Kültür Seyahat

30 Temmuz 2020
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

24 Saatte Havana

Küba, farklılıklar ve güzellikler ile dolu şaşırtıcı bir ülke. Ünlü yazar Hemingway’in yaptığı gibi Küba’yı anlamaya, daha doğrusu hissetmeye çalışın. Ön yargılarınızı evde bıraktıysanız Küba’yı çok seveceğinizden emin olabilirsiniz. Küba’daki ilk gününüz için 24 saatlik soluk soluğa bir Havana planı hazırladık.                     

8.00

Havana’nın tarihî merkezinde yer alan bir pansiyonda yerel halkla iç içe kalıyorsanız güne büyüleyici sokakları hayranlıkla gezerek başlayabilirsiniz. Sabah kahvaltısını ise Plaza Vieja’da, Küba’ya has kahvelerin tadına bakarak yapabilirsiniz. 

1

10.00

Kahvenin ardından kıyıya doğru yürüyerek ulaşacağınız iskelede bulunan küçük feribotlarla beş dakika içinde körfezin diğer yakasındaki Kasablanka’ya geçebilirsiniz. Burada Che’nin Evi, Morro Kalesi ve dev İsa Heykeli gibi yapıların yanı sıra enfes bir Havana manzarası sizi bekliyor. Karşı kıyıya sadece panoramik Havana manzaralı bir selfie çektirmek için bile geçebilirsiniz. 

12.00

Eski şehre geri döndüğünüzde ünlü bilim insanı Humboldt’un adını taşıyan parkı geçip sırasıyla San Fransisco Bazilikası’nı, Plaza de Armas’ı ve Amerika kıtasının en eski kalelerinden biri olan Real Fuerza’yı görebilirsiniz. Tam bir parklar, müzeler ve meydanlar şehri olan Havana’nın merkezindeki müze ve parkların listesi bile bu yazının sınırlarını aşacaktır. İki üç saatlik süre içinde küçücük bir bölgede yer alan bu irili ufaklı müzeler arasında mekik dokuyabilir ya da parkların sakin havasında tropik havanın tadını çıkarabilirsiniz. 

14.00

Yazıyı Hemingway ile açmıştık, onunla devam edelim. Katedral Meydanı'na çıkan küçücük ve köhne görünümlü bir ara sokakta bulunan La Bodeguita del Medio, ünlü yazarın mojito molası vermesiyle ünlenen bir bar. Gün boyu kalabalık olan bu barda küçük bir içecek molası verebilirsiniz. Hemen az ileride yer alan katedrali de gördükten sonra yolunuza Devrim Müzesi’ne doğru devam edebilirsiniz. Karnınız iyice acıktıysa müzeye 400 metre uzaklıkta yer alan Floridita'ya uğrayıp yerel Karayip lezzetlerini deneyebilirsiniz.

16.00

Devrim Müzesi’nin hemen yanında yer alan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’ne de en az iki saat ayırın. Yüzlerce paha biçilmez tablonun yer aldığı müzede Küba’nın üç asırlık tarih resimlerle kronolojik olarak anlatılıyor. 

2

18.00

Buradan bir Havana geleneğini gerçekleştirebilmek için Colectivo isimli taksilere binerek Devrim Meydanı’na geçebilirsiniz. Che Guevara kabartmasıyla ünlü binaların ve José Martí anıtının olduğu bu meydanda selfie çektirdikten sonra sıra geldi akşam yemeğine. 

20.00

1994 yılında Havana’da çekilen “Çilek ve Çikolata” filmiyle dünya çapında ün yapan La Guarida belki de en iyi seçeneğiniz. Sığınak anlamına gelen La Guarida, Havana’daki akşam yemeğinizi unutulmaz kılacak. 

22.00

Yemekten sonra klasik otomobillerle yapılan turlardan birine katılabilirsiniz. Normalde turistler gündüz vakitlerinde bu tura çıkar ama biz akşamın serinliğini tercih etmenizi öneririz. 

24.00

Şimdi sizi bir zamanların yağ fabrikası olan büyüleyici bir eğlence mekanına götürüyoruz. Sanat galerileri ile gece kulübünün iç içe geçtiği Fábrica de Arte Cubano, Havana’nın sanat tutkunlarını bir araya getiriyor. Dar koridorlarla birbirine bağlanan sergi salonları, sanat atölyeleri, restoranlar ve konser alanları ile dev bir sanat labirentine benzeyen Fábrica de Arte, Havana gezinizi unutulmaz kılacak yerlerden biri. Gece iki oldu ama altı saatiniz daha var. Unutmayın Havana gün ışıyana kadar eğlenebileceğiniz şehirlerden biri. Tropik kabareler, sabaha kadar canlı müzik yapan barlar sizi bekliyor. 

Griler içinde parlayan şehir: Kiev
Kültür Seyahat

Griler içinde parlayan şehir: Kiev

Yeni favori mekânımız Kiev ile tanışın. Geçenlerde yaptığımız bir seyahat sonrası âşık kaldığımız Kiev’i size kısaca anlatmak istiyoruz. Öncelikle…

Devamını Oku
Boeing (0).jpg
İyi Yaşam

Merakla Beklenen Netflix Belgeseli: Boeing Davası

Tüm dünyanın odaklandığı iki uçak kazası ve ardında bıraktığı sorular... Herkesin merakla beklediği Netflix'in yeni belgeseli Düşüş: Boeing…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Gezginlerin Sevebileceği Kitaplar

Seyahat tutkunu olunca uzun yolculuklarda ya da dinlenme sırasında mutlaka kitaba sarılmak adeta bir ritüeldir. Gezginlerin, sevebileceği kitap…

Devamını Oku