Kültür Seyahat

15 Mart 2024

Kenya'nın başkenti olan Türk vatandaşlarının 90 güne kadar vizesiz seyahat edebildiği Nairobi Doğu Afrika’nın da en büyük kenti. Çok kültürlü bir yapısı olan şehir hem doğal hem de kültürel özellikleri ile ön plana çıkıyor. Ayrıca şehrin enerjisi hiç düşmüyor demek doğru olacaktır. 

Şehir, 1700 metre yüksekliği ile Doğu Afrika’nın en yüksek şehri. Nairobi ekonomik anlamda da sürekli gelişme gösteren bir kent. Öyle ki şehirde birçok uluslararası şirket ve kuruluş bulunuyor. Tüm bunlarla beraber doğal alanları, parkları ve tepeleri ile oldukça ilgi çekici bir şehir. Nairobi’de gezip görülecek pek çok yer bulunuyor. Bunlardan öne çıkanlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

Zürafa Merkezi

Kent ile adeta özleşmiş olan bu merkez turistlerin en çok ilgi gösterdiği yer. Şehrin en büyük otellerinden Giraffe Manor’un tam karşısında bulunan bu devasa merkez içerisinde doğal yaşamları herhangi bir şekilde engellenmemiş pek çok hayvanı görmek mümkündür. Giriş ücreti ve içeride bulunan hediyelik eşya dükkanlarının gelirleri ile merkezde bulunan hayvanların bakımları yapılıyor. Bu yönden de oldukça güzel bir sistem kurulmuş. 

Nairobi-2

14 Şelaleler

Şehrin en doğal ve mutlaka görülmesi gereken alanların başında 14 Şelaleler geliyor. Şehir merkezine 65 km mesafede bulunan şelaleler oldukça görkemli. Buraya dilerseniz kiraladığınız bir araçla dilerseniz toplu taşıma araçlarıyla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca 14 Şelaleler özelinde günlük turlar da düzenleniyor. Bu turlara katılarak şelale ve çevresi hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Nairobi-3

Kenya Dağı

Kenya Dağı, özellikle trekking sevdalıların mutlaka deneyimlemesi gereken bir macera. Klimanjaro’dan sonra Afrika’nın en büyük ikinci dağı konumundaki bu dağı keşfetmek istiyorsanız 2-3 günlük turlardan satın alabilirsiniz. Nairobi’den Kenya dağına ulaşım ise biraz zorlu. 3-4 saatlik bir yolculuk sonunda dağa ulaşmak mümkün oluyor. Bu sebeple konaklama seçeneği olan tur paketlerinden tercih etmek isteyebilirsiniz. 

Tana Nehri

Kenya’nın en uzun nehri olan Tana Nehri yaklaşık 700 km uzunluğundadır. Oldukça gür akan nehrin sularında rafting yapmak isterseniz turlara katılabilirsiniz. Oldukça gür aktığından nehir üzerinde dikkatli olmak gerekiyor. Ancak adrenalin tutkunları için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söylemek gerekiyor. 

Nairobi Milli Parkı

Şehrin en ünlü parklarından bir tanesi olan Nairobi Milli Parkı 117 kilometrekare alanda yer alıyor. Afrika’nın en ünlü safari parkı olmakla beraber parkın içerisinde doğal yaşamı bozulmadan bakılan pek çok hayvan da bulunuyor. Bunlar arasında aslanlar, filler, gergedanlar, zebralar, zürafalar, leoparlar, antiloplar, timsahlar ve kuşlar bulunuyor. Safari heyecanını tatmak isteyenler için en doğru adres Nairobi Milli Parkı olacaktır. 

Nairobi-4

Nairobi Ulusal Müze

Kenya’nın en büyük müzesi olan Nairobi Ulusal Müze, 1910 senesinde kurulmuştur. Kenya’nın tarihi, kültürü, doğası hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz mutlaka uğramanız gereken müze burasıdır. İçeride devasa bir koleksiyon yer alıyor. Eserler, arkeolojik kazıda çıkan kalıntılar, şehrin geçmişine ışık tutan eşyalar gibi pek çok detayı müzede görmek mümkün. Müze içerisinde ayrıca bir sanat galerisi, bir çocuk müzesi ve bir de bilim merkezi bulunuyor. 

Kenyatta Bulvarı

Şehrin en önemli caddelerinden biri olan ve yapımı 1900’lerin başına kadar dayanan bu caddede aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. 5 kilometrelik uzunluktaki caddede sömürge döneminden kalma pek çok özel yapıyı görmeniz mümkün. Ayrıca bu cadde boyunca pek çok mağaza, dükkan ve restoran bulunuyor. Burada hem alışveriş yapabilir hem de şehrin yöresel lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Nairobi-1

Tom Mboya Anıtı

Kenya’nın bağımsızlık mücadelesindeki en önemli figürlerden bir tanesi olan Tom Mboya adına 1973 senesinde yapılmış ünlü bir anıttır. 1969 yılında düzenlenen bir suikast girişiminde hayatını kaybeden devlet adamı Tom Mboya, Kenyalılar için son derece önemli bir isim. Anıta girmek için herhangi bir zaman sorunu söz konusu değildir. Günün her saati uğrayabileceğiniz bu ünlü anıta otobüs ve minibüsler de düzenli olarak sefer yapmaktadır.

Ulusal Anıt

Nairobi Uhura Parkı'nda yer alan ve 6 metre yüksekliğindeki Ulusal Anıt 1963 senesinde yapılmıştır. Büyük bir obeliskin ve çevresinde Kenya’nın bağımsız mücadelesinde rol oynamış önemli devlet adamlarının heykelleri sıralanmıştır. Şehrin en önemli anıtlarından birisi olduğundan burayı da seyahat listenize eklemek isteyebilirsiniz. 

Jeevanje Bahçesi

1906 yılında kurulmuş ve Afrika’nın en eski botanik bahçesi olan Jeevanje Bahçesi 8 hektarlık bir alanda uzanmaktadır. Bahçede 2 bin üzerinde farklı bitki çeşidi bulunmaktadır. Bahçe devasa bir büyüklükte olduğundan gezmek için epey zamanınız olacak. Ayrıca bahçe içerisinde kafe, restoran bulunmakla beraber piknik yapmak isteyenler için alanlar da kurulmuş durumda. 

Nairobi-4

Nairobi'ye Ulaşım

Kente ulaşım ülkemizden direkt uçuşlarla mümkündür. Uçuş süresi ise ortalama 7-8 saat civarındadır. 90 güne kadar vizesiz seyahat imkânı bulunan kentte her bütçeye uygun konaklama seçenekleri de bulunuyor. Pek çok anıt, park, müze olduğu gibi safari, trekking gibi aktivitelere de katılmak mümkündür. Ayrıca şehrin her yerine yayılmış restoran ve kafelerde Nyama Choma, Sukuma Wiki, Githeri, Mandazi gibi kentin geleneksel lezzetlerini keşfetmek mümkündür.

1
Kültür Seyahat

Gezginlerin Sevebileceği Kitaplar

Seyahat tutkunu olunca uzun yolculuklarda ya da dinlenme sırasında mutlaka kitaba sarılmak adeta bir ritüeldir. Gezginlerin, sevebileceği kitap…

Devamını Oku
Vize başvurusu-0
Tips

Vize Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize demek biraz uğraşmak, evrak hazırlamak ve yolculuk için hazırlık yapmak demektir. Evrakları titizlikle ve gerektiği şekilde hazırlamak ise her…

Devamını Oku
Gamer-0
Teknoloji

Modern Zamanların En İyi Bilgisayar Oyunları

Sizler için bu yazımızda oynamaya doyamayacağınız en iyi bilgisayar oyunlarını derledik! O halde gelin, hep birlikte modern zamanların en iyi…

Devamını Oku