Kültür Seyahat

18 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Eskiyle modernin bütünleştiği, UNESCO Dünya Mirası olarak koruma altına alınan tarihi ve kültürel alanları, her biri birer kartpostal güzelliğindeki adaları, balta girmemiş uçsuz bucaksız ormanları ve zengin kültürüyle oldukça büyülü bir ülke Kamboçya ve herkes için vaat ettiği bir güzellik mutlaka var. Mucize Krallık’ta mutlaka deneyimlemenizi düşündüğümüz aktiviteleri sıralarken bizim de içimiz gitti. Biliyoruz ki dünya içine düştüğü bu tehlikeyi atlatacak ve biz yine içimizdeki gezginin götürdüğü yere gitmeye, görmeye, keşfetmeye devam edeceğiz.

1

Preah Khan’ı ziyaret edin

“Kraliyet Kılıcı” anlamına gelen Preah Khan, yüzlerce antik tapınağın ve dini yapının yer aldığı, UNESCO tarafından koruma altına alınan Angkor Arkeoloji Parkı’nda yer alan tapınaklardan biri. Tapınak olarak kullanılmadan önce kraliyet klanının ikametgahı olan kompleks oldukça görkemli bir çevre düzenlemesine sahiptir ve ülkenin en turistik yerlerinin başında gelir.

Tuk Tuk sürerek Angkor turu atın

Motorlu bir fayton olarak tanımlayabileceğimiz Tuk Tuk, Angkor Arkeoloji Parkı’nı gezmenin en güzel yollarından biri. Gezinize yepyeni bir deneyim katmak, muhteşem gün doğumu manzarasını kaçırmamak ve bu büyük antik kenti saatlerce yorulmadan gezmek için bir Tuk Tuk kiralamanın çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz.

Bir yemek turuna katılın

Tabi cesaretiniz varsa. En maceraperestin bile biraz tereddütle yaklaşacağı bu rehberli turda daha önce hayal bile edemeyeceğiniz şeyler yemeniz garanti. Çeşitli sokak satıcılarında veya bazı restoranların menüsünde yer alan bu böceklerin turistler arasında en popüleri, inanması güç ama, “a-ping” adı verilen tarantula kızartması. Tabi tek seçeneğiniz bu değil; yiyecek satıcılarıyla dolu olan Kamboçya sokaklarında bol pirinçli ve körili sokak lezzetlerini denerken ülkenin kültürünü de yakından gözlemleme şansınız olacak.

Kırsal bölgeleri keşfedin

Yüzde seksen beşinden fazlası kırsal alan olan ülkeyi “en gerçek” haliyle deneyimlemek için biraz şehirden kaçmak şart. Yerel yemeklerden tatmak, geleneksel el sanatlarını icra eden zanaatkarlarla tanışmak, Kamboçya köylülerinden birinin evinde konaklamak ve bisiklet sürmek gibi çok geniş bir aktivite yelpazesi sunan kırsal Kamboçya, çarpıcı doğal manzarası ve çok daha yavaş akan zaman temposuyla sadece şehirden değil, dünyadan bile çok uzaklaşmış hissetmenize neden olur. İpek Adası olarak bilinen Koh Dach, Siem Reap, Kampot ve Kep size önereceğimiz yerlerden bazıları.

2

Doğal parkları ziyaret edin

Phnom Penh’te bulunan Vahşi Yaşam Kurtarma Merkezi, vahşi doğaya bırakılmadan önce rehabilite edilen hayvanlarla dolu koca bir barınak. Vahşi hayvanların yasa dışı yollarla yabani hayatlarından koparılarak ticari yollara alet edilmesinin önüne geçmek için çok önemli bir görev üstlenen bir vakıf tarafından idare edilen parkta güneş ayılarını ve çeşitli türde maymunları izleyebilirsiniz.

Yaşlı fillerin ömürlerinin geri kalanını huzur içinde geçirdikleri, çamurda yuvarlandıkları, akarsularda yıkandıkları bir doğal yaşam parkı ilginizi çekiyorsa, Mondulkiri ormanındaki Fil Vadisi’ni mutlaka öneririz. Tabi fillere binmek, hatta yaklaşmak dahi yasak. Sadece koskoca bir ormanın ortasında, belgesellerde gördüğünüz filleri doğal ortamlarında izleme şansınız var ki bu da özellikle doğaya aşık olanlarımız için muazzam bir fırsat olsa gerek.

Dalış yapın

Büyük mercan resifleri ve zengin su altı yaşamı ile tanınan Kamboçya’nın tropik adaları, dalışa meraklı olanlar için son derece cazip dalış noktaları barındırıyor. Hem de yılın her zamanı. Farklı seviyelerde dalış turlarına katılabileceğiniz yerlerin başında da Koh Rong, Koh Kon ve Koh Prins adaları geliyor.

Şehri kuşbakışı görün

Hem de yüksek bir tepeden değil, gerçek bir pilotun kullandığı gerçek bir uçağın penceresinden. Microlight uçuşlarla ziyaretçiler kalabalık Kamboçya sokaklarını, yüzen köyleri, yemyeşil ormanları ve plajları farklı bir açıdan görme şansı yakalıyor.

3

Okyanusta kano sürün

Kamboçya’da neredeyse her şeyin bir turu mutlaka var. Eğer rehber eşliğinde spor yapmaktan hoşlananlardansanız Sihanoukville ve Ratankiri eyaletlerinde bir kano turuna katılabilir, ister okyanusta ister sularla kaplanmış bir ormanda kürek çekme deneyimini yaşayabilirsiniz.

1
Kültür Seyahat

Kamboçya'da Mutlaka Yapmanız Gereken Aktiviteler

Tarihi, her biri birer kartpostal güzelliğindeki adaları, balta girmemiş uçsuz bucaksız ormanları ve zengin kültürüyle oldukça büyülü bir ülke…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Kamboçya'da Mutlaka Yapmanız Gereken Aktiviteler

Tarihi, her biri birer kartpostal güzelliğindeki adaları, balta girmemiş uçsuz bucaksız ormanları ve zengin kültürüyle oldukça büyülü bir ülke…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Kamboçya'da Mutlaka Yapmanız Gereken Aktiviteler

Tarihi, her biri birer kartpostal güzelliğindeki adaları, balta girmemiş uçsuz bucaksız ormanları ve zengin kültürüyle oldukça büyülü bir ülke…

Devamını Oku