Kültür Seyahat

8 Eylül 2023
Güncelleme Tarihi: 9 Eylül 2023

Orta Avrupa’nın en çok turist alan ve en çok ilgi gören ülkelerinden bir tanesi hiç şüphesiz Macaristan’dır. Macaristan hem doğal hem kültürel güzellikleri ve özellikleri ile öne çıkan bir Avrupa ülkesidir. Bu ülkeye her sene bizim ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkeden sayısız turist seyahat etmektedir.

Köklü tarihini yakından incelemek, gotik ve barok mimari örneklerini yakından görmek ve doğal güzelliklerini keşfetmek adına Macaristan son derece güzel bir ülke. Orta Avrupa denilince ilk akla gelen ülkelerin başında bulunan Macaristan’a seyahat etmek de oldukça kolay. İstanbul üzerinden Budapeşte’ye 45 dakika gibi kısa bir sürede varmak mümkün. Bunun yanında karayolu ile de Macaristan’a ulaşım sağlanabiliyor. Macaristan’a turlar da düzenleniyor. Bu turlara katılarak ve Macaristan yollarını seyrederek ülkeye giriş yapmanız mümkün.

Macaristan'ın turistik yerleri nereler diye sorulduğunda is saymakla bitiremeyeceğimiz bir liste karşımıza çıkabiliyor. Ancak bu liste içerisinde sizler için en fazla ön çıkanları listeleyerek biraz olsun yol haritanızı belirlemeye yardımcı olmak istedik. İşte Macaristan’da rüya gibi bir tatil geçirmek için mutlaka görmenizi önereceğimiz şehirler.

Estergon

Estergon aslında kulağınıza pek de yabancı gelmeyebilir. Çoğu kişinin tarih derslerinden hatırlayabileceği gibi ünlü Estergon Kalesi bu şehirdedir. Burası Macar Krallığının hem merkezi, idari hem de dini anlamda merkezi konumunda. Osmanlı’nın da yıllarca hükümdarlık sürmüş olduğu bu şehirde Estergon Bazilikası ve tabi ki Estergon Kalesi görülmeye değer. Estergon Bazilikası'nın önemli bir özelliği Avrupa’nın en büyük 3. ve dünyanın en büyük 18. kilisesi olmasıdır.

Estergon

Estergon’a Budapeşte’den ulaşım son derece kolay. Budapeşte’den Estergon’a sıklıkla otobüs ya da tren kalkmakta. 1 saatlik bir yolculuk ile Estergon’a varmak mümkün. Şehirde konaklamak isterseniz pek çok uygun motel ve hotele bulabilirsiniz. Dilerseniz önceden otel rezervasyonu da yaptırabilirsiniz. Estergon’da 1 günlük tur size yeterli gelecektir.

Szeged

Sizeged, sadece ülkenin değil Avrupa’nın dan en yaşanabilir şehirleri arasına gösterilmekte. Ayrıca canlı bir şehir olup öğrenci şehri olarak da bilinir. Ülkemizden pek çok öğrenci Szeged’e Erasmus bünyesinde giderek 6 ay ya da 1 yıl gibi sürelerle eğitim görüyor. Elbette öğrencinin çok olması şehir hayatına da yansıyor. Şehrin hem gece hayatı canlı hem de sokaklar her daim hareketli. Szeged ülkenin üçüncü büyük şehri konumunda. Medeniyet seviyesi hayli yüksek bu şehri mutlaka görmek isteyeceksiniz.

Szeged

Szeged’de ilk nereyi görmeli diye soracak olursanız akla ilk olarak büyük göz kamaştırıcı katedrali ve tarihi üniversitesi gelir. Sırbistan sınırına yakın olan Szeged’de konaklama için pek çok seçenek bulunuyor. Sırbistan sınırına da hayli yakın olan şehir Macaristan ziyaretinizde mutlaka listenize eklemek isteyeceğiniz bir şehir.

Pecs

Sırbistan sınırına yakın bir yerde konumlanan Pecs şehri 2010 senesinde İstanbul ile birlikte kültür başkenti unvanını almış. Macaristan’dan Pecs’e ulaşım da sonra derece rahat. Tren kullanarak sadece 3 saatlik bir yolculuk ile şehre ulaşmanız mümkün.

Pecs

Pecs Macaristan’ın tarihi anlamda en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Zaten şehre girdiğiniz anda tarihi dokuyu hissetmeniz mümkün. Mimarisi son derece göz alıcı. Parkları ve doğal alanları da yine bir o kadar görülmeyi hak ediyor. Orta Avrupa turunda mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri olarak niteleyebileceğimiz Pecs’te de en az 1 gün kalarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Burada da yine farklı konaklama seçenekleri söz konusu olduğundan gideceğiniz günün bir gün öncesinde merkeze yakın bir yerde seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Budapeşte

Macaristan’ın başkenti Budapeşte Avrupa’nın en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Her sene sayısız turiste ev sahipliği yapan Budapeşte’de yapılacak çok fazla şey var. Tarihi yerler, doğal alanlar, kültürel aktiviteler ve canlı gece hayatı sizleri bekliyor olacak.

Budapest

Budapeşte her yaştan turistin eğlence anlayışına uygun bir yer. Şehre gelenler 2-3 gün kalmadan gitmiyor ve şehrin tadını tam anlamıyla çıkarıyor. Şehirde görülmesi gereken yerler arasında Szechenyi Termal Banyoları, Zincir Köprü, Macaristan Parlamento Binası, Buda Kalesi bulunuyor. Şehirde doğal olarak pek çok konaklama imkânı bulunuyor. Öncesinde olduğu gibi şehre geldiğinizde de uygulamalardan sizlere en uygun konaklama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Budapeşte hakkında daha fazlasını öğrenmek için: Budapeşte Seyahati Yapmak için 6 Neden

Sopron

Sopron şehri Macaristan sınırları arasındaki tarihi dokusuyla en çok görülmesi gereken şehirlerden birisidir. Avusturya sınırına sadece 8 km mesafede bulunan şehir orta çağa ait pek çok tarihi dokuyu bünyesine taşımaktadır. Büyüleyici Barok yapılar görülmeye değerdir. Eğer tarihi yapıları seviyorsanız mutlaka Sopron listenizde olmalı. Bu şehri gezmekle bitiremeyeceksiniz. Çünkü 100’ün üzerinde anıt bulunuyor. Bu anlamda turistik aktiviteleriniz oldukça fazla olacak.

Sopron

Şehrin eski kent bölgesi tarihi yapılar açısından oldukça zengindir. Burada Roma İmparatorluğundan kalma kalıntıları görmek mümkün. Orta çağa ait şehir surları turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Sopron Macaristan gezisi esnasında mutlaka uğramak isteyeceğiniz yerlerden bir tanesi. Özellikle kültürel alan ve tarihi yapıları görmeyi seviyorsanız Sopron turunuzdaki en ideal noktalardan bir tanesi olacak.

Budapeşte Seyahati Yapmak için 6 Neden
Kültür Seyahat

Budapeşte Seyahati Yapmak için 6 Neden

Osmanlı zamanlarında kurulan hamamları, termal havuzlarıyla ve modern sanatla buluşmuş metro istasyonlarıyla, Budapeşte birçok göz alıcı mimari…

Devamını Oku
Macaristan'ın Turistik 5 Şehri-0
Kültür Seyahat

Macaristan'ın Turistik 5 Şehri

Macaristan hem doğal hem kültürel güzellikleri ve özellikleri ile öne çıkan bir Avrupa ülkesi. İşte Macaristan’da rüya gibi bir tatil geçirmek için…

Devamını Oku
Budapeşte Seyahati Yapmak için 6 Neden
Kültür Seyahat

Budapeşte Seyahati Yapmak için 6 Neden

Osmanlı zamanlarında kurulan hamamları, termal havuzlarıyla ve modern sanatla buluşmuş metro istasyonlarıyla, Budapeşte birçok göz alıcı mimari…

Devamını Oku