Kültür Seyahat

11 Ekim 2023
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023

Balkanların hiç şüphesiz en ilgi çeken ülkelerinden bir tanesi köklü tarihi ile Arnavutluk. Konumu itibarıyla hem tarihi miraslara hem de doğal güzelliklere sahip olan Arnavutluk yurtdışı tatilinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yerlerden.

Arnavutluk pek çok dünya ülkesinden olduğu gibi ülkemizden de her yıl sayısız ziyaretçiyi konuk ediyor. Osmanlı döneminden de izler taşıyan Arnavutluk’ta gezip görmek isteyebileceğiniz çok fazla lokasyon bulunuyor. Bu sebeple Arnavutluk planı olanlara ya da tatilde nereye gitsem diye düşünenlere Arnavutluk’ta ziyaret edilmesi gereken yerleri listelemek istedik. İşte bize göre Arnavutluk ziyaretinizde mutlaka uğramanız gereken yerler.

Tiran

Arnavutluk denilince ilk akla gelen yer elbette ülkenin başkenti Tiran. Arnavutluk merkez cıvıl cıvıl renkli bir ortama sahip. İskender Bey Meydanı burada ilk dikkatinizi çekecek yer olacaktır. Tarihi pek çok miras ve müzeyi Tiran’da bulabilirsiniz. Geziniz esnasında acıkırsanız sıra sıra dizilmiş Arnavutluk lezzetlerini sergileyen restoranlara da mutlaka uğramalısınız.

Daha fazlası için: Vizesiz Keşif: Tiran

Arnavutluk Gezilecek Yerler-1

Berat

Arnavutluk’ta ikinci durağınız Berat olabilir. Berat, özellikle Osmanlı döneminden kalan mimari izleri ile direkt dikkat çeken yapıların olduğu bir yer. “Bin Pencereli Şehir” unvanı alan evleri görülmeye değer. Berat, sokaklarda gezerken tarihi dokuyu her an hissedebileceğiniz bir yer. Gittiğinizde Kalaja Kalesi’ni de mutlaka görmek isteyebilirsiniz. Arnavutluk tarihini merak edenler için Berat olmazsa olmaz.

Berat

Spille Plajı

Denize kıyısı olduğu için Arnavutluk’ta denize girmek de mümkün. Ülkede pek çok farklı plaj ve sahil bulunuyor. Spille Plajı bunlardan bir tanesi. Bu plajlarda denize girip şerit boyunca uzanan kafe ve restoranlarda yemek yiyip bir şeyler yudumlayabilirsiniz. Ayrıca festival zamanına denk getirirseniz son derece eğlenceli ve renkli manzaralara tanık olabilirsiniz.

Drin Nehri

İşkodra’da bulunan Drin Nehri de mutlaka listenize almak isteyeceğiniz bir yer. Ayrıca İşkodra’da Drin Nehri yanı sıra Ebu Bekir Cami, Rozafa Kalesi gibi ülkenin en önemli tarihi mirasları da bulunuyor. İşkodra, Drin Nehri ile birlikte pek çok tarihi ve doğal güzelliği kapsadığından buraya yapacağınız ziyaretiniz epey dolu ve keyifli geçecektir.

Llogara Geçidi

Llogara Geçidi, Arnavutluk’ta kendinizi doğa ile baş başa bulabileceğiniz uzun bir yol. Özellikle vahşi doğası ile öne çıkan bu yol fotoğrafçıların da radarında olan bir yer. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan Llogra Geçidi'ni isterseniz bir araç kiralayarak isterseniz taksi ya da toplu taşıma ile görebilirsiniz. Arnavutluk’a yukarıdan bakmak ve ülkenin güzelliklerine şahit olmak için ise geçidin hemen yukarısında yer alan Llogara Milli Parkı’na uğrayabilirsiniz.

Arnavutluk Gezilecek Yerler-2

Arnavutluk Alpleri

Arnavutluk’un yine doğal güzellikleri ile bezenmiş bir bölgesi daha. Arnavutluk Alpleri şelaleleri, kilitli kule evleri gibi ilginizi çekebilecek pek çok lokasyona sahip. Aynı zamanda doğa içerisinde mistik bir yolculuğa çıkacağınızın garantisini de verelim. Arnavutluk Alpleri eteklerinde bulunan Theth’te aradığınız hemen her şeyi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Vlora

Arnavutluk’un yazlık kasabası olarak bilinen Vlora’da huzurlu bir tatil geçirmenin keyfine varabilirsiniz. Vlora özellikle ailelerin sıklıkla tercih ettiği güvenli bir yer. Sabahları renkli, neşeli bir ortamı bulunan Vlora akşamları daha çok sessiz, sakindir. Fakat turizm sezonunda epey hareketlendiği biliniyor. Vlora seyahatinizde meşhur Fier Apollonia Antik Kenti'ni de ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Arnavutluk Gezilecek Yerler-3

Saranda

Plajları ile meşhur bir yer olan Saranda, yurtdışından gelen turistlerin en sık ziyaret noktalarından bir tanesi. Ülkenin deniz turizmi açısından önemli bir yeri. Bu sebeple yaz aylarında epey hareketli ve eğlenceli olduğunu belirtmek gerek. Denize girmek isterseniz Arnavutluk Saranda’yı göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

Avlonya

Arnavutluk’un eğlenceli yüzü Avlonya’da çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Özellikle genç nüfusun yoğun olduğu bu yerde gece hayatı oldukça renkli. Pek çok yerel lezzeti deneyebileceğiniz restoran ve kafeler etrafı sarmış durumda. Eğer biraz eğlenmek, Arnavutluk’un gece hayatına tanık olmak isterseniz Avlonya’yı mutlaka listenize eklemelisiniz.

Ergiri

Yunanistan’a oldukça yakın bir Arnavutluk şehri olan Ergiri özellikle kalesi ile dikkat çekiyor. Orijinal ismi “Gjirokastra Castle” olan Ergiri Kalesi’nin geçmişi 12. yüzyıla kadar uzanıyor. 14. Yüzyılda Osmanlı fethinden sonra kale çevresinde pek çok restorasyonlar, iyileştirilmeler yapılmış. Eğer tarihi yapılara meraklıysanız mutlaka köklü tarihi ile Ergiri Kalesi'ni görmelisiniz. Şehre vardığınızda merkezden yürüyerek kaleye rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Arnavutluk Gezilecek Yerler-4

İşkodra Gölü

Balkanların en büyük gölü olan İşkodra Gölü muhteşem bir manzaraya sahip. İşkodra, küçük bir şehir olduğundan yürüyerek şehrin en önemli yerlerini rahatlıkla görebilirsiniz. Şehrin biraz dışında kalan bir Osmanlı kalesi de bulunuyor. Bu kale, İşkodra Gölü manzarasının keyfini de çıkarabileceğiniz en güzel yer. Çevresinde ise et restoranları, kafeler bulunuyor. Çocuklu aileler için çocuk eğlence alanları da mevcut. Eğer İşkodra’yı beğendiyseniz ve bir günden fazla kalmaya karar verirseniz Kruja Kalesi’ni de mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Kruja Kalesi çevresinde ayrıca turistlerin büyük ilgi gösterdiği şarap tadım alanları bulunuyor. Ayrıca bu bölge trekking yapmak isteyen insanlarında en önemli lokasyonlarından bir tanesi.

Arnavutluk Gezilecek Yerler-0
Kültür Seyahat

Arnavutluk Gezilecek Yerler

Konumu itibarıyla hem tarihi miraslara hem de doğal güzelliklere sahip olan Arnavutluk yurtdışı tatilinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz…

Devamını Oku
tiran 0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Tiran

Bu kez zengin tarihi, benzersiz mimari ögeleri, eşsiz yemek kültürü ve doğal güzellikleri ile adını duyuran Tiran'ı keşfediyoruz. Üstelik…

Devamını Oku
Ksamil-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Ksamil

Yemyeşil doğanın kucağında yer alan Ksamil, göz alıcı koyları, kumlu plajları, antik kalıntıları ve eşsiz atmosferi ile huzur arayanların tam da…

Devamını Oku