Kültür Seyahat

26 Şubat 2024

Endonezya’yı çevreleyen adalardan bir tanesi olan Bali Adası her yıl sayısız turistin tatilini geçirmek istediği bir yer. Öyle ki muhteşem plajları, tarihi kalıntıları, pirinç tarlaları, sıcak ve bir o kadar misafirperver insanları ile ziyaretçilerine unutulmayacak anlar yaşatan bir ada. Bu ada yerli halk arasında “Tanrıların Adası” olarak da bilinir. 

Bali nüfusu toplamda 4,5 milyon civarındadır. İnanç dağılımı olarak %86,9'u Hindu, kalanlar ise Müslüman, Hristiyan ve Budist’tir. Ada çok geniş yelpazede kültürel bir çeşitliliğe sahiptir. Adanın her yerinde farklı dinler için ibadethane görmek mümkündür. Ayrıca geleneksel yaşantıdan kopmamış pek çok köy ve günümüze kadar gelmiş saraylar da bulunuyor. Bali yaz turizminin en çok rağbet gördüğü lokasyonlardan bir tanesidir. Bali’de görülecek pek çok yer, yapılacak birçok aktivite var.

Bali’de Görülmesi Gereken Yerler

Endonezya’nın en ünlü adası Bali’de pek çok tarihi ve doğal alan bulunuyor. Ayrıca plajları, gece hayatı ve yemekleri de Bali’yi ziyaret edenleri oldukça memnun ediyor. Milyonlarca turistin akın ettiği Bali’de mutlaka görülmesi gerektiğini düşündüğümüz yerler şu şekilde:

Kuta

Denize girmeyi ve güneşlenmeyi sevenlerin daimi durağı Kuta’dır. Kuta, harika plajları, yemyeşil alanları ve kusursuz denizi ile son derece keyifli bir tatil vadediyor. Sörf tutkunları için ise adeta bulunmaz bir fırsat. Çünkü denizi sörf için son derece uygun. Kuta’da gece hayatı da oldukça renkli. Canlı müzik çalan bar, restoranlar, gece boyu açık kulüpler ve sahil partileri ile eğlencenin tadına varmak mümkün. Kuta, adanın en hareketli yerlerinden olduğu için mutlaka görülmesi gerek diyoruz. 

Bali 4.jpg

Seminyak

Adanın en özel noktalarından bir tanesi Seminyak. Burada pek çok plaj ve eğlence mekânı bulmak mümkün. Ayrıca adadan hatıra bir şeyler almak isteyenler için butik pek çok dükkân da bulunuyor. Adanın en lüks otelleri bu kısımda. Eğer tercihiniz otelden yana olacak ise erken rezervasyon yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. 

Ubud

Doğa ile iç içe olmak isteyenler için Ubud en doğru lokasyon. Öyle ki çevrede yoga ya da meditasyon yapan pek çok kişi ya da grup görebilirsiniz. Burası adanın hem kültürel anlamda hem de sanat anlamında en canlı yeri. Burada da keşfedebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. 

Ubud 2.jpg

Nusa Dua

Adanın en sakin ve huzurlu noktalarından bir tanesi. Özellikle doğa ile baş başa kalıp kafa dinlemek isteyenler için son derece uygun. Sessiz bir ortam, rahat denize girilebilecek plaj ve güneşlenebileceğiniz alanlar bulunuyor. Adanın huzurlu köşesi diyebileceğimiz Nusa Dua’yı da görmenizde fayda var. 

Uluwatu Tapınağı

Bali’nin en kutsal tapınaklarından bir tanesi olan Uluwatu Tapınağı hayli ilginç bir yapı. Özellikle yerli halkın kültürüne ve inanışlarına ilgi duyuyorsanız mutlaka uğramanız ve görmeniz gereken bir yer. Ayrıca burada muhteşem bir günbatımı manzarası da var. Uluwatu Tapınağı, fotoğraf çekmeyi sevenler için son derece etkileyici bir görüntü sunuyor. 

Bali- 3.jpg

Tegallalang Pirinç Tarlaları

Adanın en önemli özelliklerinden bir tanesi göz alabildiğine uzanan muhteşem bir görünüme sahip pirinç tarlaları. Manzarasını izlemeye doyamayacağınız bu tarlalarda pek çok ürün yetişiyor. Fotoğraf çekmek isteyenler için de son derece etkileyici kareleri bulmanın mümkün olduğunu söylemek gerek. 

Bali'de Nerede Kalınır?

Bali, konaklama açısından oldukça geniş seçenek sunan bir ada. Öyle ki bütçenize uygun bir yer bulmanız hiç de zor değil. Lüks otellerden bungalov evlere, motellerden pansiyonlara pek çok alternatif bulunuyor. Otelde kalmak isteyenler erken rezervasyon yaptırdığında indirimlerden de yararlanabiliyor. 

Bali-1.jpg

Bali’de Ne Yenir?

Endonezya mutfağının en özel lezzetlerini Bali’de tatmak mümkün. Sebze, deniz ürünleri ve elbette pirinç ile yapılan pek çok yemek menülerde yer alıyor. Bali’nin yerel lezzetleri yanı sıra dünya mutfağından örnekler de restoran ve kafelerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 

Bali’ye Ne Zaman Gitmeli?

Bali her mevsim kendisine has güzelliği olan bir ada. Ancak turistlerin de en çok rağbet gösterdiği Mayıs ve Ekim ayları adaya gitmek için en ideal zaman. Bu sayede denizin ve plajın da keyfini çıkarmanız mümkün.

Bali'ye Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Bali’ye uçuş seferleri bulunuyor. Bu anlamda tek rota ile yolculuk yapmanız mümkün. Ancak Hong Kong, Kuala Lumpur, Singapur gibi merkez şehirlerden de adaya aktarmalı olarak ulaşılabiliyor. 

Bali-5.jpg

Bali’ye Gitmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bali seyahatine çıkmadan önce birkaç ufak hatırlatma faydalı olacaktır. Öncelikle Bali, 30 güne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talebinde bulunmayan bir ada. Para birimi Endonezya Rupisi (IDR) olduğundan yine seyahat öncesi döviz almak isteyebilirsiniz. Adaya gitmeden önce bazı sağlık tedbirleri almanız da önerilir. Hepatit A ve B, Tetanos ve Kuduz aşılarını yaptırmanız önlem açısından faydalı olacaktır. Her ne kadar anadil Endonezyaca olsa da bölgede İngilizce de çok fazla konuşulduğundan iletişimde çok zorluk çekmezsiniz. Yaz aylarında yurtdışı planınız var ise bu tercihinizi Bali’den yana kullanmak için pek çok nedeniniz var. 

Bali-0jpg
Kültür Seyahat

Bali Adası Hakkında Her Şey

"Tanrıların Adası" denilen Bali, tarihi yerleri, pirinç tarlaları, muhteşem plajları ve sıcak insanları ile her yıl sayısız gezginin görmek…

Devamını Oku
Bali-0jpg
Kültür Seyahat

Bali Adası Hakkında Her Şey

"Tanrıların Adası" denilen Bali, tarihi yerleri, pirinç tarlaları, muhteşem plajları ve sıcak insanları ile her yıl sayısız gezginin görmek…

Devamını Oku
Bali-0jpg
Kültür Seyahat

Bali Adası Hakkında Her Şey

"Tanrıların Adası" denilen Bali, tarihi yerleri, pirinç tarlaları, muhteşem plajları ve sıcak insanları ile her yıl sayısız gezginin görmek…

Devamını Oku