Kültür Seyahat

6 Ekim 2023
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2023

Sonbaharın en güzel ayı olan Ekim, özellikle mevsimin getirdiği güzelliklere şahit olabileceğiniz, gezip görebileceğiniz pek çok alternatif rotaya gebe. Ekim rotası olarak yurt dışı tercih ediyorsanız sizlere bizlerin de birkaç önerisi olacak. Sonbaharın nefis atmosferini yurtdışında yaşamak istiyorsanız buyurun listemize…

Berlin, Almanya

Almanya’nın kalbi olarak niteleyebileceğimiz Berlin, sonbahar mevsiminde de oldukça güzel manzaralar sunuyor. Yıllarca filmlere, dizilere konu olmuş özgür ruhlu şehir ekim ayında ziyaret için oldukça ideal. Avrupa’nın kültür-sanat konusunda önde gelen şehirlerinden bir tanesi olan Berlin pek çok müze, restoran, gece kulübü, park ve doğal alana sahip. Bu sonbahar, tercihinizi Berlin’den yana kullanmak isteyebilirsiniz. 

Alternatif Yurt Dışı Ekim Rotaları-1

Saraybosna, Bosna Hersek

Saraybosna’nın en güzel yönlerinden bir tanesi pasaporta ihtiyaç duymadan geziyor olabilmek. Avrupa’da tarihi anlamda en dikkat çekici şehirlerden bir tanesi olan Saraybosna, her ne kadar savaş döneminde ciddi hasarlar görmüş olsa da zamanla bu izler yavaş yavaş silinmiştir. Ülkemiz vatandaşlarının vizesiz bir şekilde rahatlıkla gidebildiği Saraybosna doğası ve kültürel miras alanları ile dikkat çekiyor. Ayrıca geleneksel lezzetleri ile de Avrupa’da oldukça meşhur olduğunu hatırlatalım.

İtalya

Her mevsime kendisine has güzellikleri barındıran İtalya sonbaharda görmek isteyebileceğiniz bir ülke. Özellikle renkli bir yapıya sahip olması ülkeyi daha cezbedici ve eğlenceli hale getiriyor. Tarihi yönden çok önemli bir ülke olan İtalya’da sonbahar mevsimini doya doya yaşayabilirsiniz. Ülkenin kültürel dokusu, tarihi ve sanatsal mirasları son derece büyüleyici. Gidenin tekrar tekrar ziyaret etmek istediği İtalya bu sonbaharda durağınız olabilir. Ülkede mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında Roma, Venedik, Floransa, Napoli ve Milano bulunuyor. Her birinin kendisine özgü güzellikleri olduğundan dilediğiniz yerden başlayabilirsiniz.

Alternatif Yurt Dışı Ekim Rotaları-2

Atina, Yunanistan

Komşu ülke Yunanistan yine sonbahar aylarında son derece güzel manzaralara sahip şehirlerden. Özellikle ekim ayı Atina seyahati yapmak adına son derece isabetli bir ay. Bu güzel şehre çok kolay bir şekilde gidebilmeniz mümkün. İster tek başınıza ister aileniz ya da arkadaş grubunuzla gidebilir ve bu muhteşem şehri fethedebilirsiniz. Muhteşem doğal güzelliklere sahip olan Atina’da ayrıca tarihi alanları son derece önemli. Akropolis’e çıkıp Atina manzarasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Atina’da sonbahar rotası olarak mutlaka listenizde yer almalı.

Fas

Afrika kıtasında bulunan Fas, egzotik ve büyüleyici bir ülke. Dünya genelinde de en çok ziyaretçi çeken yerlerden olan Fas ziyaret etmekten son derece keyif alabileceğiniz doğal ve kültürel alanlarla dolu. Müzelerinden renkli pazar yerlerine, dar sokaklarından Sahra Çölü'ne kadar sizleri uzun bir liste bekliyor. Bu sonbahar egzotik ve biraz da gizemli bir tatil geçirmek isterseniz ekim planınıza Fas’ı eklemeyi düşünebilirsiniz.

Fas.jpg

Rusya

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile her daim cezbedici bir ülke olan Rusya sonbaharda da misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Dünyanın en geniş ülkesi olan Rusya her ne kadar dışarıdan bakıldığında soğuk bir ülke olarak görülse de hiçte sanıldığı gibi değil. Milli parkları, tarihi yapıları, müzeleri, meydanlarıyla sizleri kendisine hayran bırakacak pek çok lokasyona sahip. Edebiyatı Dostoyevski ve Tolstoy gibi dünya edebiyatından önemli isimleri çıkarmış olan Rusya, adeta tarihin ve sanatın merkezi.

Amsterdam

Günün hiçbir zaman bitmediği Amsterdam’ı tanımlamak asla birkaç satıra sığmaz. Amsterdam yılın her dönemi renkli anlara sahip olan bir şehir. Hollanda’nın özgürlükler şehri Amsterdam’da yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor. Şehirde doğa manzaraları, parklar, doğa sporları, kültürel etkinlikler sizleri bekliyor. Pek çok farklı kültürü bir arada buluşturan bu nefis şehre ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla grup şeklinde gidebilirsiniz. Özellikle dans severler için 18-22 Ekim adeta bir festival havasında geçiyor. Bu sebeple ekim ayını özellikle burada değerlendirmenizi öneriyoruz. Amsterdam Dans Festivalinde sabahlara kadar dans edip eğlenebilirsiniz.

Amsterdam_1.jpg

Kuzey Kıbrıs

Yavru vatan Kıbrıs’ı bu sonbaharda ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Türkiye’nin güneyinde yer alan ve her mevsimin ayrı bir tatta yaşandığı Kuzey Kıbrıs kumsalları, denizi, tarihi alanları ile her anınızı dolu dolu yaşamanıza fırsat sunuyor. Başkent Lefkoşa’yı ziyaret edebileceğiniz gibi aynı zamanda liman kentlerinde de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Notlarınıza eklemeyi unutmayın.

Fransa

Dünya kültür ve siyaset tarihi açısından son derece önemli bir ülke olan Fransa özgürlük ve eşitliğin de kalelerinden. Fransa’da yapmak isteyebileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Tarihi alanları ve müzeleri ile meşhur olan ülkede ayrıca doğal alanlar da çok fazla. Pek çok ünlü düşünür ve sanatçının çıktığı bu ülkede sanatın dokusunu her saniyesinde hissetmeniz mümkün. Ayrıca pek çok çiftin de balayı adreslerinden bir tanesi olan ülke sonbaharda da ayrı bir güzellik ve coşkuya sahip. İsterseniz aşıklar şehri Paris’te unutulmayacak bir tatil geçirebilir İsterseniz Nice, Lyon, Strasbourg gibi büyüleyici şehirlere bir tur düzenleyebilirsiniz. Şehir için planınız ne olursa olsun her hâlükârda sizleri unutmayacağınız bir tatil bekliyor.

Fransa.jpg

Alternatif Yurt Dışı Ekim Rotaları-0
Kültür Seyahat

Alternatif Yurt Dışı Ekim Rotaları

Sonbaharın en güzel ayı Ekim'de, mevsimin güzelliklerini görüp keşfedebileceğiniz birçok yer var. Eğer rotanızı yurt dışına çevirmek…

Devamını Oku
Alternatif Yurt Dışı Ekim Rotaları-0
Kültür Seyahat

Alternatif Yurt Dışı Ekim Rotaları

Sonbaharın en güzel ayı Ekim'de, mevsimin güzelliklerini görüp keşfedebileceğiniz birçok yer var. Eğer rotanızı yurt dışına çevirmek…

Devamını Oku
Zamanın Ruhu: Amsterdam-0
Kültür Seyahat

Zamanın Ruhu: Amsterdam

Nehrin üzerine kurulmuş küçük ve renkli bir kent Amsterdam. Kuzeyin Venedik'i unvanını almasına neden olan ünlü su kanalları, bisikletleri,…

Devamını Oku