlasına damgasını vurmuş en ünlü 5 et yemeğiyle tanışmaya hazır mısınız? Bakalım içlerinden daha önce denemiş olduklarınız çıkacak mı?

Devamını Oku
Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-0
Kültür Seyahat

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası

Balkanlar’ın en ilgi çeken ve en güzel ülkelerinden komşumuz Bulgaristan hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekliyor.

Devamını Oku
Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası-0
Kültür Seyahat

Bulgaristan'ın 10 Turistik Noktası

Balkanlar’ın en ilgi çeken ve en güzel ülkelerinden komşumuz Bulgaristan hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri ile keşfedilmeyi bekliyor.

Devamını Oku