Kültür Seyahat

24 Temmuz 2024
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024

Karayipler’in incisi Küba, tarihi zenginlikleri, canlı kültürü ve muhteşem doğal güzellikleriyle her gezginin hayallerini süsleyen bir ada ülkesi. Resmi adı Küba Sosyalist Cumhuriyeti olan Küba, zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor. 

Beyaz kumlu plajları, tropik ormanları, etkileyici dağları, canlı müzik sahnesi, dansları ve benzersiz mimarisi ile tanınan Küba, özellikle sağlık ve eğitim sistemleriyle de dünya çapında övgüleri topluyor. 

Bir gezgin olarak Küba’ya gittiğinizde neler yapabileceğinizi ve Küba’da mutlaka görmeniz gereken yerleri listeledik. Yazımıza göz atmadan rotanızı oluşturmamanızı öneririz. 

Havana: Küba'nın Can Damarı 

Küba'nın başkenti ve en büyük şehri Havana, renkli sokakları, tarihi yapıları ve eşsiz atmosferiyle ziyaretçilerini bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Özellikle şehrin kalbi olan Eski Havana (Habana Vieja), dar sokakları, renkli koloniyal binaları ve tarihi meydanlarıyla bu konuda bir hayli cömert. Eski Havana’da Plaza de la Catedral, Plaza de Armas ve Plaza Vieja gibi önemli meydanlar ile El Capitolio ve Gran Teatro de La Habana gibi etkileyici yapılar da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

Bir Gezginin Rüyası Küba-1

Gelelim Havana’nın ünlü caddesi Malecon’a. Burası neden ünlü derseniz, Malecon Caddesi’nde okyanus manzarası eşliğinde yürüyüş yapabiliyor ve şehrin dinamik yüzü ile tanışabiliyorsunuz. Eğer Küba’nın kültürel hayatını keşfetmek isterseniz Museo Nacional de Bellas Artes ve Museo del Ron gibi müzeler ilgi çekici duraklar arasında. Ve elbette müzik konusunda da bu cadde oldukça iddialı zira Küba'nın müzik ve dans kültürünü deneyimlemek isteyenler için Casa de la Musica ve Buena Vista Social Club gibi mekanları mutlaka öneririz.

Trinidad: Kolonyal Mimari ve Doğa Harikaları 

Trinidad, Küba'nın güneyinde yer alan ve kolonyal mimarisiyle ünlü bir kasaba. 16. yüzyıldan kalma tarihi yapıları ve taş döşeli sokaklarıyla adeta bir açık hava müzesi gibi olan Trinidad, 1988 senesinden bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde koruma altında. Peki Trinidad’da ne yapabilirsiniz?

Bir Gezginin Rüyası Küba-2

Bu büyüleyici kasabanın renkli evlerle bezeli taş döşeli sokaklarında adımlamak, tıpkı Eski Havana’da olduğu gibi sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Buna artı olarak çevresindeki doğa harikalarını da hesaba katarsak Trinidad her anlamda büyüleyici bir kasaba. Topes de Collantes Milli Parkı'nda doğa yürüyüşlerine çıkabilir, şehir merkezindeki Museo Romántico ve Palacio Cantero gibi müzelerde geçmişin izlerini keşfedebilir, Ancon Plajı’nda deniz ve güneş keyfi yapabilirsiniz.

Varadero: Beyaz Kumlu Plajların Cenneti 

Kilometrelerce uzanan beyaz kumlu plajları ve turkuaz deniziyle ünlü Varadero, Küba'nın en popüler tatil beldelerinden biri. Lüks oteller, adrenalin dolu su sporları ve renkli gece hayatı Varadero’yu eğlenmek için de en ideal yerlerden biri haline getiriyor. 

Beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi birçok görselde tanıtım amaçlı kullanılan Varadero’da en popüler aktivite rüzgar sörfü. Dalışa ilginiz varsa deniz altının da oldukça zengin bir dünyaya açılan bir kapı olduğunu belirtelim. 

Bir Gezginin Rüyası Küba-3

Varadero’nun çevresini de keşfetmek isteyenler için bir öneri; beldeye kısa bir mesafede bulunan Varahicacos Ekolojik Rezervi, doğal yürüyüş parkurları ve ilginç bitki örtüsüyle doğa severler için mükemmel bir destinasyon.

Viñales: Doğal Güzellikler ve Tütün Tarlaları 

Batı Küba'da yer alan Viñales Vadisi, etkileyici karstik tepeleri (mogotlar), yeşil tütün tarlaları ve geleneksel çiftlik evleriyle doğaseverlerin vazgeçilmez durağı. At binme turları, mağara keşifleri ve tütün çiftliklerine yapılan ziyaretler bu bölgenin sunduğu aktivitelerden sadece birkaçı.

Bir Gezginin Rüyası Küba-5

Cienfuegos

"El Sur'un İncisi" olarak bilinen Cienfuegos, Fransız kolonyal mimarisi ve güzel koy manzaralarıyla dikkat çeken son derece etkileyici bir yer. Parque José Martí ve çevresindeki tarihi binalar, Palacio de Valle'nin muhteşem mimarisi ve Punta Gorda bölgesinin sakin atmosferi, burayı unutulmaz kılmaya yetiyor da artıyor.

Santiago de Cuba: Kültürel Çeşitliliğin Kalbi 

Küba'nın ikinci büyük şehri olan Santiago de Cuba, müziğin tadını sonuna kadar çıkarmak isteyenlerin bir numaralı adresi. Enerjik müzik sahnesiyle tanınan Santiago de Cuba’da canlı müzik performanslarının tadını çıkarırken yerel halk ile de kaynaşabilirsiniz.

Bir Gezginin Rüyası Küba-4

Santa Clara: Devrimin İzinde 

Che Guevara'nın anısına adanmış olan Santa Clara, Küba Devrimi'nin izlerini taşıyan önemli bir şehir. Che Guevara Anıtı ve Mozolesi, Devrim Tren İstasyonu ve şehirdeki diğer tarihi yerler, ziyaretçileri devrimin ruhuyla buluşturuyor.

Cienfuegos

Camagüey

Labirent Sokakların Şehri Camagüey, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde koruma altında olan bir diğer şehir. Büyük kiliseleri, labirenti andıran sokakları, Plaza del Carmen ve çevresindeki heykeller, bu büyüleyici şehirde gizlenmiş sürprizlerden yalnızca bazıları.

Küba'yı Ziyaret Etmek İsteyenlere 20 İpucu yazımızda Küba ile ilgili önemli bilgilere değinip altın değerinde öneriler verdik, mutlaka göz atın.

Küba İpuçları (0)
Kültür Seyahat

Küba'yı Ziyaret Etmek İsteyenlere 20 İpucu

Kültürü, tarihi dokusu ve sıcak insanlarıyla büyülü bir ada ülkesi olan Küba’ya seyahat etmek gibi bir planınız varsa, “keşke bunları biliyor…

Devamını Oku
Küba İpuçları (0)
Kültür Seyahat

Küba'yı Ziyaret Etmek İsteyenlere 20 İpucu

Kültürü, tarihi dokusu ve sıcak insanlarıyla büyülü bir ada ülkesi olan Küba’ya seyahat etmek gibi bir planınız varsa, “keşke bunları biliyor…

Devamını Oku
Havana in 24 Hours
Kültür Seyahat

Küba'da İlk Gün: 24 Saatlik Havana Planı

Küba, farklılıklar ve güzellikler ile dolu şaşırtıcı bir ülke. Ünlü yazar Hemingway’in yaptığı gibi Küba’yı anlamaya, daha doğrusu hissetmeye çalışın…

Devamını Oku