“Doğan Güneşin Ülkesi” Japonya… Doğu Asya’da bir ada ülkesi olan Japonya, 127 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık on birinci ülkesidir. Bildiğimiz üzere ülkenin yaşam standardı oldukça yüksek. Hatta öyle ki dünyadaki en yüksek yaşam beklentisine ve üçüncü en düşük bebek ölüm oranına sahip. Tüm bunların da etkisiyle ülkenin sineması, mutfağı, müzik ve anime endüstrisi, bilim ve teknolojisi oldukça gelişmiş. Bunun gibi daha birçok alandaki başarısı ile Japonya tüm dünyaya ününü salmış durumda. Dini ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra festivalleri ve eğlence sektörüyle de oldukça ön planda. Böylesi önemli bir ülkeyi elbette herkes gezmek ister. İşte biz de bu sebeple Japonya’ya nasıl ve ne zaman gidileceğini anlatmak istedik. Öyleyse yazımızın devamına buyurunuz. 

Japonya’ya gitmek için sadece bir pasaportunuzun olması yeterli, Türk vatandaşları için vize istenmiyor.

İstanbul’dan ve Ankara’dan direkt ve aktarmalı uçuş seferleri düzenleniyor. Dukuoka, Hiroşima, Nagoya, Okinawa, Osaka, Sapporo, Sendai ve Tokyo, Japonya’da iniş yapabileceğiniz havalimanlarıdır. Direkt uçuşlar ise genellikle Tokyo’ya ve Osaka’ya yapılıyor.

Aktarmalı uçuşların biraz daha ekonomik ancak seyahat tarihinden daha önce biletinizi alabilirseniz direkt uçuşlarda da çeşitli kampanyalara denk gelebilirsiniz.

1

Direkt uçuşlarda süre 11 saati buluyor.

Her terminalin kendi tren hattı mevcut, bu yüzden şehir merkezine ulaşmak için başka bir ulaşım aracına ihtiyacınız yok. Yalnızca otobüse nazaran biraz daha pahalı.

Ülke içerisinde ulaşım ağları o kadar gelişkin ki, sadece metro haritasını gördüğünüzde bile şaşırabilirsiniz.

Trafiğin sol şeritten aktığı Japonya’da en çok kullanılan ulaşım aracı tren olsa da, eğer ekonomik seçimler yapmak isterseniz trenin yarı fiyatına otobüsleri de kullanabilirsiniz.

Ancak ister şehir içi ister şehirler arası olsun, ülkenin en etkileyici ulaşım şekli demir yolları. Metro, tren, banliyö treni ve hızlı trenle ülkenin bir ucundan bir diğer ucuna ulaşmak hem çok hızlı hem de çok konforlu.

Japan Rai lPass adı verilen biletler hızlı trenler de dahil bütün trenlerde geçerli.

İklimin çeşitlilik gösterdiği ülkede kış mevsimi Sibirya’dan esen rüzgarların etkisi altında geçer. Kuzey kesimlerinde kışlar soğuk ve yazlar ılıman geçerken, güneyinde tropikal iklim özellikleri görülür.

Hava koşulları, Japonya’ya gitmeye karar verirken göz önünde bulundurulması gereken belki de en önemli etkendir.

Farklı coğrafyası nedeniyle birçok iklim kuşağının görülebildiği ülke, aslında seyahat için zamansız bir yer. Bu nedenle yıl boyu sürecek bir destinasyon olsa da, sizin için en keyifli ziyaretin hangi zamana denk geleceğini önceden araştırmakta fayda var.

Japonya’da bahar mevsimi kiraz çiçeği anlamına gelir ve yılın belki de en romantik mevsiminde kiraz çiçeklerini izlemek için idealdir.

Ülkenin her bir kasabasında düzenlenen matsuriler, bahar ve yaz mevsimlerini karşılamak için yapılır ve yoğun bir katılıma sahne olur. Kıyı kesimlerinde denizin ve festivallerin tadını doyasıya çıkarmak için yaz mevsiminde ziyaret edilebilir.

2

Yoğun sonbahar resimlerinin bambaşka bir güzellik kattığı aylar, ülkenin ziyaret için en popüler zamanlarıdır.

Harika kaplıcaları ve benzersiz bir snowboard deneyimi için kış aylarında yapılan bir tatil de kesinlikle unutulmazların arasında yerini alacaktır.

Özetlersek; Japonya’yı ziyaret etmek için en iyi zaman diye bir şey olmadığını, aynı mevsimde bile ülkenin hava koşullarının şehirden şehire değiştiğini akılda tutmalısınız. Örneğin mart ortasından mayıs ayına kadar ilkbahar koşullarının hâkim olduğu ülkede bir gün ince bir tişörtle gezerken, ertesi gün ünlü muson yağmurlarının da etkisiyle bir monta ihtiyacınız olabilir. Bizce Japonya’nın bu kadar ilham verici bir ülke olmasının altında da işte bu öngörülemezlik yatıyor.