Kuveyt; kuzey ve batıda Irak, doğuda Basra Körfezi, güneyde ise Suudi Arabistan ile çevrelenmiş bir ülke. Modern mimarinin yükseldiği bir kent olan, ülkenin de adını taşıyan başkenti Kuveyt, turistlerin ilgi odağındadır. İhtişamıyla göz kamaştıran Kuveyt, bu görkemin hakkını veren yapılarıyla bizlere farklı bir seyahat deneyimi vadeder. Burada Kuveyt’in simgesi niteliğinde olan, 1979 yılında açılan ve mimari anlamda minareye benzetilen üç kuleyi ziyaret edebilirsiniz. Bu yapının içerisinde vakit geçirebileceğiniz bir restoran da bulunuyor. Dilerseniz ülkenin en büyük camisi olan, sade bir tasarıma sahip Mescid-i Kabir’i de ziyaret edebilirsiniz.

Kuveyt’te genel anlamda sıcak bir iklim hâkimdir. Yaz aylarında ortalama sıcaklık 44 – 46 derecede seyreder. Bu sebeple, sıcaklığın 18 C civarında seyrettiği Kasım-Nisan ayları, ülkeye seyahat için ideal dönem olarak nitelendirilir. 

İstanbul’dan ve Ankara’dan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’na direkt, diğer şehirlere de aktarmalı olarak uçuş seferleri düzenlenmektedir.

1

1 Kasım 2013 tarihinde alınan bir kararla, turistik giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları, Kuveyt için gerekli vizeyi ücretsiz olarak havalimanlarından alabilmektedir.

Pasaportunda İsrail vizesi veya İsrail’e giriş damgası bulunanların ülkeye girişlerine izin verilmiyor.
Kuveyt Uluslararası Havalimanı şehir merkezinden 16 kilometre güneyde bulunur.

Havalimanından merkeze otobüsler veya taksiyle otuz dakikada ulaşım sağlanabilir. 501 numaralı otobüs, havalimanından merkeze ulaşmak için en ekonomik seçimdir.

Kuveyt’te henüz raylı sistem bulunmadığı için ulaşımın büyük bir bölümü otobüslerle sağlanıyor.

Trafiğin her zaman çok yoğun olması nedeniyle araç kiralama genellikle önerilmiyor ancak yine de tercihiniz bu yönde olursa Türk pasaportunuzu bir ay süreyle Kuveyt’te de kullanabilirsiniz.

Bazı büyük oteller, müşterileri için şoförlü otomobil kiralama hizmeti verir.
Taksi fiyatlarının ekonomik olması nedeniyle taksiler, toplu taşımadan daha yoğun kullanılmaktadır.

Subtropikal çöl iklimine sahip ülkede mevsimler genellikle kurak geçer.
Yaz aylarında şimal rüzgarları sebebiyle kum fırtınaları görülür. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları Kuveyt’te sıcaklığın en yüksek olduğu aylardır ve sıcaklık 54 dereceye kadar çıkabilmektedir.

Yılın en sıcak zamanı, sıcaklıkların gündüzleri ortalama 45, geceleri ise 32 derece olduğu Ağustos başlarıdır.
Eylül ve Ekim ayları yağış olasılığının en düşük olduğu aylardır.
Buna karşılık nem oranının mevsimsel olarak ciddi oranlarda değiştiği ülkede en nemli ay Ocaktır.

Turizm açısından ülkenin en yoğun olduğu aylar Kasım, Haziran ve Ocak aylarıdır ve yine bu dönemlerde uçak biletleri en pahalı dönemini yaşar.
Kuveyt’teki turizmi mevsime göre değerlendirecek olursak; sıcaklığın yoğun hissedildiği Mart-Mayıs ayları arasındaki ilkbahar mevsimi, turizm için en düşük sezon olarak değerlendirilir.

İlkbaharda gök gürültülü fırtınalar meydana gelmektedir.
Aşırı derecede sıcak havaların görüldüğü Haziran-Ağustos ayları arasında da yağış hiç görülmez ama buna karşılık yaz mevsimi Kuveyt için yüksek turizm sezonu kabul edilir. Yaz mevsiminde hem uçak biletleri hem de konaklama fiyatları oldukça yükselir.

Hem nemin hem de rüzgârın yoğun olarak hissedildiği Eylül-Kasım arası da turizm açısından popüler aylar arasındadır.
Aralık ve Şubat ayları arasında görülen kış mevsimi turistlerin fazla rağbet etmedikleri bir dönem olduğundan hem oteller hem de uçak biletleri açısından en ekonomik sezondur.

2

Eğer ziyaretinizi bir festivale denk getirmek isterseniz, Kuveyt’in öne çıkan festivalleri ve düzenlendikleri aylar şu şekildedir:

Kuveyt Caz Festivali (Nisan-Mayıs)
Ulusal Gün (Şubat)
Bağımsızlık Günü (Şubat)