Kültür Seyahat

25 Ekim 2021
Güncelleme Tarihi: 3 Haziran 2022

“Bir dil bir insandır” lafı, boşa söylenmiş bir cümle değil. Bir kursa giderek, konuşma kurslarına katılarak veya yabancı arkadaşlar edinip bol bol pratik yaparak bir yabancı dil öğrenmek mümkün ancak o dilin tam anlamıyla hakkını verebilmek için, dilini öğrenmek istediğiniz ülkenin kültürünü de yakından tanıyor olmanız gerek. Bunun en iyi yöntemi de o dilin konuşulduğu ülkelerden birine gitmek ve yerinde pratik yapmak. Tabi dil öğrenmeye gitmişken, o şehrin gezilmesi gereken yerlerini de ihmal etmeden. Gelin Avrupa’nın yabancı dil öğrenmek için en çok tercih edilen şehirlerine bir göz atalım.

2

İngiliz İngilizcesi İçin Tercih Edilen Şehir Londra

İngilizce öğrenebilmek için Avrupa’da en çok tercih edilen şehirlerin başında Londra geliyor. İngiltere’nin başkenti olan bu büyük metropolde birçok yabancı dil okulu bulunuyor. Dünyanın çok çeşitli ülkelerinden her sene milyonlarca kişi, İngiltere’ye gelerek İngilizce öğrenmek için çaba harcıyor. Hazır dil öğrenmeye gitmişken İngiltere’nin tadını çıkarmadan dönmek olmaz. Big Ben, London Eye, Belenheim Sarayı, Trafalgar Meydanı, Buckingham Sarayı ve botanik parklar, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında haklı yerlerini alıyor. Ancak, Londra’da dil öğrenmenin diğer şehirlere göre biraz daha maliyetli olabileceğini hatırlatalım.

Yemyeşil Doğası İle İrlanda’nın Kalbi Dublin

Son yıllarda İngilizce öğrenmek için tercih edilen ülkelerden olan İrlanda, başkenti Dublin ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler, şehirde bulunan başarılı dil okullarını kullanarak dillerini geliştirmeyi amaçlıyor. Dublin’in yeşil doğası ile göz kamaştıran şehirde, Dublin Kalesi, bira fabrikası Guinness Storehouse, St. Patrick Katedrali, Dublin Hayvanat Bahçesi, İrlanda Ulusal Müzesi, Devler Kaldırımı ve Carrick-a-Rede Halat Köprüsü, İngilizce öğrenmek için gelmişken gezilecek yerlerden sadece bazıları.

Kaliteli İngilizce Dil Okullarının Adresi Malta

Yazımızın başlığı “Yabancı Dil Öğrenmek İçin Avrupa'nın En Çok Tercih Edilen Şehirleri” olsa da bu konu hakkında yazarken Malta’dan bahsetmeden olmaz. Çünkü Malta hem İngilizcenin en iyi konuşulduğu ülkelerden birisidir hem de ülkede başarılı dil okulları bulunmaktadır. Özellikle  İngiltere’den daha ekonomik fiyatları ile dikkat çeken Malta, İngilizce öğrenmek isteyen sayısız öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Malta’da bulunmuşken Marsaxlokk, Vittoriosa Isla Bormla şehri, Valletta gibi noktaları görmeden geri dönmemek gerek.

İngilizce Dil Okullarının Anavatanlarından Biri Galler

Büyük Britanya'da Birleşik Krallık'a bağlı dört ülkeden biri olan Galler, İngilizce dil okulları ile göz kamaştırıyor. Yoğunlukla başkent Cardiff’te bulunan dil okulları, İngilizce ihtiyaçlarını geliştirmek isteyen öğrencilere başarılı alternatifler sunuyor. Şehrin dışında pek çok gezilecek yer mevcut. Snowdonia Milli Parkı, Conwy Kalesi, Cardiff Kalesi, Cardiff Ulusal Müzesi, Pembrokeshire Coast Ulusal Parkı, bu görülmesi gereken yerlerden sadece bazıları.

2

İngilizce Deyince “Kanada” Olmadan Olmaz

Bugün dünyanın dört bir yanından birçok insan için, yabancı dil öğrenmek için gidilecek ülkeler listesinde Kanada birinci sırada. Çünkü hem dil okullarının sayısı oldukça fazla hem de “Study&Work” gibi programlarla öğrencileri destekliyor. Bu program sayesinde belirli bir süre alınan yabancı dil eğitimi sonrasında hem çalışma imkanına hem de eğitime devam etme şansına sahip olunabiliyor. Toronto ve Vancouver şehirleri de sık tercih edilen alternatiflerden. Gitmişken Toronto’da CN Kulesi, Royal Ontario Müzesi, Casa Loma Kalesi, Vancouver’da ise Stanley Parkı, Vancouver Sanat Galerisi, Queen Elizabeth Parkı, gitmişken gezilmesi gereken lokasyonlardan sadece bazıları.

Son olarak konumuz yabancı dil öğrenmek olunca, Amerika, Yeni Zelanda ve Avusturya gibi ülkelerde de pek çok dil okulu alternatifleri bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

davis
Kültür Seyahat

En Kapsamlı Tarih Atlası: Adam Hart – Davis

Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez… Tarih atlasları, kronolojik bir şekilde yaşanan olayların nedenlerini ve bu olayların arkasındaki…

Devamını Oku
Schengen-0
Tips

Schengen Vizesi Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Avrupa Birliği üyesi ülkelere seyahat edebilmenizi sağlayan kısa süreli bir Avrupa vizesi olan Shengen için gerekli evraklardan ücretlere kadar,…

Devamını Oku
Airbnb-0
Tips

Airbnb Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göl evlerinden tarihi evlere, bungalovlardan Kuzey Kutbu evlerine kadar, ne ararsanız Airbnb’den kiralamak mümkün. Peki, nedir bu Airbnb? Nerelerde,…

Devamını Oku