Kültür Seyahat

4 Temmuz 2024

Fransa’nın güney kıyılarındaki Cannes şehri, her yıl düzenlenen Cannes Film Festivali ile adını milyonlara duyuruyor. Her mayıs ayında dünyanın en ünlü oyuncuları ve yönetmenleri Palais des Festivals’in ünlü merdivenlerinde ve kırmızı halıda boy göstermek üzere Cannes’da arz-ı endam ediyorlar.

Muhteşem plajları, lüks otelleri, şık restoranları ve tarihi dokusuyla dünya çapında ünlü bir turizm cenneti olan Cannes, gezilip görülecek yerler konusunda da bir hayli cömert. İşte Cannes’da mutlaka görmeniz gereken yerler ve deneyimlemeniz gereken aktivitelerden çok özel bir seçki:

Cannes-1

Palais des Festivals: Cannes’ın Kültür ve Sanat Merkezi

Madem açılışı Cannes Film Festivali ile yaptık, gezilecek yerler listemizde de ilk sırayı bu ikonik yapıya verelim. Film Festivali ile birlikte dünya çapında üne kavuşan yapı, kırmızı halı seremonileri, ödül törenleri ve film gösterimlerine ev sahipliği yapıyor. Binanın önünde yer alan ve ünlü sanatçıların el izlerinin bulunduğu Yıldızlar Yolu da tüm sene boyunca en çok ziyaret edilen yerler arasında. Peki Cannes Film Festivali’nin haricinde burayı ziyaret edenleri neler bekliyor?

Bir kere bu ikonik yapı yıl boyunca pek çok festivale ve özel gösterimlere ev sahipliği yapıyor, dolayısıyla film tutkunları yalnızca Cannes Film Festivali ile sınırlı kalmak zorunda değil. Ayrıca Palais des Festivals’in modern ve etkileyici mimarisi ziyaret etmek için bir başka neden.

Cannes-2

La Croisette Bulvarı: Cannes'ın Lüks Vitrini

Palais des Festivals’in de yer aldığı La Croisette Bulvarı’ndan bahsedelim yeri gelmişken. Şehrin en ünlü ve en prestijli caddesi olan La Croisette Bulvarı, muhteşem Akdeniz manzarası, lüks otelleri, ünlü mağazaları ve birbirinden şık restoranları ile her zaman göz kamaştırıcıdır. Ayrıca bulvar boyunca uzanan plajlar da şehrin en popüler eğlence alanlarının başında gelir. 

Cannes-6

La Croisette Bulvarı boyunca yürürken şehrin tam kalbinde birçok park ve yeşil alan gördüğünüzde şaşırmayın. Buralar yalnızca doğanın tadını çıkarmak için ideal yerler olmakla kalmaz, aynı zamanda birçok sanat eseri ve heykeller ile de dikkat çekicidir.

Buralara kadar gelmişken bir de alışveriş yapalım diyenler için bizden minik bir tüyo; lüks alışverişin kalbi olan La Croisette’in hemen paralelinde, daha uygun fiyatlı alışveriş seçenekleri sunan Rue d’Antibes caddesi yer alıyor.

Cannes-3

Le Suquet: Cannes'ın Tarihi Kalbi

Cannes’ın en eski ve tarihi semti olan Le Suquet, dar ve taş döşeli sokakları, tarihi yapıları ve muhteşem manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Cannes’ın modern ve lüks yüzünden farklı olarak, ziyaretçilere şehrin geçmişine yolculuk yapma fırsatı sunan Le Suquet’te her köşe başında tarihi bir yapı veya ilginç bir detay bulmanız mümkün. Rengarenk çiçeklerle süslenmiş balkonlarıyla eski taş evleri, güzel ve dolambaçlı sokakları fotoğraf çekmek için gerçekten de benzersiz yerler.

Bölgede aynı zamanda ziyaret edebileceğiniz pek çok turistik cazibe merkezi de bulunuyor. Bunlardan ilki Le Suquet’in tepesinde yer alan Notre-Dame de l'Espérance Kilisesi. Cannes’ın en önemli dini yapılarından biri olan kilisenin muhteşem bir Cannes manzarası olduğunu da ekleyelim.

Cannes’ın tarihine ve kültürel mirasına ışık tutan Castre Müzesi, yerel ürünlerin satıldığı capcanlı bir pazar olan Marché Forville, Le Suquet’in en canlı ve popüler caddelerinden biri olan Rue Saint-Antoine ve taze deniz ürünlerinin tadını çıkarabileceğiniz Eski Liman (Vieux Port), bölgede ziyaret edebileceğiniz ilgi çekici yerlerden bazıları.

Cannes-4

Lérins Adaları: Cannes'ın Doğal ve Tarihi Hazineleri

Eski Liman (Vieux Port)’tan yalnızca 15 dakika uzaklıkta bir doğa harikasına götüreceğiz şimdi sizi. Cannes körfezinin turkuaz sularında, Croisette noktasına bakan iki Lérins Adası’na.

1. Sainte-Marguerite Adası

Sainte-Marguerite Adası, Lérins Adaları'nın en büyük adasıdır. Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan ada hem tarihi hem de doğal zenginlikleriyle ünlü. Man in the Iron Mask’in hapsedildiği yer olarak bilinen 17. yüzyıl yapısı Fort Royal buranın en çok ziyaret edilen yeridir.

2. Saint-Honorat Adası

Ruhani kaçış arayanların ideal adası Saint-Honorat, hala aktif olan manastırıyla ünlü. Lerins Manastırı’nı ziyaret ederek rahiplerin yaşam tarzlarını ve işlettikleri üzüm bağlarını gezmek mümkün.

Forville

Cannes: Forville Pazarı - Yerel Tatların ve Kültürün Buluşma Noktası

Lüks, ihtişam, doğal güzellik, tarih… Bunlar Cannes şehrini anlatırken sık sık kullandığımız tabirler. Ama aynı zamanda otantik ve yerel kültüründen bahsetmezsek Cannes tanıtımımız çok eksik kalır. Bu kültürün en canlı ve en renkli örneklerinden biri de şehrin kalbinde yer alan Forville Pazarı. Yerel halkın günlük alışverişini yaptığı pazar, gerçek bir kültürel deneyim için mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Her sabah erken saatlerinde açılıp akşama kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden Forville Pazarı’na neden uğramalısınız? Bir kere bu pazarda Provence bölgesinin taze sebze ve meyvelerini, zeytinyağlarını, peynirlerini, et ve balık ürünlerini bulabilirsiniz. Yerel üreticilerin sunduğu bu ürünlerin hem kalite hem de tazelik açısından oldukça üst düzeyde olduğunu belirtelim.

Pazarda gezinti yaparken, yerel lezzetleri tatma şansına da sahip olursunuz. Peynir standlarında çeşit çeşit peynirleri deneyebilir, zeytin ve zeytinyağı tadımlarına katılabilirsiniz.

Pazar, yerel üreticiler ve zanaatkarlarla tanışmak için de harika bir yerdir. El yapımı sabunlar, zeytinyağları, reçeller ve diğer yerel ürünleri satan standlarda, bu ürünlerin hikayelerini dinleyebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

Forville Pazarı’nın hemen yanında yer alan küçük kafelerde, pazarda alışveriş yaptıktan sonra oturup bir kahve içebilir ve Fransız usulü bir kahvaltı yapabilirsiniz.

En önemli nedeni ise sona sakladık. Pazarı gezerken, yerel halkın günlük yaşamına tanık olma şansını yakalarsınız. Alışveriş yapan insanlar, pazarcılarla yapılan sohbetler ve pazarın canlı atmosferi, ziyaretçilere Cannes’ın otantik yüzünü gösterir. Bu, şehirdeki hayatı yakından tanımak için mükemmel bir fırsattır.

sanal-tur-liste
Kültür Seyahat

Karantina Günlerinde Sanal Kültür Turlarını Geziyoruz

Karantina günlerinde yeni yerler gezip göremeyenler için bir alternatif olarak 3D Sanal Turlar ile yeni yerler görme fırsatı elde ettik. Artık saray…

Devamını Oku
Paris mon amour-0
Yeme İçme

Gastronomi Turizminde Öne Çıkan Ülkeler'23

2023 senesinde muhteşem yemekleriyle ön plana çıkan ve yemek tutkunları için en iyi seyahat destinasyonları arasına girmiş olan ülkelerin bir…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Fransa’da Mutlaka Şarap İçmeniz Gereken 5 Restoran

Fransa'daki hemen her restoranda çeşitli şaraplar bulmanız mümkün ancak iyi şarabın peşindeyseniz, size mutlaka uğramanız gereken 5 adres…

Devamını Oku