Kültür Seyahat

28 Aralık 2020
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022

Keşfe Hazır Mısınız? 

Doğusundan batısına birçok kültürü ve doğa güzelliğini barındıran Türkiye, bu yaz sizi birbirinden güzel koyları ile hem unutulmaz bir tatil hem de eşsiz bir deneyim için keşfe çağırıyor. 

Gideros Koyu 

Karadeniz’de bir yaz tatili geçirme fikri çoğumuza farklı gelebilir ama Karadeniz’in hırçın sularının durulduğu Gideros Koyu, yat keyfinin tadını çıkaranların vazgeçilmez mekânı halini aldı. Yeşilin birçok tonu ile görsel bir şölen sunan Gideros, yoğun tempodan sıkılanlar için de iyi bir alternatif olabilir. Durup biraz hayatı dinlemek isterseniz dingin suları ile Gideros’u tercih edebilir, Karadeniz’i başka bir yüzü ile tanıyabilirsiniz. Kastamonu Cide’ye 10 km uzaklıkta olan Gideros Batı Karadeniz’in saklı yüzlerinden sadece biri…

1

Turunç Pınarı Koyu 

Yaz-kış hizmet veren işletmeleri ile her mevsim ayrı güzellik sunan koya, Muğla’dan 19 km’lik bir orman yoluyla ulaşmak mümkün. Orman yolunun güzelliğinin ise koyun zarafetini tamamladığına şahit olacaksınız. Yılın yaklaşık yedi ayında denize girilen koyda doğa yürüyüşü, jeep-safari turu ve dalış yapma imkânlarına da kolaylıkla erişilebiliyor. Bu sene tatil için Marmaris’i tercih edebilir ve yedi aydan kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

Kabak Koyu

Doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Kabak Koyu’na ulaşmak için dimdik bir yokuştan yürümeniz ya da arazi aracına binmeniz gerekiyor. Koy doğasını bozmadan günümüze kadar taşıyan ender alanlarımızdan biridir. Fethiye’nin Faralya Köyü’nde bulunan Kabak Koyu görmeniz gereken yerlerinden başında geliyor.

2

Bademli Koyu

Dikili merkeze 10 km uzaklıkta konuşlanan koy, el değmemiş yerler arasında gösteriliyor. Zeytinlikleriyle meşhur olan Bademli Koyu, durgun ve temiz sularının yanı sıra kuşların cıvıltılarıyla doğaya karışıyor. Yazın en yoğun aylarında bile sakin kalmayı başarabilmiştir. Gidenlerin ise yolu muhakkak bir kez daha buraya düşer. Sıralanmış balıkçı tekneleri, temiz havası ile güneşe göz kırpan koyu göreceğiniz yerler listesine ekleyebilir, hatta bu yaz tatilinizi doğanın cömert davrandığı Bademli Koyu’nda geçirebilirsiniz. 

Çatı Koyu

Karadan ulaşımın olmadığı Çatı Koyu, Gökova Körfezi’ndeki cennet köşelerden bir tanesi. En fırtınalı zamanlarda bile sakin ve durgun denizi nedeniyle teknelerin sığındığı doğal bir liman olan Çatı Koyu, etrafında herhangi bir yapılaşma olmaması nedeniyle hala ilk günkü güzelliğini ve doğallığını koruyan nadir yerlerden.

Okluk Koyu

Onun ismini Turgut Özal ile birlikte duymuş olmanız olası, zaten çoğu yerde hala Okluk Koyu’nun ismi Turgut Özal Koyu olarak da geçiyor. Marmaris merkezden Karacasöğüt’e giden teknelere veya dolmuşlara binerek ulaşabileceğiniz koyda karnınızı doyuracağınız birkaç balık restoranı ve konaklayabileceğiniz birkaç işletme de mevcut.

Palamutbükü

Datça’nın her yeri güzel ama Palamutbükü’ne bir kez giden bir daha asla aklından çıkaramıyor. Aslında oldukça turistik bir yer olmasına karşın temizliğini ve doğallığını korumayı başarmış olan Palamutbükü’ne Datça merkezden kalkan dolmuşlarla ulaşabiliyorsunuz. Bir diğer alternatif de yine Datça merkezden kalkan tekne turları. Tekneler çoğunlukla en uzun molalarını burada veriyorlar, siz de böylelikle sadece denizin değil, kalan zamanda sahilin ve çarşının da tadını çıkarabiliyorsunuz.

Delikli Koy

Bir Alaçatı ve Ilıca kadar meşhur değil belki ama Ege’nin en popüler tatil beldelerinden Çeşme’de hala sessiz sakin bir koy bulabileceğinizin kanıtı olarak orada duruyor Delikli Koy. Ulaşım biraz güç, yolun tamamını arabayla gidemiyorsunuz, bir kısmını yürümeniz gerekiyor ama tam da bu yüzden Delikli Koy’da sakinliği ve huzuru yakalayabiliyorsunuz. Üstelik sizi bekleyen sadece huzur değil, pırıl pırıl turkuaz sular ve tertemiz bir kumsal.

Ege'de daha fazlasını arayanlar, Begonviller Diyarı Bodrum için hazırladığımız özel yazımızı okuyabilir ve birbirinden güzel sahilleri keşfedebilirler.

1
Teknoloji

Hayal mi Yoksa Gerçek mi: Uzaya Seyahatin Geleceği

Yeni seyahat trendleri turizm sektörünü ve alışkanlıklarımızı hızla değiştiriyor. Ulaşım araçlarındaki gelişmeler ise seyahat sektörünü gelecekte…

Devamını Oku
Uçak-kulak ağrısı-0
Tips

Uçak Yolculuklarında Kulak Ağrısı Nasıl Önlenir

Yüksek basıncın etkisi en çok kulaklarda sorunlara neden olabiliyor. Eğer uçuş ve sonrasında bu can sıkıcı durumu en aza indirmek istiyorsanız sizin…

Devamını Oku
Blogger-0
Yeme İçme

Yemek Yemeyi Sevenlere En İyi Youtube Kanal Önerileri

Yemek yemek kimileri için adeta bir tutku, adeta bir yaşam amacı. Yemek ise, hayatımızda başlı başına önemli bir konu. Bunun üzerine sayısız…

Devamını Oku