Kültür Seyahat

15 Şubat 2021
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022

Kayak tesisleri, kış boyu öğrenciler ve kayak severler tarafından tercih edilen en popüler mekânlardan birisidir. Öğrenciler çoğunlukla Uludağ ya da Kartepe gibi tesisleri, festival ve bütçe olanaklarından dolayı tercih etmektedir. Kış sezonunda bu tesisler o kadar kalabalık olur ki, teleferik için dakikalarca sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Daha sakin ve uygun fiyatlı kayak merkezi arayışına girdiyseniz bu yazımız sizin için çok faydalı olacaktır. Çünkü sizlere hem öğrenciler hem de aileler için en uygun ve kaliteli kayak merkezlerini araştırdık. Bu kış gidebileceğiniz kalabalık olmayan kayak tesislerini derledik. Öyleyse hadi başlayalım. 

Hazarbaba Kayak Tesisi

Hazarbaba Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı bir kayak tesisidir. Bünyesinde 8 adet kayak pisti mevcuttur. Bu pistler hem amatörler hem de profesyoneller için uygundur fakat bazı pistleri yeni başlayanlar için tehlikeli olabilecek düzeydedir. Kar kalınlığı 1-3 metre arasında değişmektedir.

kayak

Konaklama konusunda, tesisin içinde bulunan Elazığ Mavi Göl oteli en güzel seçenek olabilir. Konaklamadaki materyal kiralama, rezervasyon gibi işlemlerinizi otel içinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer ekipman kiralamak veya kayak yapmak için özel ders almak isterseniz, tesis içerisinde bu iki seçenek içinde ücret vermeniz gerekir.

Saklıkent Kayak Tesisi

Saklıkent, Antalya’nın batısında yer alan Beydağları üzerine kurulmuş bir kayak tesisidir. Antalya ve kayağı aynı anda duyunca kafanız karışmış olabilir ama Antalya’da, birkaç aylığına da olsa, kar yağışı hâkim olur ve 4 metreye varan kar kalınlığı oluşur.

Saklıkent kayak tesisleri mottosunu “Gündüz Kayak, Öğleden Sonra Deniz” olarak belirlemiştir çünkü tesis denize 1 saat uzaklıkta bulunur. Böylece, Antalya’da hem karın hem de güneşin tadını aynı anda çıkarabilirsiniz. Eğer denize girmek istiyorum, yazı özledim diyorsanız sabah yaptığınız kayaktan sonra kendinizi Antalya’nın sıcak sularına atabilirsiniz. Bir günde hem yazı hem de kışı yaşamak ne büyük lüks öyle değil mi? 

Bozdağ Kayak Tesisi

Bozdağ, İzmir merkeze sadece 110 km uzaklıkta bulunan küçük bir kayak tesisidir. Ege’nin Uludağ tesisi olarak kabul edilir. Aralık ve mart aylarında servis veren kayak tesisi, 1929’da Mustafa Kemal Atatürk’ün dinlenmesi için inşa edilmiştir. Kış boyu tesiste kar kalınlığı 120 santimetreye kadar ulaşıyor ve bünyesinde 3 adet pist barındırıyor. Otelin hemen yanında bulunan Bozdağ Kayak Merkezi Oteli, Balçova Termal tarafından işletilmektedir. Kayak ekipmanlarınızı makul fiyatlar ile otelden kiralayabilir, akşamları İzmir’in gece hayatı ve güzel publarını deneyimleyebilirsiniz.

Tıpkı Antalya’daki kayak merkezine olan şaşkınlığınızı burada da sezmiş gibiyiz. Evet kar ve kayak denince herkesin aklına ilk önce Erzurum, Kars, Bursa ve Kocaeli geliyor ancak siz bu kalıbın dışına çıkmaya ne dersiniz? Palandöken, Sarıkamış, Uludağ, Kartepe gibi ünlü kayak merkezlerinde hem fiyatlar daha yüksek hem de kalabalık daha çoktur. Ama işte gelin görün ki Antalya, İzmir gibi şehirlerimizde de böyle olanaklarımız mevcut. Genellikle daha az bilinse de buralardaki hizmetler de oldukça kalitelidir. İşte siz de bizim gibi düşünüyorsanız Bozdağ Kayak Merkezi’ne gelebilirsiniz. 

Erciyes Kayak Tesisi

Erciyes, Türkiye’deki en büyük kayak tesislerinden birisidir, bünyesinde 34 adet kayak pistini barındırmaktadır. Bu pistlerin %36’sı amatörler, 42’si orta seviye kayakçılar ve %22’si profesyoneller içindir. Kayağın yanı sıra, tesiste Snow Kite (Uçurtma Kayağı) ve Heliski (Helikopterli Kayak) gibi yeni nesil aktiviteleri de deneyip, insanlarla sosyalleşebilirsiniz. Erciyes Kayak Tesisi, konaklama konusunda kayak severler için çok sayıda seçeneğe sahiptir. Tercihinize ve bütçenize göre en uygun oteli arayabilir ve bulduğunuz yerde keyifle konaklayabilirsiniz. 

0
Kültür Seyahat

Kaplıca Zamanı: Türkiye'nin En İyi 5 Termal Şehri

Türkiye, doğal termal su kaynağı bakımından zengin bir coğrafya içerisinde yer alır. Jeotermal kuşağı üzerinde yer alması sonucu termal şehirleriyle…

Devamını Oku
Noel Filmleri-0
İyi Yaşam

Ne İzlesek: Yılbaşı Gecenize Eşlik Edecek Filmler

2023’e girmeye sayılı saatler kala, gecenizi çok daha güzelleştirecek film önerileriyle geldik. Eğer içlerinde izlemedikleriniz veya hatırlamak…

Devamını Oku
Dominik-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Dominik Cumhuriyeti

Çoğumuz onu Survivor isimli yarışmayla tanıdık ama tropik ormanları, egzotik bitki çeşitliliği ve büyüleyici doğal güzellikleri ile Dominik…

Devamını Oku