Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliğinden olan Dubai, başkent Abu Dabi’den sonra BAE’nin ikinci zengin emirliği ve 3 milyonu aşan nüfusuyla aynı zamanda en kalabalık olanıdır.

BAE ekonomisinin başkenti olarak bilinen Dubai, dünyanın en hızlı büyüyen şehirleri arasındadır.

Uluslararası ticaretin gelişen merkezi olarak tanınan emirlik, birçok cazibe merkeziyle dünyanın en popüler turistik merkezlerinden biri haline gelmiştir.

1

Mutlak monarşiyle yönetilen Dubai, zengin bir Arap kültürüne sahiptir. Günlük yaşamın temelini gelenekler ve bu Arap kültürü oluşturur.

Resmi dili Arapça olmasına rağmen neredeyse Dubai’de yaşamak için bile Arapça bilmeye gerek yok zira devlet dairelerinde bile tüm işlemleri İngilizce konuşarak gerçekleştirmek mümkün.

Dinine son derece bağlı olan ve çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu emirlik, çok kültürlü ziyaretçilerine karşı hoşgörüleri ve misafirperverlikleri ile bilinir.

Bölge kültürel ve turistik bir merkez olduğu için hem görülecek hem de yapılabilecek şeylerin listesi epey kabarık.

Neredeyse her hafta bir büyük etkinliğe veya festivale denk geleceğiniz Dubai’de, plaj tatilinden çeşitli kültürel deneyimlere kadar oldukça geniş bir yelpazede seveceğiniz bir şeyler bulmamanız imkansız.

Halk arasında içki içmek yasak olduğu halde Dubai 24 saat yaşayan canlı bir kent. Yerel barlardan dünyaca ünlü grupların stadyum konserlerine, plaj partilerinden gece kulüplerine kadar sabaha kadar eğlenebileceğiniz aktiviteler mevcut.

Turistler içki içebiliyor olsalar da yaş sınırı 21’den başlıyor.

2

Modern, büyük ve gösterişli mimarilerin son derece normal olduğu, inovasyonun çeşitli projelerle buluşturulduğu Dubai’de mutlaka görülmesi gereken yerlere gelince…

829 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife, Dubai’nin simgeleşmiş yapıların arasında en ünlüsü. Yüksek hızdaki asansörü, kuşbakışı perspektiften izlenebilen şehir silueti, enfes çöl manzarası ve Dubai’nin ünlü şehir ışıkları, bu yüksek kulenin sunduğu güzelliklerden sadece bazıları.

Bildiğimiz alışveriş merkezi deneyimlerinin çok ötesinde olan Dubai Mall, dev akvaryumu, buz pateni pisti, sinema kompleksi ve oyun alanlarıyla özellikle çocukları oldukça cezbedecek özelliklere sahip. Her yıl Ocak ve Şubat ayında düzenlenen Dubai Alışveriş Festivali’ne denk gelirseniz canlı müzik ve defile gibi özel etkinlikleri izleme şansınız da var.

1787’de yapılan ve bugün müze olarak hizmet veren Al-Fahidi Kalesi’nde geleneksel emirlik yaşamının, inci balıkçılığının, Bedevilerin hayatının ve dört bin yıla uzanan mezarların sergilendiği salonları ziyaret etmek en gözde turistik aktiviteler arasında.

Bur Dubai’nin doğu kesiminde dere boyunca uzanan Al Fahidi Mahallesi’nde yürüyüş yapmak, geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmak anlamına geliyor aynı zamanda. Farklı Arap mimarisinin ve çok iyi korunmuş evlerinin yanı sıra, geleneksel Arap seramik sanatının ve mobilya koleksiyonunun yer aldığı Kültür Vakfı da mutlaka gezilmeli.

3

1958 yılına kadar Dubai hükümdarı olan Şeyh Saeed Al Maktoum’un eski ikametgahı, bugün restore edilerek bir müze olarak hizmet veriyor. Şeyh Saaed’in evinde Dubai’nin eski fotoğraflarının dışında birçok harita, madeni para, damga ve emirliğin gelişimini gösteren belgeler sergileniyor.

Dünyanın sekizinci harikası da denilen Palm Jumeirah, Dubai’nin yapay adaları arasında en ünlüsü. 11 kilometrelik hilal şeklindeki dalgakıranı, 78 kilometrelik sahili, dünya standartlarındaki su parkı, dev akvaryumu, beş yıldızlı otelleri ile bu ada büyük bir palmiye şeklinde dizayn edildiği için ismine Palmiye Adası deniyor.

Dünyanın en büyük altın pazarı olan Deira Altın Çarşısı, aklınıza gelebilecek bütün baharatları bulabileceğiniz Deira Baharat Çarşısı ve geleneksel pazarları ile Dubai Körfezi’nin kuzey kıyısında yer alan, özenli mimarisi ile alışveriş sevenleri olduğu kadar kültürel güzelliklere meraklı olanları da kendine çekecek olan Deira da mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Dubai'ye nasıl gidilir ve ziyaret etmek için en ideal zaman hangisidir öğrenmek için lütfen tıklayınız.