Kültür Seyahat

8 Eylül 2024

Zengin kültür ve tarihi ile Avrupa ve Asya’nın en önemli noktalarından bir tanesi olan Gürcistan, her yıl sayısız turiste ev sahipliği yapıyor. Hem nefes kesen doğal alanları hem de gezip görülecek müzeleri, sit alanı ve kültürel merkezleri ile tatilin hakkını en iyi şekilde veren bir ülke. 

Elbette Gürcistan bunlarla sınırlı değil. Dünyaca ünlü mutfağı, eğlence parkları, doğa aktiviteleri ile de turist olarak gidenleri son derece memnun ediyor. Biz de Gürcistan’a seyahat etmek isteyenlere ufak bir rehber hazırlayarak ülkede ne gibi aktivitelere katılmanın mümkün olduğunu listelemek istedik. İşte Gürcistan’da yapabileceğiniz birbirinden keyifli aktiviteler.

Mtatsminda Eğlence Parkı

Mtatsminda

Burası ülkenin en önemli eğlence parklarından bir tanesi. Özellikle hafta sonları aileler ve turistler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Park; hız treni, teleferik, çarpışan arabalar, perili ev gibi birbirinden eğlenceli aktivite sunuyor. Ayrıca şehrin panoramik manzarasını da eğlence parkından görmek mümkün. Bu keyifli parka giriş ücretsiz. Sadece katılacağınız aktivitenin ücretini ödemeniz yeterli. Bazı aktivitelerde yaş sınırı olmakla beraber her yaş grubuna uygun, eğlenceli aktivitelerin olduğunu hatırlatalım. 

Narikala Kalesi Turu

Narikala

Tiflis’in sembolik tarihi yapılarından bir tanesi olan Narikala Kalesi, Gürcistan ziyaretiniz sırasında mutlaka görmek isteyeceğiniz yerlerden. Mtkvari Nehri’nin panoramik manzarasına da tanık olabileceğiniz Narikala Kalesi’ne rehber eşliğinde de çıkabilirsiniz. . 4. yüzyılda inşa edilen bu antik kale günümüze kadar sorunsuz bir şekilde gelebilmeyi başarmış önemli bir yapı. Gelmişken Gürcistan tarihinden önemli bilgiler edinelim derseniz girişi ücretsiz olan bu kaleyi de mutlaka listenize eklemenizi öneriyoruz. 

Teleferik Macerası

cable

Eğer şehrin manzarasının tadını çıkartmak isterseniz Gürcistan Tiflis’teki meşhur teleferiğe binmeniz şart. Rike Park’tan başlayan teleferik turu Mtkvari Nehri’nin ve çevredeki tepelerin muhteşem manzarası eşliğinde devam ediyor. En son durak ise Narikala Kalesi. Az önce bahsettiğimiz meşhur tarihi kaleye teleferik kullanarak çıkarsanız aynı zamanda kentin muhteşem manzaralarına da şahit olabilirsiniz. Teleferik binişi belirli bir ücret karşılığında oluyor. Aileler için de son derece uygun. Ancak özel günlerde ve tatillerde kalabalığın kuyruk oluşturduğunu belirtmek gerekiyor. 

Kartlis Deda Heykeli Ziyareti

Kartlis Deda

“Gürcistan’ın Annesi” olarak bilinen büyük bir tepe üzerinde konumlanan Kartlis Deda Heykeli yine ülkenin en önemli sembol yapılarından bir tanesi. Heykelin uzunluğu 20 metreye uzanıyor. Heykel hem misafirperverlik hem de savunmadaki gücü temsil ediyor. Heykelin bir elinde bulunan kılıç ve diğer elindeki şarap kadehi de tam olarak bu simgelerin karşılığı. Tepeye çıktığınızda heykeli yakından görmekle beraber aynı zamanda şehrin muhteşem manzarasına da tanıklık edebilirsiniz. Heykele doğru giden bir yürüyüş yolu da bulunuyor. Burada doğanın içerisinde keyifli kısa bir yürüyüş de yapabilirsiniz. Heykeli ziyaret etmek için ise herhangi bir ücret talep edilmiyor. 

Zipline Hattında Heyecanlı Anlar

Botanik bahçelerinin ve Tiflis’in muhteşem manzarasını ayaklarınız altına serecek bir diğer eğlenceli aktivite de zipline ile yolculuk. Zipline, çelik halatlar sayesinde son derece güvenli bir yolculuk vadediyor. Turist olarak ülkeyi ziyaret edenler zip hattındaki bu eğlenceli yolculuğa da katılmayı ihmal etmiyorlar. Hem ailelere hem de arkadaş gruplarına en uygun en eğlenceli aktivitelerden bir tanesi. Zipline binmek için ise belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Zipline için ideal yaş ise 8 ve üzeri olarak belirlenmiş durumda. Vertigo gibi sağlık sorunları olanlara ise önerilmiyor. 

Georgia-1

Gino Paradise Su Parkı

Eğer Tiflis’i yaz aylarında ziyaret etmek gibi bir düşünceniz varsa listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerin başında Gino Paraíso Su Parkı olmalı diyoruz. Burası yaz aktivitelerinin tamamını bulabileceğiniz büyük bir park. Dalga havuzlarından farklı derinliklerdeki küçüklü büyüklü havuzlara, havuz oyunlarından eğlenceli su yarışlarına kadar her şeyi parkta bulmak mümkün. Özellikle panoramik havuzlar havuzda keyifli vakit geçirirken şehrin manzarasını da ayaklarınızın altına seriyor. Tesisin bakımı düzenli olarak yapıldığından hijyen anlamında bir sorunla karşılaşmak gibi bir durum söz konusu olmuyor. Eğlenceli su parkına girmek için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Yaş sınırı olmamakla beraber kaydıraklar için önerilen yaş sınırı 8 ve üzeridir. Yaz aylarında çok yoğun olduğunu da unutmamak gerekiyor. 

Sıcak Hava Balonu

Tiflis’in muhteşem manzarasını keşfetmek için pek çok yol bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de sıcak hava balonu yolculuğu. Sıcak hava balonuyla şehrin üzerinde manzaraya karşı süzülebilir ve unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz. Sıcak hava balonları son derece güvenli olup işin uzmanları tarafından gerekli tüm kontrolleri sağlanıyor. Dolayısıyla çift ya da aile olarak tura çıkabilirsiniz. Sıcak hava balonları tether kabloları sayesinde güvenli bir yolculuk sunuyor. Her yaşa uygun olan bu keyifli aktivite için de belirli bir ücret ödenmesi talep ediliyor. Ancak bu keyifli aktivitenin rüzgarlı havalarda yapılmadığını da eklemek gerekiyor. Bu sebeple bir sürprizle karşılaşmamak adına gitmeden önce hava durumunu kontrol etmek isteyebilirsiniz. 

Svetitskhoveli Katedrali

Svetitskhoveli

Şehrin önemli tarihi yapılarından bir tanesi olan Svetitskhoveli Katedrali, Ortodoks Hristiyanlık adına en kutsal yerlerden bir tanesi. Dolayısıyla her yıl binlerce turist burayı ziyaret etmek için yollara düşüyor. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan yapı 11. yüzyılda inşa edilmiş. Gürcistan’ın dini ve tarihi zenginliğine tanık olmak isterseniz Svetitskhoveli Katedrali’ni de gezi listenize dahil edebilirsiniz. 

Mestia ve Ushguli Köyleri

Svaneti bölgesinin tam merkezinde yer alan bu tarihi iki dağ köyü turistlerin uğrak noktalarından. Mestia köyü, karlı dağların eteklerinde yer alan, sizleri adeta zaman yolculuğuna çıkaracak sevimli bir yer. Diğer bir köy olan Ushguli ise Avrupa’nın en yüksek rakımlı köyü olmasıyla meşhur. Doğal olarak sizlere muhteşem manzaralar vadeden bir köy. 

Sonbahar-Vietnam-0
Kültür Seyahat

Sonbaharda Tatil Yapmak İçin En Ekonomik Ülkeler

“Ekonomik ülke mi var tatil yapmak için?” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat hemen ümitsizliğe kapılmayın. Biraz araştırma biraz da uçak bileti ve tatil…

Devamını Oku
Georgia-0
Kültür Seyahat

Gürcistan'da Yapılabilecek En Güzel Aktiviteler

Zengin kültür ve tarihi ile Avrupa ve Asya’nın en önemli noktalarından bir tanesi olan Gürcistan, her yıl sayısız turiste ev sahipliği yapıyor. İşte…

Devamını Oku
Tiflis-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşfet: Tiflis

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile turistleri mest eden ve geçmiş uygarlıklardan pek çok izler taşıyan Tiflis sanat, doğa ve kültürü en iyi…

Devamını Oku