İpucu

27 Nisan 2023
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2023

Tatil yapmayı kim sevmez ki? Ekonomik olarak zorlansak da tatil yapmaktan vazgeçmiyoruz çünkü tatilin bir lüks değil bir ihtiyaç olduğu konusunda hemfikiriz. O yüzden mümkün mertebe, yaşayacağımız bir tatili en ekonomik şekilde yaşamak için gerekli araştırmaları yapıp ona göre organize oluyoruz. Örneğin ayarlayacağımız otelse ya da uçaksa, önceden harekete geçip erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak yapılacak en akıllıca hareket olacaktır. Ekonomik tatilin başında, programlama zamanı yatmaktadır, bunu asla unutmayalım. Ayrıca gelin beraberce ekonomik tatil yapmanın özelliklerine bir bakalım.

Ekonomik Tatil İpuçları (4)

Ne Kadar Erken O Kadar İyi: Erken Rezervasyonun Önemi

Reklamlarda bangır bangır erken rezervasyonlar, ekonomik tatiller ve turlar gösterilip duruyor. Pekte haklı bir reklam durumudur bu aslında çünkü son anda yapılan rezervasyonlar, uygun bütçeli ve taksitli olarak misafirleri mutlu etmektedir. Son dakika rezervasyonlarında nadir de olsa yakalanan fırsatlar, ne yazık ki her zaman ele geçmiyor. O yüzden çalışma hayatınızın tatil zamanlarını, ailecek organize edip en uygun bütçeyle ayarlamanız mümkün. Sadece gidilecek zamanı belirleyin ve tur şirketlerinin sunmuş olduğu erken rezervasyon alternatiflerini asla kaçırmayın.

Sezon Dışında Tercih Edilen Seçenekler

Yaz mevsiminde bir yaz oteline gitmek, çok güzel bir alternatif olsa da tam sezon zamanlarında, bütçe anlamında oldukça pahalıya gelebilir. Fakat çok güzel bir kış, ilkbahar ya da sonbahar hafta sonunda, güneş gökyüzünde şıkım şıkım ışıldarken, bir yaz oteline gitmek te hiçte kötü bir seçenek değildir. Yazın olduğu gibi deniz ya da havuz sefası yapamasanız da gönlünüzce yürüyüşler yapabilir ve güzel havanın tadını, sevdiklerinizle çıkarabilirsiniz. Sezon dışındaki açık olan otellerde, keyfinizce yiyip içip güzel vakit geçirebilirsiniz. Denemeye değer.

Ekonomik Tatil İpuçları (3)

Ekonomik Tatil İçin Ulaşım Yöntemleri: Uçak, Otobüs, Tren

Özellikle uçak seyahatlerinizi hafta içi dönemlere denk getirip gideceğiniz lokasyona tarihlere en uygun zamanlara rezervasyon yaptırmanız mantıklı olabilir. Zamanlama kısa bile olsa, çoğu kişi fiyat olarak bütçeye yakın olan otobüs ve tren biletlerini düşünebiliyor. Çünkü çoğu kişi tatilde harcayacağı parayı daha fazla tutmak üzere ulaşım biletlerinden sağlayabilir aslında. Uygun ulaşım biletlerini ayarlayarak, tatilinize daha fazla bütçe ayırabilirsiniz. Hatta bazen, direk gideceğiniz noktalara biletler yerine daha yakın noktalara ulaşım sağlayarak bütçenizi genişletme imkanınız olabilir.

Ekonomik Tatil Eşittir Uygun Fiyatlı Oteller

İlle de ultra her şey dahil otellerde kalmanız şart mı? Tabi ki değil, bazen butik otellerde konaklamak, tam teşekküllü otellerden çok daha fazla avantajlı hale gelebilir. Burada önemli olan, gerekli araştırmayı zamanında yapabilmek, gideceğiniz tarihlere özenle dikkat ederek, butik ya da en uygun gelebilecek otelleri organize edebilmek. Acentelerden ya da direk otellerden alacağınız fiyatları, mutlaka ama mutlaka kıyaslayın, araştırmayı ve gerekli alternatifler mutlaka deneyin. Unutmayın, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra kesinlikle bütçe dostu otelleri bulmanız mümkün.

Ekonomik Tatil İpuçları (2)

Neden Olmasın: Kamp ya da Bungalov Evler

En ekonomik alternatiflerden biri olan kamp ya da bungalov evleri tercih etmek, kesinlikle doğru tercihtir. Ekonomik olarak oldukça bütçe dostu olan kamp, çadır ya da bungalov seçenekleri, ekonomik tatil yapmak isteyen ziyaretçiler için biçilmiş kaftan. Eğer mangal yapma seçeneği ya da mangal alternatifi gibi olanaklarınız varsa, kendinizin götüreceği yiyecekler, tamamen kurtarıcı olacak ve bütçenizi de bu anlamda kurtaracaktır. Dilediğiniz zaman, dilediğiniz yemeği yapmak ya da kendinizi tamamen doğaya vermek, kamp ya da bungalov evlerde yaşayabilirsiniz.

Ekonomik Alternatif: Vizesiz Ülkeler

Schengen vizesi almak için hem oldukça fazla evrak hazırlamak gerekiyor, hem de önceden rezervasyon yaptırmak ve gerekli biletleri satın almak gerekiyor. En iyisi mi vizesiz gidilen ülkelere, hem evrak hazırlamadan hem de gerekli prosedürü yaşamadan sadece otel rezervasyonu yaparak gitmek. Makedonya, Ukrayna, Kosova, Bosna-Hersek gibi ülkelere vize derdi olmadan rahatça gidebilirsiniz. Vize demek hem evrak hem de masraf demektir, eğer ki vize istemeyen ülkelere gidecekseniz, ekonomik olarak vizeye harcayacağınız bütçeyi, gezmeye ve yemeye harcayabilirsiniz.

Ekonomik Tatil İpuçları (1)

En Ekonomik Konaklama: Hostel Tipi Konaklama  

Yurt dışında en ekonomik anlamda konaklayabilecek tür olarak hostel tipi konaklamayı tercih edebilirsiniz. Neden mi? Çünkü ekonomik ve bütçe dostu konaklamanın en güzel alternatifi olan hostel, evet belki fazlaca kişi sayısı ile yaşansa da en güzel seçenek olarak özellikle yurt dışı seçeneğimizi korumaya devam ediyor. Pek fazla tanımadığınız insanlarla bir araya gelseniz bile, hostel, adeta sizin yurt dışında konaklamanıza çok fazla yardımcı olacaktır.

Ne Kadar Harcama, O Kadar Tatil

Nerede, ne kadar para harcayacağınızı, mutlaka ama yine mutlaka önceden kestirin, mutlaka bir hesap kitap yapın, konaklama, yeme, içme, hediye, ulaşım hepsi sizin kontrolünüzde olsun, mutlaka en baştan sona kadar başlaya rotanızda kesinlikle bir hesaplama yapın. Kontrolü asla elden bırakmayın, ne demişler “Ne Kadar Harcama, O Kadar Tatil”.

Evet, son söz olarak en ekonomik tatil yapmanın, her zaman bir alternatifi vardır. Gerekli haritaları izleyip ama en fazla araştırmaları yaparsanız, mutlaka ekonomik tatil alternatiflerini her an yakalamanız kesinlikle mümkün.

Disney+ Nisan-0
İyi Yaşam

Ne İzlesek: En İyi Disney Plus Filmleri

Dijital yayın dünyasına hızlı bir giriş yapan ve kısa sürede ülkemizde de oldukça sevilen Disney+ platformunda asla gözden kaçmaması gereken muhteşem…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Yeni Yılın İlk Ayında Tüm Yurttan Festival Haberleri

Hepimizin heyecanla beklediği, kimimiz için yeni bir başlangıç noktası, kimimiz içinse yeni planların ve kararların alınacağı o an, yani yeni yıl…

Devamını Oku
Hediyelik Eşya Fuarları-0
İyi Yaşam

Yılbaşına Sayılı Gün Kala: Şehir Şehir Hediyelik Eşya Fuarları

Yeni yılı sevdiklerinizle karşılarken, onlara yeni yıl temalı eğlenceli hediyelikler ve birbirinden orijinal eşyalar satın alabileceğiniz hediyelik…

Devamını Oku